این رسانه آلمانی گزارش داد: ۱۲۴ هزار نفر در کمپ موریا در جزیره لسبوس با کمترین امکانات بهداشتی در فاصله نزدیکی با یکدیگر بسر می برند و این تراکم جمعیت در دوران کرونا به کابوسی دوجانبه تبدیل شده است. چگونه می توان بدون آب، دست ها را شست و در فضایی اندک فاصله را رعایت کرد؟
دویچه وله نوشت: روزمرگی، بلاتکلیفی، جمعیت بالا، تغذیه ناکافی و مشکلات بهداشتی و درمانی، مهمترین مشکل هزاران جنگ زده، آواره و پناهجوی ساکن در کمپ موریا بود. درست زمانی که بسیاری از آنها در تلاش برای سامان دادن مشکلات بودند، کرونا از راه رسید.
ظرفیت اردوگاه موریا حداکثر ۳۵۰۰ نفر است. مهاجران و پناهجویان، از بیم ابتلا به ویروس کرونا در محیطی که ۲۴ هزار نفر تنگاتنگ هم زندگی میکنند، از رئیسان اتحادیه اروپا خواستهاند به فریادشان برسند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و اورسلا فوندرلاین رئیس کمیسیون اروپا از جمله کسانی هستند که استمداد مهاجران را دریافت کردهاند. در این نامهها آمده که ویروس کرونا برای افراد سالخورده، بیمار و محتاج مراقبت، حکم اعدام را دارد.
پناهجویان بارها خواستهاند که گروههای آسیبپذیر هرچه زودتر از اردوگاه بیرون برده شوند؛ اول از همه افراد مسن، بیماران و کودکان و نوجوانان.
در متن این نامهها که در روزنامه «تاگس اشپیگل» آلمان منتشر شده، آمده است: «ما تلاش می کردیم با شرایط نامناسب اردوگاه کنار بیاییم و میکوشیدیم عزت خود را حفظ کنیم. اما چطور میتوان با کرونا جنگید در حالی که کمترین استانداردهای بهداشتی برای ما وجود ندارد؟ چطور میتوانیم فاصله را حفظ کنیم در حالی که فضایی برای فاصله گرفتن نیست؟ افراد مبتلا چطور قرنطینه شوند در حالی که همه در جوار هم هستیم؟ حتی برای شستن دست، آب کافی در اردوگاه وجود ندارد...»
از جمله درخواستهای پناهجویان، تامین آب، تخلیه زباله، وسایل اطفای حریق و امکانات آموزش است. آنها از همبستگی جامعه مدنی اروپا تشکر کرده اند و نوشتهاند: «... ما زادگاههای خود را ترک کردیم تا زندگی انسانی داشته باشیم، از جنگ، پیگرد و تعقیب، خشونت و تبعیض فرار کردیم تا دستکم بچههایمان آینده بهتری داشته باشند...»
در تصاویر منتشره از اردوگاه، میتوان دید که کودکان لا به لای کیسههای زباله بازی میکنند و وقت میگذرانند.
کارگاه حمایت از آوارگان سازمان ملل برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در اردوگاههای یونانی، کمکی فوری به مبلغ ۵۰۰ هزار یورو اختصاص داده است. یکی از کارکنان یونیسف در شهر بن آلمان، در توصیف شرایط بهداشتی فاجعهبار موریا میٰگوید: «در این اردوگاه به ازای هر ۵۰۰ نفر یک دوش و به ازای هر ۱۶۰ نفر یک توالت وجود دارد.»
سازمان حقوق بشری «پرو آزول» که تشکلی حامی پناهجویان در آلمان است، تاکنون چند بار خواستار تخلیه اردوگاه موریا و سایر کمپهای دیگر جزایر یونانی شده است. این سازمان میگوید در کوتاه مدت، ساکنان این کمپها میتوانند به هتلهایی برده شوند که به خاطر کرونا و کسادی گردشگری، خالی شدهاند: «اما راه حل بلندمدت آن است که اتحادیه اروپا از جمله آلمان آنها را بپذیرد.»
کاتیا کیپینگ رئیس حزب "چپها" در آلمان، هشدار داده که هر تعویق در تصمیمگیری، بازی با زندگی هزاران انسان خواهد بود.
قرار است روز شنبه ۳۰ فروردین (۱۸ آوریل)، ۵۰ پناهجوی کودک و بدون سرپرست از اردوگاه موریا به آلمان اعزام شوند. همزمان یکی از سخنگویان وزارت کشور آلمان گفته که برلین از هر اقدام منجر به کاهش خطر سرایت ویروس و بهبود اوضاع در اردوگاههای یونانی "حمایت همهجانبه" خواهد کرد.
تعداد کودکان و نوجوانان بدون سرپرست در کمپ موریا ۱۶۰۰ نفر است. دو ماه قبل ۱۰ کشور اروپایی، در نشستی مشترک برای انتقال این کودکان و نوجوانان اعلام آمادگی کردند.
جزیره لسبوس یونان به جهنم پناهجویان شهرت دارد و اقدام آلمان برای پذیرش ۵۰ کودک، «یک چکه آب بر سنگ سوزان» توصیف شده است.
نظر شما