رییس دانشگاه شریف: اعضای هیأت علمی خود را برای تغییرات آماده کنند

تهران- ایرنا- رییس دانشگاه صنعتی شریف در نامه‌ای به اعضای هیأت علمی این دانشگاه، گفت: تحولات ناشی از ویروس کرونا ممکن است آینده کاملاً متفاوتی را پیش روی بشریت قرار دهد و لازم است همه برای این تغییرات آماده شوند.

محمود فتوحی امروز یکشنبه در این نامه افزود:وقوع پدیده ویروس کرونا، فضای آموزش و پژوهش کشور و دانشگاه صنعتی شریف را در دو ماه گذشته با دگرگونی و تغییرات همراه ساخته تا حفظ سلامتی انسان‌ ها و استمرار کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی چالش دانشگاه ها محسوب شود.
وی گفت: از جمله این تغییرات در حوزه آموزش و پژوهش است و باید همه اعضای هیات علمی آمادگی لازم برای مواجهه با شرایط جدید را داشته باشند. البته آموزش مجازی هرگز نمی‌تواند جایگزینی برای آموزش حضوری باشد؛ اما می‌تواند به عنوان مکمل مورد استفاده قرار گیرد.
فتوحی افزود: از ابتدای وقوع بحران شیوع کرونا، دانشگاه صنعتی شریف با تعطیلی فوری خوابگاه‌ها، کاهش فعالیت‌های حضوری و راه‌اندازی سریع سامانه آموزش مجازی برای جلوگیری از شیوع ویروس گام برداشت تا طبق آمارها حدود ۹۰ درصد از دروس نظری دانشگاه در بستر مجازی ارائه شوند.  
رییس دانشگاه شریف با تاکید به هدایت دانشجویان توسط اعضای هیات علمی با برگزاری جلسات مجازی، اظهار داشت: پروژهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت مجازی در حال انجام است و امور اداری و اجرایی دانشگاه نیز دورکاری و شیفت بندی کارکنان را به خوبی اجرا می کند.
فتوحی با تاکید بر اینکه سیاست کلی وزارت عتف حفظ نیمسال جاری است، تصریح کرد: برگزاری دروس نظری از طریق آموزش مجازی ادامه خواهد داشت و دروس عملی و آزمایشگاهی نیز در تابستان ارائه می شوند. همچنین فعلا، امکان ارائه خدماتی خوابگاهی و تأمین غذا به دانشجویان وجود ندارد. زیرا هرگونه تجمع و تردد دانشجویان، سبب به مخاطره انداختن سلامت آنان خواهد شد.
رییس دانشگاه شریف با بیان اینکه اعضای هیات علمی باید دروس خود را مطابق با برنامه آموزشی نیمسال جاری ارائه دهند، افزود: سیاست کلی دانشگاه آن است که تا حد امکان، دروس به صورت آنلاین ارائه شوند و در صورت استفاده از ویدیوی تدریس(آف لاین)، لازم است از کلاس‌های آنلاین برای رفع اشکال دانشجویان و حل تمرین بهره گرفته شود. زیرا صرف ارائه جزوه و اسلاید به تنهایی و یا همراه با صوت، برای حفظ استاندارد کیفیت آموزش دانشگاه قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: کلاس‌های عملی، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و یا دروسی که به صورت مجازی قابل ارائه نیستند، فقط با تأیید کتبی معاون آموزشی و تحصیلات دانشگاه مستثنی خواهند بود. در این موارد باید استاد، درس درخواستی خود را همراه با دلایل آن از طریق معاون آموزشی دانشکده یا مرکز آموزشی مربوطه به معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ارائه کند.
رییس دانشگاه شریف با بیان اینکه ممکن است مشکلاتی در ارائه آموزش آنلاین رخ دهد، گفت: البته مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش الکترونیک ومعاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تلاش خواهند کرد که امکانات و شرایط را برای تسهیل آموزش مجازی فراهم کنند. بر همین اساس به زودی راهکارها و تدابیر دانشگاه برای چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم اعلام خواهد شد.
فتوحی با تاکید به اعضای هیات علمی مبنی بر استفاده از امکانات موجود برای حفظ ارتباط با دانشجویان گفت: این رویه سبب می شود مشکلی برای فارغ‌التحصیلی دانشجویان رخ ندهد. هرچندکه معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه باید در مورد دروسی که تاکنون شروع نشده و یا با کیفیت مورد انتظار ارائه نشده‌اند، تعیین تکلیف و اقدام فوری انجام دهد.  
وی خاطرنشان کرد: معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی موظف است که نسبت به پایش و گزارش نحوه ارائه دروس و نظرسنجی از دانشجویان در ارتباط با کیفیت آموزش نیز فعالیت کند.                                         

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha