به گزارش شبکه تله سور، آمارهای رسمی جهانی نشان میدهد که ونزوئلا یکی از پایینترین میزان ابتلا به کرونا را در میان کشورهای آمریکای لاتین داشته این در حالی است که در ابتدای شیوع این ویروس، کارشناسان نسبت به وقوع فاجعه در ونزوئلا همزمان با شیوع کرونا هشدار داده بودند.
تاکنون براساس آمارهای رسمی ۱۹۷ نفر در ونزوئلا به کرونا مبتلا شدهاند که فقط ۹ فوتی داشته است.
به نظر میرسد طرح تست کرونا گسترده از افراد، کنترل شدید مرزها و نظارت جدی بر محدودیتهای اجتماعی در ونزوئلا موثر بوده و مانع از گسترش این ویروس در ونزوئلا شده است.
تا چند روز پیش بیش از ۱۸۱ هزار مورد آزمایش کرونا از افراد مشکوک در ونزوئلا گرفته شده و باعث شده مسئولان به موقع افراد ناقل را شناسایی کنند.
نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا که پیش از این بارها آمریکا را به کودتا در ونزوئلا و براندازی دولتش متهم کرده، گفته است که تدابیر دولت کاراکاس باعث شده تا ونزوئلا در مبارزه با کرونا و شیوع آن در شرایط خوبی قرار بگیرد.
خورخه رودریگز وزیر ارتباطات ونزوئلا نیز گفت: میزان بهبودی افراد از کرونا در این کشور یکی از بالاترین آمارها در آمریکای لاتین است.
آمار کم مبتلایان به کرونا در ونزوئلا در حالی تاکنون کم بوده که شمار افراد افراد مبتلا به این ویروس در برخی اقتصادهای مهم آمریکای لاتین از جمله برزیل، آرژانتین و شیلی زیاد بوده است. شمار مبتلایان در برزیل بیش از ۲۸ هزار نفر، پرو بیش از ۱۰ هزار نفر، شیلی ۷۹۱۹ نفر، اکوادور ۷۶۰۳، مکزیک ۵۳۹۹، پاناما ۳۵۷۵ و کلمبیا ۲۹۷۹ نفر اعلام شده است.
مسئولان ونزوئلا تدابیر گسترده ای را برای کنترل مرزها در بحبوحه بازگشت شماری از شهروندانش از پرو، اکوادور و کلمبیا اتخاذ کرده است.
مادورو دو روز پیش در توئیتی نوشت: ما توانستهایم به لطف تداوم اقدامات جمعی، شیوع گستردهتر را مهار کنیم. این مسیر درستی است اما مبارزه با این ویروس برای قطع تمامی زنجیرههای ابتلا ادامه دارد.
دولت ونزوئلا همچنین اخیرا ضمن اعلام تداوم وضعیت اضطراری، محدودیتهای اجتماعی را نیز برای ۳۰ روز دیگر تمدید کرد. مقامات این کشور بر حفظ قرنطینه جمعی در سراسر ونزوئلا به عنوان عاملی حیاتی در مهار کرونا تاکید داشتهاند.
مشکلات اقتصادی مدتی است ونزوئلا را به سوی بحران سیاسی کشانده است. بحران اقتصادی در این کشور باعث کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت شده است.
طی سالهای گذشته دستکم چهار میلیون نفر از این کشور به کشورهای دیگر گریخته اند.
در ژانویه سال ۲۰۱۹ (دی ۱۳۹۷) "خوان گوایدو" رئیس مجمع ملی ونزوئلا با شروع مجدد دولت "نیکولاس مادورو"، صحت انتخابات ریاست جمهوری را زیر سووال برد و خود را به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد، از آن زمان تاکنون بحران سیاسی به بحران اقتصادی افزوده شده است.
نظر شما