۲۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۳۹
کد خبر: 83749854
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تشخیص قارچ‌های غیرسمی فقط در آزمایشگاه‌های‌ تخصصی امکانپذیر است

کرمانشاه-ایرنا- کارشناس دبیرخانه کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با هشدار نسبت به مصرف قارچ های سمی تاکید کرد کرد که تشخیص قارچ‌های غیرسمی فقط در آزمایشگاه‌های‌ تخصصی امکانپذیر است.

«اکبر آزادی» روز سه‌شنبه به ایرنا افزود: با توجه به گزارش چند مورد مسمومیت غذایی به دنبال مصرف قارچ های سمی در چند روز اخیر در استان، مردم باید از مصرف هرگونه قارچ سمی خودداری کنند.

وی تاکید کرد از مصرف قارچ های خودرو (ناشناخته) مخصوصا قارچ هایی که در کنار تک درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد بومی و یا قارچ هایی که در کنار جاده عرضه می شوند، خودداری کنید.

او یادآور شد که تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز پرورش از جهاد کشاورزی یا سازمان غذا و دارو می باشند، مصرف نمائید.

او گفت: شناسایی قارچ های سمی از غیرسمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، بنابراین به توصیه های برخی از افراد محلی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنید.

کارشناس دبیرخانه کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.

آزادی افزود: برخی از روش ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

او گفت: برخی از سموم موجود در قارچ های ناشناس مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.

وی ادامه داد: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مراکز درمانی منتقل کنید. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ ها سمیت به مراتب بیشتری دارند.

وی اضافه کرد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد و هر گونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود.

او توضیح داد: بنابراین با مشاهده علائم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ ناشناس، از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمائید.

او گفت: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha