به گزارش شبکه یورو نیوز، بحران همهگیری ویروس کرونا و تعطیلی های گسترده ناشی از آن، اقتصادهای فرانسه و آلمان، دو قدرت اصلی اتحادیه اروپا را وارد رکودی بی سابقه کرده است.
در همین پیوند، «پتر آلتمایر» وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرد که این کشور از ماه مارس (اواسط اسفند تا اواسط فروردین) وارد دوره رکود شده و رشد منفی اقتصاد کشورش حداقل تا پایان نیمه نخست سال جاری میلادی ادامه خواهد داشت.
به گفته وی، کاهش تقاضای جهانی، اخلال در زنجیرههای تأمین تولید، تغییر در رفتار مصرف کنندگان و افزایش ریسک سرمایهگذاری به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا، تأثیرهای گستردهای بر اقتصاد آلمان گذاشته است.
وزیر اقتصاد آلمان همچنین پیشبینی کرد که رکود اقتصادی کشورش در ماه آوریل تشدید شود و بر شمار ۷۲۵ هزار بیکار موقت ناشی از اجرای سیاست قرنطینه افزوده شود. وزارت اقتصاد آلمان پیشتر پیشبینی کرده بود که در مجموع ۲ میلیون نفر به دلیل تعطیلی بسیاری از کسب و کارهای غیرضروری دچار بیکاری موقت و مشمول کمکهای مالی دولت شوند.
«برونو لومر» وزیر اقتصاد فرانسه نیز اعلام کرد که در زمان حاضر کاهش ۸ درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور به عنوان مبنای تدوین اصلاحیه بودجه دولت در نظر گرفته میشود اما به نظر میرسد که رشد اقتصادی کشورش تا پایان سال ۲۰۲۰ به منفی ۱۰ تا ۱۱ درصد برسد. او هزینه مقابله با بحران اقتصادی فعلی را ۱۰۰ میلیارد یورو تخمین زد.
در همین حال «ژرار دارمنین» وزیر حسابهای عمومی فرانسه برآورد کرد که کسری بودجه فرانسه تحت تأثیر پیامدهای شیوع ویروس کرونا به ۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برسد که رقمی بیسابقه از سال ۱۹۴۵ تاکنون به شمار میرود. به گفته او ارزش بدهیهای عمومی دولت تا پایان سال جاری به ۱۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور خواهد رسید.
همزمان صندوق بینالمللی پول نیز در تازهترین برآورد خود تخمین زد که رشد اقتصادی دو قدرت اقتصادی اروپا، آلمان و فرانسه در سال جاری میلادی به ترتیب به منفی ۷ و ۷.۲ درصد برسد.
تهران- ایرنا- آلمان و فرانسه به عنوان دو قدرت اقتصادی بزرگ اتحادیه اروپا از آغاز دوره رکود سنگین در پی طولانی شدن بحران کرونا در این کشورها خبر دادند.
اخبار مرتبط
-
وزیر اقتصاد فرانسه : کرونا، اقتصاد جهانی سازی را تغییر میدهد
تهران - ایرنا - وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه درباره تاثیرات منفی ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی…
-
کرونا بدترین عملکرد اقتصادی فرانسه در ۷۵ سال اخیر را رقم زد
تهران - ایرنا - بانک مرکزی فرانسه از کاهش ۶درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور در پی شیوع کرونا…
-
پیش بینی رشد اقتصادی كمتر از 1،8 درصد برای اقتصاد آلمان در سال 2016
تهران - ایرنا - شاخص های اقتصادی آلمان حاكی است كه این كشور به رغم پیش بینی های قبلی اقتصادانان…
نظر شما