۳۰ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۵۶
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 83754741
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کرونا در آلمان؛ نارضایتی شخصیت‌های مذهبی از تعطیلی کلیساها

تهران - ایرنا - در شرایطی که قرار است برخی از کسب و کارها در آلمان به زودی از سرگرفته شوند، برگزاری اجتماعات مذهبی در این کشور همچنان ممنوع است که به نارضایتی مقام‌های کلیسا در این کشور منجر شده است.

تارنمای آلمانی دویچه وله روز جمعه گزارش دارد در آلمان شورای مرکزی مسلمانان مخالفتی با تعطیلی مساجد این کشور ندارد اما کلیساهای کاتولیک و پروتستان خواستار بازگشایی کلیساها هستند.

ایمان مازیک، دبیر شورای مرکزی مسلمانان آلمان می‌گوید: در شرایط کنونی، سلامتی و زندگی مردم اولویت دارد. بسته ماندن مساجد به خصوص در ماه مبارک رمضان برای ما بشدت ناگوار است، اما باید به وظیفه دینی و شهروندی خود در جهت این اولویت عمل کنیم.

مشاور وزیر کشور آلمان با تمجید از شورای مرکزی مسلمانان و موضع‌گیری دبیر آن گفته است: این نهایت احساس مسئولیت و همبستگی است و به انسجام و تقویت جامعه کمک می‌کند.

این رسانه افزود، قرار است در جلسه مشوراتی وزارت کشور و نمایندگان مذاهب در آلمان درباره زمان و شرایط از سرگیری مراسم عبادی و گردهمایی در مساجد، کلیساها و کنیسه ها تصمیم گیری شود. چگونگی برگزاری مراسم خاکسپاری در ایام پاندمی نیز از نکات این جلسه خواهد بود.

مارکوس کربر، دستیار وزیر کشور آلمان در امور اجتماعی، نمایندگانی از کلیساهای کاتولیک، پروتستان، ارتدوکس، شورای مرکزی یهودیان و شورای هماهنگی مسلمانان را به این نشست مشورتی دعوت کرده تا نظرات آنها را درباره شرایط ناشی از شیوع کرونا بپرسد.

مارکوس گروبل، نماینده ویژه دولت آلمان در امور مذهبی نیز، پیشنهاد از سرگیری فوری فعالیت های مذهبی را داده و گفته است: امور مذهبی هر چه زودتر باید به وضعیت آزاد قبلی خود باز گردند. قابل توجیه نیست که فروشگاه‌های لوازم ساختمانی باز باشند اما رفتن مردم به کلیسا ممنوع بماند.

کاردینال ولکی، اسقف اعظم شهر کلن، در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون سراسری آلمان گفت:  کلیساها بر حقوق تضمین شده خود اصرار دارند. قانون اساسی حق شهروندان در به جا آوردن آداب دینی را تضمین کرده است. وقتی مغازه‌های تک فروشی حق بازگشایی دارند، در کلیساها و اماکن مذهبی سایر ادیان نباید به روی مومنان و معتقدان بسته بماند.

دویچه وله نوشت: همه کلیساهای آلمان، طبق تصمیم دولت، در تعطیلات عید پاک بسته ماندند اما از نظر اصولی، این تصمیم با حق آزادی عقیده مغایرت داشت.

فرانک برویتی‌گام کارشناس حقوقی تلویزیون سراسری آلمان در این زمینه گفت: بر همین اساس، دیوان عالی قضایی خواستار آن شده بود که مرتب این وضعیت بررسی شود که آیا ممنوعیت سراسری مراسم در کلیسا اقدامی مناسب است یا در بعضی مناطق و ایالات می‌توان انعطاف به خرج داد.

طبق توافق مقام های ایالتی و فدرال آلمان، از روز دوشنبه اول اردیبهشت (۲۰ آوریل)، فعالیت اقتصادی در برخی از حوزه‌ها به روال عادی خود باز می گردد و مدارس نیز از ۱۵ اردیبهشت (۴ مه) به تدریج باز می شند. همه اماکن مذهبی اما همچنان بسته خواهند ماند تا امکانی برای شیوع کرونا فراهم نشود.

 گئورگ بتزینگ، دبیر مجمع اسقفی آلمان، این تصمیم را غیرقابل درک خوانده و در مصاحبه‌ای گفته است: بدون تردید کلیساها هم می‌توانند تدابیر بهداشتی ضروری را رعایت کرده و در مراسم عبادی، به فاصله‌ اجتماعی لازم مقید بمانند.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، پیش‌تر در زمینه تداوم ممنوعیت حضور در کلیساها ابراز نگرانی کرده بود.  پاپ محدود شدن مناسک مذهبی مومنان به رسانه‌ها را یک «خطر» توصیف کرد.

اما ‌هاینریش بدفورد اشتروم دبیر شورای کلیساهای پروتستان آلمان،  اظهار اطمینان کرده که ملاقات با اعضای دولت برای تعیین تکلیف کلیساها، به توافقی سازنده منجر شود و بتوان الگویی مسئولانه را برای انجام آیین عبادی جمعی پیدا کرد.

ینس اشپان وزیر بهداشت آلمان روز جمعه اعلام کرد  کشورش موفق شده است کووید -۱۹ را بعداز اجرای یک ماه محدودیت‌ها تحت کنترل درآورد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اشپان گفت: تعداد مبتلایان به کووید -۱۹ به طور چشمگیری کاهش یافته، به ویژه افزایش نسبی براساس آمار روزانه، بنابر این شیوع این بیماری دوباره تحت کنترل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha