یوسف‌نژاد: فدراسیون فوتبال ورشکسته مدیریتی است

تهران- ایرنا- عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: با اساسنامه کنونی فدراسیون فوتبال ایران ورشکسته مدیریتی و بدهکار مالی است.

موضوع اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران و ایرادهای فدراسیون جهانی فوتبال به این اساسنامه به یکی از مهم‌ترین بحث‌های روز ورزش کشور تبدیل‌شده است. موضوعی که در اسفندماه به سدی در برابر برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال تبدیل و درنهایت آن را به زمان دیگر موکول کرد. گروه ورزشی ایرنا برای آگاهی از مشکلات و بایسته آن پای صحبت‌های علی‌اصغر یوسفی‌نژاد نایب رییس فراکسیون ورزش و عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نشسته است.

متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:

تصویب کامل اساسنامه بیش از یک سال زمان می‌برد

فدراسیون جهانی فوتبال یک سری ایرادهای اساسی را به اساسنامه فدراسیون وارد کرده است که باید اصلاح شود. برای اصلاح این موارد باید چند نهاد همکاری لازم را به عمل آوردند. اساسنامه تدوین‌شده باید در مجمع این فدراسیون تصویب و به وزارت ورزش و جوانان برود ازآنجا وزارتخانه در قالب یک لایحه، آن را به هیات دولت ارائه و درنهایت پس از تصویب به مجلس شورای اسلامی فرستاده شود. این پروسه کوتاه‌مدت نیست بلکه بیش از یک سال زمان خواهد برد لذا برای تسریع در این کار باید تدوین‌کنندگان اساسنامه، مجمع فدراسیون، وزارت ورزش و هیات دولت هماهنگی لازم را داشته باشند.

 انتظارات فیفا یک مورد نیست

فدراسیون جهانی فوتبال ایرادهای زیادی به اساسنامه فدراسیون ما گرفته است و در نامه خود به مواردی مانند حقوق بشر، عدم تبعیض نژادی، ارتقای روابط دوستانه، تکلیف اعضای فدراسیون، عدم دخالت سیاسیون، شفافیت، احترام به قوانین، استقلال نهادهای قضایی فدراسیون، واضح و شفاف بودن قوانین، استقلال در تصمیم‌گیری و ... را بر اساسنامه وارد دانسته است که باید حتما برطرف شود. همچنین مواردی مانند پاسخگویی مدیران و گزارش هزینه‌ها در ایرادهای فدراسیون جهانی وجود دارد.

البته بخش دیگری از مشکلات اساسنامه به مسائل داخلی مرتبط است که به فیفا مربوط نمی‌شود.

قانون باید فصل الخطاب باشد

لازمه پیشرفت فوتبال ایران گذر از شکل سنتی و رسیدن به فوتبال مدرن است. البته برای ایران کار باید مدیران نوین سیستم مدیریتی قوی و مستقلی داشته باشند و علم مدیریت ورزش را نیز داشته باشند. با مدیران سنتی و اشخاصی که کارنامه ردی در فوتبال دارند نمی‌شود به پیشرفت دست پیدا کرد. لذا برای گذر از فوتبال سنتی باید نخست اساسنامه را به‌صورت شفاف و واضح بنویسیم و در اختیار همگان قرار گیرد. سابقه مدیران سنتی نشان داده که آنان در اجرای تصمیمات سلیقه‌ای، مصلحتی و تحت تاثیر افکار خود بودند اساسنامه باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که قانون در آن فصل الخطاب باشد.

ابن قانون برای پیشرفت باشد نه اینکه افراد برای حفظ قدرت خود از آن به‌عنوان یک اهرم استفاده کنند. تاکنون در فدراسیون قانون نادیده گرفته‌شده است. به‌گونه‌ای که رییس سازمان اقتصادی فدراسیون یا گروه‌های ملی عملکرد مناسبی نداشتند و جایگاه آنان در اساسنامه به‌درستی تعریف‌نشده است.

عملکرد برخی مدیران فوتبالی قابل دفاع نیست

یکی از بی‌قانونی‌ها دخالت فدراسیون فوتبال در انتخاب رییس هیات های استان‌ها است که منجر به ناکارآمدی فدراسیون شده است. همچنین حضور افراد غیرمتخصص در فدراسیون و مدیریت آن ضرر جبران‌ناپذیری به فوتبال ایران زده است. عملکرد این افراد در تصمیم‌گیری‌ها قابل دفاع نیست. وزارت ورزش و جوانان نباید در برابر این مشکلات سکوت کند متاسفانه در برخی از مواقع این وزارتخانه منفعل بوده است.

 فدراسیون ورشکسته مدیریتی است

با اساسنامه کنونی فدراسیون فوتبال ایران به معنی واقعی ورشکسته مدیریتی، بدهکار مالی و ضعیف در عملکرد بوده است و راهکار تمام این مشکلات باید در اساسنامه جدید گنجانده شود. لذا در این اساسنامه که قوانین و مقررات لازم برای توسعه فوتبال و مدیریت فوتبالی به‌صورت شفاف و روشن باید مشخص شود.

در این اساسنامه باید تکلیف مسائلی مانند مثلا حق پخش درآمد تبلیغاتی محیطی، مشخص بودن قراردادها، مدیریت اقتصادی فوتبال و ... مشخص شود و مدیران موظف به پاسخگویی باشند زیرا در اساسنامه کنونی کسی پاسخگوی عملکرد خود نیست و در برخی از مواقع مدیران هم به‌جای عذرخواهی طلبکار می‌شوند.

 در سال چندین مورد شکایت از سوی بازیکنان و مربیان خارجی به فدراسیون جهانی می‌رود و درنهایت آنان پول خود را از بیت‌المال می‌گیرند. مربیان و بازیکنان خارجی به‌خوبی می‌دانند که چگونه از ضعف مدیران فوتبالی بهره‌ ببرند. این مشکل در فوتبال ایران یک بیماری تاریخی است.

از فوتبال مدرن دنیا عقب ماندیم

در فوتبال مدرن همه به دنبال یک چشم‌انداز بیست یا سی‌ساله هستند اما در ایران مربیان تیم ملی از نبود کمپ، زمین، دستمزد و برنامه‌ریزی می‌نالند؛ و با این شرایط نمی‌شود با فوتبال مدرن دنیا رقابت کرد. مردم نیز از این‌گونه مدیریت ناراضی هستند. استعدادیابی، آموزش، سازندگی و برنامه بلندمدت در فوتبال ایران کمتر دیده می‌شود ما برای حضور در لیگ قهرمانان باید سندسازی حرفه‌ای انجام دهیم اما هرسال کنفدراسیون فوتبال آسیا به ما ایراد می‌گیرد.

باید از خود بپرسیم چه کسانی به فوتبال ایران کمک خواهند کرد؟ در این همه‌سال به خاطر عدم حضور افراد تحصیل‌کرده در کرسی مدیریتی و مطلعین فوتبالی افرادی با معیارهای ضعیف در فدراسیون حضور پیدا مرد که ایران برای فوتبال ما زیان و ضررهای زیادی به همراه داشته است.

مدیر ارشد فوتبال دروغ می‌گوید

رییس اسبق فدراسیون فوتبال که چند دهه سابقه مدیریت در ورزش و فوتبال دارد در برابر میلیون‌ها ایرانی می‌گوید ما به فیفا دروغ گفتیم و آن فدراسیون را دور زدیم. این‌گونه اظهارات شرم‌آور است. تصور کنید که یک بازیکن فوتبال از شهرستان‌ها این‌گونه به‌دروغ گفتن خود اعتراف می‌کرد فدراسیون و کمیته‌های انضباتی و اخلاق چه تصمیمی برای او می‌گرفت؟

فدراسیون ناتوان از کنترل کی‌روش بود

یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف فدراسیون کنونی فوتبال دیپلماسی ورزشی است که در مناقشات بین‌المللی بازنده می‌شود. همچنین در منطقه همیشه ما در برابر کشورهای عربی توان لابی کردن نداریم و این سبب خسارت‌هایی به فوتبال ایران شده است. فدراسیون فوتبال حتی ناتوان در مدیریت دعوای برانکو ایوانکویچ سرمربی پرسپولیس و کارلوس کی‌روش سرمربی تیم ملی فوتبال بود.

چرا سرمربی تیم ملی به خود اجازه داد که حتی در امور مدیریتی دخالت کند چرا کسی در فدراسیون نتوانست رفتار او را مدیریت کند. در کجای دنیا مربی به خود اجازه چنین رفتارهایی را می‌دهد.

فوتبال ایران ارتباط مناسبی با مراکز آموزشی ندارد

استعدادیابی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های فوتبال مدرن دنیا است طرحی که گردش نخبگان ورزشی را در فوتبال راحت خواهد کرد اما فدراسیون فوتبال ایران در زمینه ارتباط‌گیری با مراکز آموزشی مانند مدارس، دانشگاه، نیروهای انتظامی و نظامی ضعیف عمل می‌کند.

 قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در اساسنامه لحاظ شود

نباید مدیران فدراسیون بدون توجه به پست و جایگاه خود از بودجه مصوب هزینه کنند. در اساسنامه جدید باید قانون دسترسی آزاد به اطلاعات لحاظ شود. بر اساس این قانون که مصوب مجلس شورای اسلامی است تمام مسائل اقتصادی در دید عموم قرار گیرد و همچنین ترازنامه اقتصادی به اطلاع همه برسد و مسائل مجمع شفاف و واضح باشد.

فوتبال ایران درمانگر نیست

در دنیا فوتبال به درمانگر معروف است و می‌شود با استفاده از آن بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی را حل کرد اما فوتبال ایران خود نیاز به درمان دارد. وقتی چنین شرایطی بر فوتبال حاکم است چگونه انتظار داشته باشیم ویژگی درمانگری فوتبال بیش‌ازپیش بروز کند. اگر اساسنامه با شرایط پیشین نوشته شود بدون شک در دور تسلسل گرفتار خواهیم شد و درد فوتبال ایران درمان نخواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha