به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری رویترز از لیسبون؛ دولت پرتغال در جنوب اروپا از ۱۸ مارس (۲۸ اسفند ماه) برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا، وضع اضطراری اعلام و روز پنجشنبه (۲۷ فروردین ماه) این مقررات را تا ۱۳ اردیبهشت ماه تمدید کرد، که براساس آن کسب و کارهای غیرضروری تعطیل و محدودیت های رفت و آمد و گردهمایی، همچنان باقی خواهد ماند.
به گفته کاستا؛ براساس این طرح که جزئیات آن احتمالا در ۳۰ آوریل (۱۱ اردیبهشت ماه) اعلام خواهد شد، شاید شمار افرادی را که در سواحل این کشور حضور می یابند، محدود کند که معمولا در دوره تابستان شلوغ و پرازدحام هستند.
وی افزود: این ویروس در طول تابستان به خواب نمی رود، بنابراین گردهمایی های انبوه نباید برگزار شود و شهرداری ها موظف به اجرایی کردن برخی اقدامات خواهند شد تا بتوانیم بدون ازدحام جمعیت به سواحل برویم.
تاکنون شمار مبتلایان تائید شد این کشور بیش از ۱۹ هزار تن و شمار جان باختگان آن ۶۸۷ تن اعلام شده که بسیار پائین تر از کشور همسایه اش اسپانیاست.
کاستا همچنین به احتمال اجباری شدن کاربرد ماسک در مدرسه ها اشاره کرد که از میانه مارس (اواخر اسفند ماه) بسته شده اند. اما هنوز زمان از سرگیری برگزاری رخدادها و برنامه های فرهنگی مانند جشنواره های موسیقی مشخص نیست، هر چند ممکن است به سینماها اجازه بازگشایی زودتر به شرط رعایت مقررات تازه برای کاهش خطر همه گیری، داده شود.
همچنین بازی های لیگ فوتبال پرتغال ممکن است پشت درهای بسته یا با تماشاگران محدود، امکان برگزاری داشته باشد.
کاستا روز پنجشنبه گفته بود: فروشگاه های کوچک محله ها، آرایشگاه ها، مراکز نگهداری کودکان (مهدکودک ها)، شاید نخستین مراکزی باشند که در مه (میانه اردیبهشت) بازگشایی می شوند.
به نظر می رسد گسترش این ویروس اقتصاد گردشگری محور پرتغال را دچار رکود قطعی و حتمی کرده باشد، به گونه ای که بر اساس ارزیابی و گمانه زنی صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی این کشور در سال جاری (۲۰۲۰) تا هشت درصد کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لیسبون؛ رهبران مشاغل، اتحادیههای کارگری و پزشکان پرتغال روز دوشنبه گذشته از دولت خواسته بودند تمهیدات بهداشتی را افزایش دهد تا امکان کاهش تدریجی قرنطینه سراسری اعمال شده در این کشور بهدلیل شیوع کرونا مهیا شود.
این گروه در نامه ای به امضای ۱۶۷ نفر، از کاستا و «مارسلو ربلو دِ سوسا» رئیس جمهوری این کشور خواسته اند استفاده از ماسک در فضاهای شهری اجباری و دستگاه های مخصوص ضدعفونی کننده دست در اماکن عمومی نصب شود.
رئیس جمهوری پرتغال اعلام کرد که قصد دارد قرنطینه سراسری را تا اول ماه می (دوازدهم اردیبهشت ماه) تمدید کند.
یکی از مواردی که به مقام های بخش بهداشت و درمان پرتغال پیشنهاد شد این بود که از اپراتورهای مخابراتی خواسته شود جزئیات تماس های کاربران مبتلا به کرونا ظرف ۱۴ روز گذشته را در اختیار مسئولان قرار دهند.
براساس اطلاعات مکانیابی، مقام های مربوطه می توانند به کاربرانی که در مجاورت افراد مبتلا هستند، از طریق پیامک یا تماس تلفنی در زمینه خطر سرایت هشدار دهند.
«مارتا تمیدو» وزیر بهداشت پرتغال با اعلام این مطلب که اولویت این بخش، آزمایش افراد بیشتری است، گفت در مجموع ۱۷۹ هزار آزمایش کرونا از ابتدای ماه مارس (۱۱ اسفند ۹۸) در این کشور ۱۰ میلیون نفری انجام شده است.
در همین حال، مقام های پرتغال هشدار دادند که آمار پایین ابتلا به کرونا در این کشور به منزله برداشتن فوری محدودیت های اعمال شده نیست.
«یورگ روگ دِ کانا» رئیس اتحادیه مستقل پزشکان پرتغال موثق بودن آمار رسمی مبتلایان به کرونا را زیر سوال برد و گفت: اشکالاتی در نحوه گزارش موارد ابتلا وجود دارد. ممکن نیست در یک هفته، تنها ۱۵ مورد جدید ابتلا در سراسر منطقه لیسبون و واله دِ تژو ثبت شود.
نظر شما