دولت پاکستان سه شنبه گذشته و همزمان با گسترش شیوع ویروس کرونا و سرعت جهشی در شمار مبتلایان و جانباختگان دراثر این بیماری، برای سومین مرتبه تصمیم به تمدید طرح فاصلهگذاری اجتماعی گرفت و از مردم این کشور خواست تا همچنان درخانه بمانند و ضوابط دوران قرنطینه را به طور داوطلبانه رعایت کنند.
یک روز قبل از تمدید فاصله گذاری اجتماعی در پاکستان مدت زمان بسته بودن مرزهای مشترک این کشور با همسایهها نیز برای سومین بار با هدف پیشگیری از شیوع کرونا تمدید شد.
در عین حال رسانههای پاکستانی از بیاعتنایی مردم به طرح فاصله گذاری اجتماعی، حضور در معابر و شلوغ شدن خیابانها به رغم اعلام منع آمد و شد انتقاد کردند.
به نوشته روزنامههای روز شنبه شهر اسلام آباد، پلیس از تردد صدها هزار نفر در شهرهای مختلف پاکستان جلوگیری کرده و برخی از آنان را نیز به بازداشتگاه فرستاد. صدها خودرو و موتور سیکلت نیز در شهرهای لاهور، کراچی و اسلام آباد به دلیل نقض قانون منع و آمد شد توقیف شد.
عدم توجه به برخی ضوابط قانونی
گزارش مطبوعات پاکستانی حاکی از اقامه نماز جمعه روز گذشته در شهرهای مختلف این کشور است در حالی که حکم رسمی ممنوعیت برگزاری آیینهای مذهبی، گردهماییها در مراکز دینی، مساجد از جمله اقامه نماز جمعه از چند هفته پیش اعلام شده بود.
مساجد در برخی از شهرهای پاکستان نیز شاهد حضور حداقلی نمازگزاران بود اما وضعیت فعلی باعث شده تا نگرانیها نسبت به چگونگی متقاعد ساختن مردم برای پایبندی به تدابیر احتیاطی در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را افزایش داده و به گفته رسانهها، کنترل فعالیتهای مذهبی و گردهماییها مانند برگزاری مراسم عبادت و نیایش در ماه رمضان چالشی برای مسئولان خواهد بود.
در این گزارشها آمده است: عدم پایبندی مردم به طرح فاصله گذای اجتماعی تهدید کرونا را قویتر کرده و هزاران نفر نیز به دلیل سوء احتیاط دیگران به ویروس کشنده کرونا مبتلا خواهند شد.
مقامات وزارت بهداشت پاکستان هفته گذشته اعلام کردند که ۵۸ درصد عامل شیوع کرونا در این کشور از طریق انتقال از یک فرد به فرد دیگر و ۴۲ درصد دیگر را آلودگی اتباع پاکستانی که از خارج برگشتند، شناسایی شده است.
ساز مخالف جامعه تجار در پاکستان
در حالی که دولت این کشور ضمن تمدید فاصله گذاری اجتماعی شرایط را برای ازسرگیری برخی از فعالیتهای اقتصادی و صنعتی با رعایت تمهیدات بهداشتی فراهم کرد، جامعه کسب و کار در برخی از شهرهای پاکستان برعکس خواسته دولت، بر ازسرگیری فعالیتهای تجاری تاکید کردند.
گزارش رسانههای پاکستانی حاکی از نقض فاصله گذاری اجتماعی در شهرهای کویته و کراچی و همچنین بازگشایی برخی از مراکز خرید و فروشگاههای در شهرهای راولپندی و اسلام آباد که باعث هجوم مردم و نقض قانون منع حضور بیش از پنج نفر شده، است.
اتحادیههای تجار در پاکستان تصمیم دولت اسلام آباد برای تمدید طرح فاصله گذاری اجتماعی تا روز ۱۱ اردیبهشت را تاسف برانگیز دانسته و تصمیم به بازگشایی مغازهها و مراکز داد و ستد در شهرها گرفتند.
شخصیتهای بازرگانی و روسای انجمنهای تجاری نیز در شهرهای لاهور و کراچی به ترتیب مرکز ایالات سِند و پنجاب پاکستان اعلام کردند : قشر کارگر و جامعه کسب و کار تحمل وضعیت بحرانی فعلی را ندارد و ما به دنبال ازسرگیری فعالیتهای تجاری هستیم ، البته دولت باید شرایط فعالیت کسب و کارها با ریسک پایین را مشخص کند.
شمار بیماران کرونایی در شهرهای مختلف پاکستان از ۷ هزار و ۴۰۰ نفر فراتر رفته و تاکنون ۱۴۳ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده و ۱۸۳۲ بیمار کرونایی نیز بهبود یافتهاند.
مقامات پاکستانی پیشتر اعلام کردند؛ تعطیلی پروازهای داخلی و خارجی نیز تا روز ۲ اردیبهشت ادامه خواهد داشت اما فعالیتهای تجاری در بنادر، تعطیل نشده و این روند همگام با طرح غربالگری ادامه دارد.
اکثر شهرهای پاکستان از جمله ایالات پنجاب و سِند نسبت به دیگر مناطق، بیشتر درگیر شیوع ویروس کووید-۱۹ و بوده و با گذشت هر چند ساعت، موارد جدید ابتلا به این ویروس ثبت میشود.
دولت پاکستان بیم آن دارد: در صورت عدم پایبندی مردم به فاصلهگذاری اجتماعی شمار بیماران کرونایی به دهها هزار نفر افزایش یابد.
وزارت بهداشت پاکستان به اطلاع دیوان عالی این کشور رساند که هرچند میزان افزایش مبتلایان به کرونا در پاکستان در مقایسه با کشورهای منطقه کم است، اما احتمال افزایش بیماران به ۵۰ هزار نفر تا آخر ماه آوریل (۱۱ اردیبهشت) وجود دارد.
نظر شما