به گزارش خبرگزاری "ای ان آی" ، "کمال حسین" معاون فرماندار منطقه کاگس بازار که اردوگاههای بزرگ روهینگیا در آن قرار دارد ، گفت: مسلمانان روهینگیایی که توسط نیروهای مرزی به دلیل ورود به خاک بنگلادش بازداشت شدهاند به میانمار بازگردانده خواهند شد.
به گزارش رسانههای بنگلادشی ، بیش از ۳۰۰ پناهجوی روهینگیا در طول روزهای چهارشنبه و پنجشنبه با استفاده از قایق وارد منطقه "تکناف" در جنوب بنگلادش شدند. این افراد به دست گارد ساحلی و همچنین مرزبانان بنگلادشی بازداشت شدند.
به گفته مقامات بنگلادشی ، این گروه شامل چند زن و مرد و همچنین بیش از ۵۰ کودک دختر و پسر روهینگیایی میشوند.
یک مقام بنگلادشی گفت: در صورتی که ما این گروه را به میانمار بازگردانیم، آنها از یک نقطه مرزی دیگر وارد بنگلادش خواهند شد زیرا میانمار هیچ گاه روهینگیا را نخواهد پذیرفت.
مردم محلی در منطقه کاگس بازار از مقامات بنگلادشی درخواست کردهاند که با توجه به شیوع ویروس کرونا، مهاجران روهینگیا باید در قرنطینه قرار گیرند و از آنها آزمایش کرونا گرفته شود.
"نورعالم" یک فعال اجتماعی در بنگلادش گفت: اردوگاههای روهینگیا به شدت شلوغ است. اگر فردی در این اردوگاهها به کرونا مبتلا شود، کنترل وضعیت بسیار مشکل خواهد بود. بیش از ۶ میلیون از مردم محلی در مناطق کاگس بازار و تکناف با هراس از مقابل اردوگاههای روهینگیا عبور میکنند.
مقامات بنگلادشی همچنین اعلام کردند که این گروه ۳۰۰ نفره از مسلمانان روهینگیا، حدود ۲ ماه پیش با استفاده از قایق به سوی مالزی حرکت کرده بودند اما به دلیل نرسیدن به مقصد خود، به سوی بنگلادش بازگشتهاند.
ماه گذشته بیش از ۵۰ روهینگیایی به دلیل غرق شدن قایقشان در سواحل بنگلادش جان خود را از دست دادند.
در حالی که شیوع ویروس کرونا بر زندگی میلیونها نفر در سراسر جهان تاثیر گذاشته است و جهان را به سوی یک بحران اقتصادی سوق میدهد، فعالان اجتماعی و سازمانهای انسان دوستانه، از وضعیت بیش از یک میلیون روهینگیایی که در اردوگاههای شلوغ مهاجران در بنگلادش و میانمار زندگی میکنند ابراز نگرانی کردهاند.
بسیاری از مردم میانمار روهینگیاییها را مهاجرانی غیرقانونی میدانند و لذا این مردمان از تبعیضهایی که علیهشان میشود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیاییها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بیخانمان برخورد میکند و به آنها تابعیت نمیدهد. روهینگیاییها با محدودیتهای سفت و سختی از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی مواجه هستند.
بیش از یک میلیون روهینگیایی با فرار از جنگ و قتل عام ارتش و بودائیان افراطی در ایالت رخین در سال ۲۰۱۷ از میانماربه بنگلادش فرار کرده و اکنون در اردوگاه های مرزی این کشور ساکن هستند. سازمان ملل متحد در پی حملات نظامی ماه اوت ۲۰۱۷ علیه روهینگیا و اخراج گروهی آنها به بنگلادش، نظامیان میانماری را عامل پاکسازی قومی و نسلکشی مسلمانان روهینگیا معرفی کرد و ارتش این کشور را بدنامترین ارتش جهان نامید.
با توجه به گزارش دیده بان حقوق بشر، اردوگاههای شلوغ مسلمانان روهینگیا در بنگلادش و همچنین میانمار در واقع بمب های زمان دار کرونا هستند.
این اردوگاهها از هیچ استاندارد بهداشتی برخوردار نیستند و عدم دسترسی به منابع و بهداشت، ساکنین این اردوگاهها را به شدت در مقابل کرونا آسیب پذیر ساخته است.
دهلی نو-ایرنا-مقامات بنگلادشی روز جمعه اعلام کردند که آنها آماده بازگرداندن یک گروه ۳۰۰ نفره از مسلمانان روهینگیا به میانمار هستند. این گروه در میان شیوع کرونا و قرنطینه سراسری این کشور از سواحل جنوبی وارد بنگلادش شدهاند.
اخبار مرتبط
-
اردوگاههای روهینگیا بیدفاع در مقابل کرونا
دهلی نو-ایرنا- در حالی که شیوع ویروس کرونا بر زندگی میلیون ها نفر در سرتاسر جهان تاثیر گذاشته…
-
مسلمانان روهینگیا خواستار تامین امنیت خود در میانمار شدند
دهلی نو-ایرنا- مسلمانان روهینگیا با درخواست از دولت میانمار جهت تامین امنیت و احیای حقوق شهروندی…
-
بنگلادش میانمار را مسوول شکست طرح بازگشت مسلمانان روهینگیا دانست
دهلی نو-ایرنا- "شیخ حسینه" نخست وزیر بنگلادش در سخنرانی امروز (پنجشنبه) خود در پارلمان این…
نظر شما