خبرنگار ایرنا کسب اطلاع کرد که بخش هایی از اصناف قم همچنان به طرح فاصله گذاری هوشمند بی توجه هستند. برخی از این افراد صریحا از باور نداشتن به این اقدامات سخن می گویند و برخی نیز می گویند برای انجام تعهدات مالی خود اعم از اجاره محل و پاس کردن چک ها و ... چاره ای جز حضور در محل کار و از سرگیری فعالیت ندارند.
در همین خصوص معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم روز پنجشنبه خبر داد که برخورد با اصناف نقض کننده فاصله گذاری هوشمند در قم ادامه خواهد داشت.
سیامک محبی افزود: کارشناسان مرکز بهداشت قم وضعیت ۷ هزار و ۴۴۸ صنف را بررسی کردند
وی اضافه کرد: از این تعداد ۳ هزار و ۷۷۰ مورد از اصناف ضمن ثبت در سامانه، تمامی پروتکلهای بهداشتی را نیز رعایت میکردند.
وی ادامه داد: در راستای اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی ۱۰۴ مورد از اماکن پرخطری که مجوز فعالیت نداشتند، غیرفعال شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: همچنین ۳ واحد اغذیهفروشی و قلیان سرا نیز پلمب شدند.
وی تصریح کرد: واحد بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت قم تا به امروز ۲۸ فروردینماه ۶ هزار و ۷۰۱ مورد بازرسی در قالب طرح فاصلهگذاری هوشمند انجام دادهاند.
محبی اضافه کرد: در پی این بازرسیها و از فعالیت ۲۵ صنوف پرخطر جلوگیری به عمل آمد و ۱۰۳ واحد صنفی نیز اخطار گرفتند.
در همین حال مدیر بازرسی اتاق اصناف قم نیز پیش تر گفته بود که در ادامه طرح فاصلهگذاری اجتماعی تعطیلی پاساژها و صنوف مسقف و غیرضرور در استان قم تا اطلاعیه بعدی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا ادامه داد.
عباس جعفری در گفتوگو با ایرنا، تصریح کرده بود: در روزهای گذشته چند مغازه در داخل بازار بزرگ قم فعالیتهای خود را از سر گرفته بودند که طبق تأکید معاون اقتصادی استانداری قم تمام آنها همچنان تعطیل خواهند شد.
وی اضافه کرد: بازاریان استان بیشترین همکاری را با ستاد مبارزه با کرونا در قم داشته و تاکنون هیچیک از پاساژهای استان به دلیل سرپیچی از مقررات پلمب نشده است.
وی عنوان کرد: بازار بزرگ قم در هفتههای گذشته نیز عملا تعطیل بوده و این وضعیت تا زمانی که استان به شرایط عادی در مهار کرونا برسد، ادامه خواهد داشت.
این در حالی است که رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: حجم بیماران ورودی به مراکز درمانی بهویژه بیمارستان کامکار قم، بار دیگر افزایش یافت، امری که نگرانی ناظران را از بوجود آمدن موج جدید شیوع کرونا در این استان برانگیخته است.
"محمدرضا قدیر" چهارشنبه شب در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با ویروس کرونا افزوده بود: مشاغل پرخطر همچنان باید تعطیل باشند و ما نگران بازگشایی اینگونه اصناف هستیم. پاساژها و مراکز مسقف واقعا پرخطر هستند و میزان تماسها در این مکانها بالاست و نباید در این ایام فعالیت کنند.
وی ادامه داد: مرکز بهداشت قم فعالانه با ۸۰ تیم زبده و کارشناس بهخوبی در راستای اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند تلاش میکند.
با این حال گزارش خبرنگاران ایرنا حاکی است که فعالیت بسیاری از اصناف مشمول طرح فاصله گذاری همچنان بی رویه و یا بدون رعایت ضوابط بهداشتی در قم ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
سایر هموطنان نیز میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند./
نظر شما