بهارستان در هفته‌ای که گذشت

تهران- ایرنا- ارائه گزارش تفریغ بودجه ۹۷ کشور، ادامه بررسی موادی از لایحه مالیات بر ارزش افزوده و حضور تعدادی از وزرا در جلسات کمیسیون های تخصصی از مهمترین رویدادهای این هفته مجلس شورای اسلامی بود.

کم کم مجلس روال عادی فعالیت‌های خود را پی می‌گیرد. این هفته هم نمایندگان روزهای سه شنبه و چهارشنبه در جلسات علنی حضور یافتند تا فعالیت‌های تقنینی و نظارتی خود را پی بگیرند. مسعود پزشکیان که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را بر عهده داشت، از مساعد بودن حال عمومی رییس مجلس خبرداد و گفت که لاریجانی از هفته آینده در مجلس حضور خواهد یافت.
 ارائه گزارش تفریغ بودجه ۹۷ کل کشور، تصویب مواد دیگری از لایحه مالیات بر ارزش افزوده، تصویب دو فوریت طرح الحاق یک تبصره به قانون انتخابات و نهایتا اختصاص یک پنجم حقوق نمایندگان به نیازمندان از خبرهای مهم این هفته بهارستان بود.

 گزارش پرحاشیه تفریغ

عادل آذر رییس دیوان محاسبات کشور روز سه شنبه در مجلس حضور یافت تا گزارش تفریغ بودجه ۹۷ کل کشور را ارائه کند. با این حال این گزارش دستمایه کنایه برخی فعالان سیاسی بویژه راه یافتگان جدید مجلس  به دولت شد. بازگشت ۱۵۰۰ میلیارد تومان به خزانه، نحوه هزینه کرد ارز۴۲۰۰ تومانی و هشدار در خصوص پرداخت‌های میلیونی به مدیران، از فرازهای مهم گزارش روز گذشته عادل آذر  در بهارستان بود.

 این گزارش البته امروز با واکنش صریح رییس جمهور مواجه شد که تاکید داشت «نظارت بر بودجه باید نظارت عام باشد و نه آنکه فقط بر یک دستگاه‌ نظارت شود. رییس جمهوری امروز این طور از رییس دیوان محاسبات گلایه کرد که «حرف تا از دهان بیرون نیاید، می‌توان آن را تعدیل کرد اما وقتی از زبان خارج شد، هر کسی از ضد انقلاب و... درباره آن حرف می‌زند. وقتی یک دستگاه نظارتی گزارشی تهیه می‌کند، می‌تواند با مسئولان دولتی رایزنی و مشورت کند. مگر دستگاه‌های دولتی با آنها قهرند. من خودمان آن گزارش را به شما دادیم.»

لایحه مالیات بر ارزش افزوده؛ از تعیین سهم شهرداری‌ها تا مستثنی شدن مناطق آزاد

 نمایندگان در جلسات علنی این هفته مواد ۴۸ تا ۵۶ لایحه مالیات بر ارزش افزوده را تصویب کردند. از نکات مهم مصوبات نمایندگان مشخص شدن سهم شهرداریها از مالیات بر ارزش افزوده بود و قرار شد معادل ۱۲ در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی توسط گمرک به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور (سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور) واریز شده تا به نسبت مشخص و بر اساس شاخص‌های پیشنهادی وزارت کشور و با تصویب هیات دولت، صرف کمک و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شود.

همچنین یک نهم مالیات و عوارض ماده ۷ و بندهای الف و ب ماده ۲۸ این قانون به عنوان مالیات سلامت همزمان با دریافت توسط سازمان امور مالیاتی به حساب خزانه داری کل کشور واریز می شود؛ صددرصد منابع دریافتی برای پیشگیری و پوشش کامل درمان افراد ساکن در روستاها و شهرهای ۲۰ هزار نفر و پایین‌تر و جامعه عشایری در چارچوب نظام ارجاع و همچنین تکمیل و تامین تجهیزات بیمارستانی در مناطق توسعه نیافته و محروم اختصاص می‌یابد

در جلسه علنی روز سه شنبه همچنین مصوب شد که صد درصد سهم دولت از منابع موضوع بند ت ماده ۲۸ پس از کسر وجوه موضوع تبصره‌های ۴ و ۵ ماده ۴۲ این قانون از طریق ردیف‌هایی که در بودجه های سنواتی مشخص می‌شود جهت کنترل، پیشگیری و کاهش مصرف دخانیات و درمان بیماری‌ها و عوارض ناشی از مصرف آن، آموزش و توسعه ورزش به خصوص ورزش همگانی در مدارس در اختیار وزارتخانه‌های بهداشت و درمان، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش قرار ‌گیرد.

همچنین با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ‌قانون مناطق آزاد تجاری صنعتی و عوارض آزادراه‌ها، قانون برنامه ششم توسعه، قانون نحوه تامین هزینه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و اتاق تعاون و ... از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مستثنی شدند.

شورای عالی کار در دستمزد کارگران تجدید نظر کند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز چهارشنبه ضمن انتقاد از حداقل دستمزد تعیین شده برای کارگران در بیانیه‌ای از شورای عالی کار درخواست کردند در این موضوع تجدید نظر کند.

طرح اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن؛ لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی؛ اصلاحیه لایحه ارجاع اختلاف بین بانک توسعه صادرات ایران و شرکت «اویل» تاجیکستان به داوری و همچنین طرح اصلاح ماده ۵ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور اصلاحیه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ و تقاضای عده‌ای از نمایندگان درباره رسیدگی به لایحه مشارکت عمومی- خصوصی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی از موارد  اعلام وصول شده در جلسات این هفته مجلس شورای اسلامی است.

 وزرا در کمیسیون‌های تخصصی؛ کرونا همچنان در کانون رایزنی‌ها

به گزارش ایرنا کمیسیون‌های تخصصی مجلس هم این هفته میزبان مقامات دولتی بودند و موضوع عمده جلسات هم بحث و بررسی شیوع کرونا و پیامدهای آن بود. اعضای کمیسیون برنامه دیروز میزبان چندتن از مقامات وزارت بهداشت بود.
 علاوه بر نحوه شیوع و کنترل کرونا در استان‌های مختلف اعضای این کمیسیون درباره نحوه هزینه کرد عادلانه یک میلیارد یورو اعتبار اختصاص یافته از صندوق توسعه ملی تبادل نظر کردند.

اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم میزبان رضا رحمانی وزیر صنعت معدن و تجارت بودند و دراین جلسه وزیر صمت گزارشی از تامین تجهیزات و اقلام مورد نیاز مقابله با کرونا و نیز برنامه دولت برای حمایت از رسته‌های شغلی آسیب دیدگان از کرونا ارائه کرد.

 عصر روز چهارشنبه هم محمد جواد ظریف در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور یافت تا در خصوص ابعاد بین المللی شیوع کرونا و تلاش قدرت‌های بزرگ برای بهره برداری از این مسئله در مناسبات بین المللی با اعضای کمیسیون تبادل نظر کند.
آن طور که سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس بعد از نشست کمیسیون اعلام کرد ظریف درباره حضور بزشکان بدون مرز هم توضیحاتی ارائه کرد. وزیر امور خارجه گفت که «پزشکان بدون مرز در تهران دفتر دارند و طرف آنها وزارت کشور است. الحمدلله نیازی به خدمات آنها نداشتیم. ورود این گروه از افراد با هماهنگی‌ها و درخواست‌هایی انجام شده بود، وزارت خارجه خودش بدون هماهنگی برای کسی ویزا صادر نمی کند، قطعاً هدف استفاده از ظرفیت آنها بوده است.»
 ظریف بعد از نشست کمیسیون هم در گفت و گو با خبرنگاران از دغدغه‌های دستگاه دیپلماسی برای بازگرداندن اتباع ایرانی بویژه دانشجویان به کشور گفت و این را هم گفت که این اقدام باید با در نظر گرفتن ملاحظات وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha