اداره امور زندانیان افغانستان روز چهارشنبه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که تاکنون چهار هزار و ۵۱۸ زندانی بر اساس فرمان رییس جمهوری آزاد شده اند که این روند همچنان ادامه دارد.
رییس جمهوری افغانستان در هفتم فروردین ماه، فرمان آزادی ۱۰ هزار زندانی را با توجه به سن، وضع بهداشتی و مدت زمان باقیمانده زندان صادر کرد.
دادستان کل افغانستان به رسانه های این کشور گفت که زنان، کودکان، زندانیان بیمار و افرادی که بالای ۵۵ سال سن دارند و کسانی که متهم به جرایم امنیت داخلی و خارجی نیستند، مشمول فرمان رییس جمهوری می شوند.
اما با گذشت سه هفته از زمان صدور این فرمان تاکنون تنها چهار هزار و ۵۱۸ زندانی آزاد شده که کندی روند با انتقاد سازمان عفو بین الملل و اعتصاب غذایی زندانیان مواجه شده است.
سازمان عفو بینالملل این هفته با انتقاد از اجرایی نشدن فرمان اشرف غنی در باره آزادی زندانیان، از دولت این کشور خواست که آزادی زندانیان زن را در اولویت قرار دهد.
سازمان عفو بینالملل در اطلاعیهای هشدار داد که شیوع ویروس کرونا در افغانستان، زندانیان زن و کودکان آنها را که در زندانها به سر می برند با خطر مواجه می کند.
هرچند مقامات دولتی افغانستان می گویند که تاکنون هیچ زندانی به ویروس کرونا مبتلا نشده است.
«براج پاتنیک» مسوول بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین الملل، اقدامات حکومت افغانستان را برای مقابله با ویروس کرونا مورد انتقاد قرار داده و گفته که زندانیان زن در افغانستان باید هرچه زودتر آزاد و به منازل امن انتقال داده شوند.
زندانیان زندان مرکزی کابل پایتخت افغانستان به نام «پلچرخی» نیز در واکنش به عدم اجرای کامل فرمان رییس جمهوری و کم کاری مسوولان زندان اعتصاب غذا کرده و گفتهاند که مسوولان در جریان آزادی زندانیان، سلیقهای برخورد می کنند.
آگاهان امر می گویند؛ دولت افغانستان کسانی را که دوره زندان خود را تمام کرده باید آزاد کند و در کنار آن افرادی که توانایی مقابله با ویروس کرونا را ندارند و یا بیماری زمینه ای دارند نیز باید آزاد شوند.
«شهزاده مسعود» یکی از کارشناسان این حوزه مدعی است که واسطه گرایی در روند آزادی زندانیان وجود دارد و برخوردهای دوگانه باعث انتقاد زندانیان و اعتصاب غذایی آنها شده است.
به ادعای مسعود، زندانیانی که در ادارات دولتی واسطه و آشنا ندارند با وجود اینکه شامل فرمان رییس جمهوری افغانستان می شوند، آزاد نشده اند.
دولت افغانستان برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، اقداماتی از جمله آزادی زندانیان، قرنطینه کردن شهرهای بزرگ و توزیع کمکهای غذایی را در دستور کار قرار داده است.
«فیروزالدین فیروز» وزیر بهداشت افغانستان می گوید که بجز اقدامات پیشگیرانه، راه دیگری برای مقابله با این ویروس وجود ندارد؛ زیرا اقتصاد کشور ضعیف و زیرساختهای بهداشتی نیز ضعیف است.
شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا در افغانستان به ۷۸۴ نفر رسیده که از این تعداد ۲۳ نفر جان خود را از دست داده اند.
نظر شما