۲۸ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۴۷
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 83753185
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روسیه آمریکا را به مذاکره بر سر مساله استقرار تسلیحات در فضا فراخواند

مسکو - ایرنا- معاون وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه آمریکا نباید برای خودداری از مذاکره با روسیه در مساله استقرار تسلیحات در فضا بهانه جویی کند، واشنگتن را به میز مذاکره فراخواند.

سرگئی ریابکوف روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری دولتی تاس در واکنش به ادعای آمریکا مبنی بر آزمایش موشک ضدماهواره توسط روسیه گفت: خودداری واشنگتن از مذاکره با مسکو برای عدم استقرار تسلیحات در فضا می‌تواند به این معنی باشد که آمریکا درپی استقرار تسلیحات تهاجمی در فضاست.

وی با مهم خواندن پیشنهاد روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره استقرار تسلیحات در فضا گفت: این پیشنهاد برای رفع نگرانی‌ها مطرح شده است.

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: ما دلایل زیادی برای نگرانی از اقدامات آمریکا در فضا و برنامه‌های واشنگتن در این عرصه ازجمله استقرار اجزای سیستم‌های پدافند موشکی در فضا داریم. 

به گفته ریابکوف، طرف آمریکایی پیشنهاد روسیه برای ایجاد مبنای حقوقی بین‌المللی برای جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضا را نادیده می‌گیرد.

 پیشتر آمریکا اعلام کرد که روسیه روز چهارشنبه یک فروند موشک ضدماهواره آزمایش کرد.  

جان ریموند فرمانده نیروی فضایی آمریکا در این پیوند گفت که آزمایش موشک ضدماهواره توسط روسیه، نمونه دیگری است که نشان می‌دهد خطر برای سیستم‌های فضایی آمریکا و متحدان این کشور افزایش می‌یابد.  

ریابکوف در بخش دیگری از مصاحبه با تاس گفت که روسیه هیچ اقدامی که تعهدات این کشور در عرصه منع آزمایشات اتمی را نقض کرده باشد، انجام نداده است.

وی افزود: آمریکا به عنوان کشوری که رسما از تایید قرارداد منع آزمایشات هسته ای خودداری کرد حق ندارد ادعایی در این مورد علیه دیگران مطرح کند.

وزارت خارجه آمریکا به تازگی در گزارشی در مورد رعایت کنترل تسلیحات و عدم انتشار سلاح‌ از سوی کشورها در سال 2019 از روسیه انتقاد کرده است.

تعلیق کمک مالی آمریکا به سازمان بهداشت جهانی اقدامی ناجوانمردانه است

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای تعلیق کمک مالی به سازمان بهداشت جهانی را اقدام نادرست خواند و اظهار داشت: آمریکا در شرایط تهدید جهانی ویروس کرونا، کمک مالی به سازمان بهداشت جهانی را به حالت تعلیق درآورده است.

وی افزود: در شرایطی که موضوع زندگی انسانها مطرح است و نیاز به کمک کشورهای جهان برای جلوگیری از انتشار بیماری همه‌گیر وجود دارد، مطرح کردن این سوال که آیا سازمان بهداشت جهانی درست اقدام می‌کند یا خیر، بی‌مورد است.

رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته اعلام کرد که پرداختی‌ها به این نهاد سازمان ملل که بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار در سال گذشته بوده را متوقف می‌کند.

ترامپ گفت، پرداختی‌ها را به خاطر سوء مدیریت و سرپوش گذاشتن بر گسترش ویروس کرونا متوقف کرده است.

وی مدعی شد که اگر سازمان بهداشت جهانی به دقت وضعیت در چین را ارزیابی می‌کرد، شیوع کرونا می‌توانست با مرگ و میر کمتری مواجه شود.

به گفته ریابکوف، این گونه رفتار واشنگتن و به تعلیق در آوردن کمک مالی در واقع ضربه سنگین تاکتیکی و ناجونمردانه محسوب می‌شود.

ریابکوف در مورد عملکرد سازمان بهداشت جهانی در مساله کرونا گفت: احتمالا هیچ سیستم ایده آلی در جهان وجود ندارد. اما سازمان بهداشت جهانی در ماه‌های اخیر خود را به عنوان مکانی نشان داد که می‌توان اطلاعات را در آن جمع آوری و در مورد مبارزه با کرونا توصیه‌های مناسب ارایه کرد. 

وزیر امور خارجه روسیه نیز آمریکا را از سیاسی کردن شیوع بیماری کرونا برعلیه دیگر کشورها برحذر داشت.

سرگئی لاوروف روز سه شنبه در نشست خبری در فرمت ویدئویی با رد انتقاد آمریکا از سازمان بهداشت جهانی در مساله کرونا گفت: سازمان بهداشت جهانی وظیفه خود را بطور حرفه‌ای انجام می‌دهد. 

لاوروف خاطرنشان کرد که آمریکا از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در باره کرونا حمایت کرد و ما بر این باور بودیم که این موضع آمریکا است.

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه آمریکا بخش قابل توجهی از بودجه سازمان جهانی بهداشت را تامین می‌کند، افزود: تعداد زیادی از پست‌های سازمان بهداشت جهانی را آمریکایی‌ها در اختیار دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha