۲۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۱۲
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 83750118
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

بدخشان افغانستان منطقه‌ جدید فعالیت مشترک طالبان، داعش و القاعده

کابل - ایرنا - حضور جنگجویان خارجی در کنار گروه طالبان در استان بدخشان افغانستان بار دیگر احتمال تقویت روابط القاعده با طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی مانند داعش را افزایش داده است.

هفته گذشته گروه طالبان حملات گسترده‌ای را برای تصرف چند شهرستان در بدخشان افغانستان آغاز کرد  و موفق به تصرف شهرستان «یمگان» نیز شد اما در شهرستان‌های «نسی» و «وردوج» با دادن تلفات سنگین شکست خورد. 

 «ذکریا سودا» استاندار بدخشان افغانستان در ۲۳ فروردین ماه مدعی شد که در حملات اخیر گروه طالبان به شهرستان‌های یمگان، وردوج و نسی، جنگجویان خارجی در کنار طالبان علیه نیروهای دولتی به صورت مشترک جنگیدند. 

سودا گفت: اجساد شماری از این تروریست‌ها در میدان نبرد باقی مانده که گواه حضور تروریست‌های خارجی در کنار طالبان است. 

وی اضافه کرد: جنگجویان اویغورهای چینی، تحریک اسلامی ازبکستان و تاجیکستانی‌ها توسط نیروهای امنیتی افغانستان شناسایی شده‌اند که در خط نخست جنگ حضور داشته و به جنگجویان طالبان انگیزه می‌دهند. 

 «احمد جاوید مجددی» عضو شورای استانی بدخشان ضمن تائید سخنان استاندار افزود: این جنگجویان در سقوط شهرستان «یمگان» نقش مهمی داشته‌اند. 

 «روزنامه راه مدنیت» افغانستان هم در شماره امروز (سه شنبه) خود در کنار حضور تروریست‌های کشورهای منطقه و القاعده به حضور بیش از  دو هزار جنگجوی «جبهه النصره» در استان بدخشان اشاره کرده است که پس از شکست در سوریه و عراق وارد افغانستان شده‌اند. 

گزارش راه مدنیت  حاکی است: پس از بازداشت اسلم فاروقی توسط نیروهای امنیتی افغانستان احتمال دارد که رهبری این گروهک تروریستی را «ابومعاویه» از اعضای ارشد «لشکر طیبه» یکی از گروه‌های تروریستی پاکستان برعهده گرفته و بدخشان را به عنوان پایگاه جدید خود انتخاب  کند. 

این روزنامه دلیل انتخاب کردن بدخشان را برای مرکزیت جدید داعش، القاعده و گروه‌های تروسیتی منطقه‌ موقعیت و کوهستانی بودن آن دانسته و گزارش داد: این استان با بخش‌های مختلف پاکستان، تاجیکستان و چین مرز مشترک دارد که برای تروریست‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. علت دیگری که بدخشان مرکز جدید تروریست‌ها انتخاب خواهد شد، معادن این استان بوده که به سادگی قابل استخراج و درآمدزا بوده و همچنین مسیرهای خوبی برای قاچاق  را فراهم می سازد. 

حضور روزافزون این گروه‌ها در بدخشان یک تهدید بالقوه برای امنیت آسیای مرکزی  نیز می باشد زیرا ارتباط از این استان با «دره فرغانه» تاجیکستان که از گذشته، مرکز بنیادگرایی در آسیای مرکزی بوده امکان پذیر می‌شود. 

برخی از تحلیلگران آمریکایی هم از جان گرفتن دوباره القاعده در افغانستان پس از امضای توافق نامه صلح آمریکا و طالبان سخن گفته‌اند. 

 «برورس هافمن» تحلیلگر روابط بین الملل در بنیاد تحقیقاتی موسوم به «شورای روابط خارجی» آمریکا دراین زمینه گفت: آسیای جنوبی در حال حرکت به طرف آینده تاریک است. 

 وی دلیل این امر را امضای توافقنامه آمریکا با گروه طالبان خوانده و  معتقد است: این سند می‌تواند راه را برای رشد مجدد القاعده در افغانستان و منطقه هموار سازد. 

هافمن در قبال تعهد طالبان به توافقنامه صلح با آمریکا ابراز تردید کرده و افزود: طالبان از خواست واشنگتن برای پایان جنگ افغانستان و خروج نیروهای آمریکایی از آن کشور، به نفع خود استفاده می‌کند. 

وی دستگیری اسلم فاروقی، سرکرده شاخه خراسان گروهک داعش را مهم دانسته اما تصریح کرد: گروه‌هایی مانند داعش، القاعده و طالبان برای تلفات در میدان جنگ، از جمله از دست دادن رهبران خود آماده‌اند و برنامه‌های جایگزین هم دارند. 

گزارش ها حاکی است :پس از پایان ۱۰ روزه‌ کاهش خشونت و امضای توافقنامه صلح آمریکا و طالبان، حملات این گروه در استان‌ها و شهرستان‌های افغانستان افزایش یافته و طالبان در این مدت ۲ هزارو ۱۶۲ مورد حمله را علیه نیروهای افغان انجام داده است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha