عباس پورمیدانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون طی سه نوبت مزارع و باغهای استان تحت تاثیر خسارتهای ناشی از سیل و تگرگ قرار گرفته است و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در این خصوص برآورد خسارت کردهاند.
وی افزود: با توجه به پیشبینیهای هواشناسی، تذکرهای لازم به بهرهبرداران و کشاورزان داده و راهکارهایی نیز برای جلوگیری از افزایش خسارتها به آنان ارائه شد.
وی ادامه داد: اما ازآنجاکه خسارتهای ناشی از سیل، سرما و تگرگ بهطور کامل قابل جلوگیری و مدیریت کردن نیست، به هر صورت خسارتهایی به کشاورزان استان وارد شد.
پورمیدانی گفت: این خسارتها براساس ارزیابی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی رصد و در سطح ملی و استانی به اطلاع مسئولان و دستگاههای متولی رسید.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم اقدامهای لازم برای پیگیری جبران این خسارتها که به زیرساختهای کشاورزی و محصولات کشاورزان استان قم واردشده است را در حد توان انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: یکی از بهترین راهکارها برای جبران خسارتهای ناشی از سیل، سرمازدگی و تگرگ به مزارع و باغها، بیمه کردن زیرساخت و محصولات است و ما از کشاورزان استان میخواهیم در این زمینه اهتمام بیشتری داشته باشند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
نظر شما