یک مقام شورای انتقالی جنوب جمعه شب که خواست نامش بیان نشود، به شبکه خبری "المیادین" گفت: تحرکات دولت هادی به مثابه تهدیدی آشکار برای آتشبس است و صلح و ثبات را در یمن تهدید میکند.
شبکه خبری الجزیره قطر نیز جمعه شب از درگیری نظامیان سعودی و نظامیان "عبدربه منصورهادی" رییس جمهوری مستعفی یمن در استان "المهره" در شرق یمن خبر داد.
به گزارش این شبکه، نیروهای سعودی که به بهانه حمایت از نیروهای دولت مستعفی در فروردین ماه ۹۴ جنگ نظامی در یمن را آغاز کردند، این بار نیروهای تحت امر هادی را از استان المهره بیرون کرده و بندر المهره را بستند.
"مختار الرحبی" مشاور وزیر اطلاعرسانی دولت مستعفی یمن نیز شنبه گذشته اعلام کرد، نیروهای منصور هادی، شورای انتقالی جنوب یمن وابسته به امارات را از یک پادگان نظامی واقع در جزیره سُقُطری بیرون راندند.
اعلام نزدیک بودن جنگ میان دولت هادی مورد حمایت عربستان و شورای انتقالی جنوب مورد حمایت امارات در حالی صورت میگیرد که پس از ماهها کشمکش و برخورد مسلحانه میان این نیروها، ۱۴ آبان ماه با میانجیگری سعودیها، توافقی میان دو طرف در ریاض امضا شد.
از مهمترین بندهای توافق ریاض میتوان به استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن طی مدت ۷ هفته، متمرکز شدن نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه اشاره کرد.
شورای انتقالی جنوب یمن در سال ۲۰۱۷ پس از برکناری «عیدروس الزبیدی» استاندار پیشین عدن از سوی منصور هادی و با حمایت ابوظبی تشکیل و هدف آن استقلال مجدد بخش جنوبی یمن اعلام شد.
ائتلاف کشورهای عربی به سرکردگی عربستان از ۲۶ مارس۲۰۱۵ (فروردین ۹۴) به بهانه بازگرداندن منصور هادی به قدرت یمن را هدف حملههای خود قرار دادهاند. این در حالی است که پس از گذشت بیش از پنج سال از این جنگ، ائتلاف سعودی هیچ دستاوردی در یمن کسب نکرده است.
نظر شما