به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، تاکنون انتقال این ویروس از راه مجاری تنفسی و چشم به اثبات رسیده است، اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا روابط جنسی نیز میتواند باعث انتقال این ویروس شود؟
شاداب شاه علی، عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابنسینا در این مورد گفت: هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق روابط زناشویی وجود ندارد. با این حال اگر یکی از طرفین مبتلا به کووید ١٩ باشد، به دنبال انجام روابط زناشویی، ممکن است از طریق تنفس و هوای بازدم، ویروس به دیگری منتقل شود.
وی اظهار داشت: اگر فرد به یک بیماری مبتلا است که آسیبپذیری او در مقابل ویروس کرونا را افزایش میدهد، بهتر است از روابط زناشویی خودداری کند. از جمله بیماریهای زمینهای که آسیبپذیری در برابر کووید -۱۹ را افزایش میدهند، میتوان به بیماریهای ریوی، بیماریهای قلبی، دیابت، بیماریهای خودایمنی، سرطان یا ضعف سیستم ایمنی بدن (برای مثال، HIV کنترل نشده و با CD۴ کم) اشاره کرد.
این عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابنسینا درباره رابطه زناشویی در دوران پاندمی ویروس کرونا توضیح داد: باید توجه داشت که داشتن رابطه زناشویی در این دوره پراسترس میتواند به تحکیم روابط عاطفی خانواده و کاهش اضطراب و تنش زوجین کمک کند.
شاه علی با اشاره به افزایش خطر خشونت خانگی و جنسی در ایام قرنطینه، خاطرنشان کرد: استرس، اختلال در ارتباطات اجتماعی و حفاظتی و کاهش دسترسی به خدمات، همه میتوانند خطر خشونت جنسی و خانگی را برای زنان تشدید کنند و از آنجا که اقدامات فاصلهگذاری اجتماعی اعمال میشود و مردم به ماندن در خانه تشویق میشوند، احتمال خطر خشونت خانگی افزایش مییابد.
زنان در صورت مواجهه با هرگونه خشونت و عدم دسترسی به خانواده و دوستان، میتوانند به صورت رایگان و شبانهروزی با شماره تلفن ۱۲۳، اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، برای دریافت خدمات اجتماعی-روانی تماس بگیرند.
وی ادامه داد: همچنین در صورت تشدید خشونت، داشتن یک برنامه ایمنی میتواند مفید باشد. این برنامه شامل صحبت با یک همسایه، دوست یا فامیل است که در صورت نیاز به ایمنی بتوان فوراً خانه را ترک کرد و از او کمک گرفت.
نظر شما