«یوهانس فارویک» کارشناس علوم سیاسی و رئیس دپارتمان روابط بین الملل و سیاست اروپایی در دانشگاه مارتین لوتر شهر ویتنبرگ آلمان کمک های انساندوستانه به کشورها را لازمه عبور از شرایط بحرانی کنونی دانست.
وی در گفت وگو با شبکه دو تلویزیون آلمان زد. د. اف. (ZDF) در خصوص لزوم همبستگی جامعه جهانی با کشورهای تحت تحریم گفت: با این حال گمان نمی کنم تحریم این کشورها برداشته شود زیرا علت اصلی اعمال این تحریم ها همچنان به قوت خود باقی است.
این کارشناس آلمانی در ادامه هشدار داد تحریمها موجب می شود این کشورها صدمه بیشتری از بحران کرونا ببینند و پیامدهای این امر دامنگیر کشورهای غربی نیز خواهد شد.
به عقیده فارویک چالش های سیاست سلامت حوزه های اقتصاد و سیاست را نیز تحت تاثیر قرار داده و ثبات کشورها را تضعیف می کند.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه به نقش پیشرو آمریکا در زمان همه گیری ابولا در سال 2014میلادی اشاره کرد و یادآور شد که این کشور دیگر امروز چنین نقشی ندارد و قدرت های دیگر مانند روسیه و چین در تلاش برای عهده داری آن هستند.
رئیس دپارتمان روابط بین الملل و سیاست اروپایی دانشگاه مارتین لوتر شهر ویتنبرگ آلمان بر لزوم نقش آفرینی سازمان ملل در حل بحران کرونا تاکید کرد و گفت: ما برای این مهم به سازمان ملل نیاز داریم، هر چند متاسفانه تا کنون این سازمان نیز کارامد نبوده است اما ما باید در هر حال سازوکار همکاری های بین المللی موجود را تقویت کنیم چون ناگریز از این کار هستیم.
این در حالی است که ادامه تحریم های ظالمانه علیه کشورهایی مانند ایران، انتقادهای جهانی را به دنبال داشته است. شبکه خبری سیانان در گزارشی با موضوع کرونا در ایران اعلام کرد: درحالی که تمامی جهان درگیر همهگیری ویروس کرونا بوده و نیازمند به کمک های بینالمللی هستند اما تحریمهای آمریکا مانعی بر سر راه مقابله دولت ایران با این ویروس شده بطوری که تهران دولت دونالد ترامپ را به تروریسم پزشکی متهم میداند.
در همین رابطه پاپ فرانسیس روز یکشنبه در پیام عید پاک در پشت درهای بسته کلیسای «سن پیترو» رم، خواستار کاهش تحریمهای بین المللی و همبستگی اروپا در مقابل بیماری همه گیر کووید ۱۹ شد. او از کشورهای اروپایی خواست به دنبال راه حلهای نوین و مبتکرانه برای حل بحران کنونی سلامت در جهان باشند.
نظر شما