منابع رسانه ای لبنان روز یکشنبه از قول کاظم ابراهیم، رئیس اتحادیه نانوایان و فرپزی ها در این کشور اعلام کردند به دلیل افزایش قیمت دلار، تولید و عرضه نان به قیمت مصوب صرفه اقتصادی برای نانواها و دست اندرکاران عرضه آرد و نان ندارد و با توجه به موافقت نکردن وزیر اقتصاد با افزایش قیمت نان تصمیم دارند در اعتراض به این موضوع فردا دوشنبه دست از کار بکشند.
مسوولان این اتحادیه می گویند قیمت دلار دو برابر شده در حالی که نان با همان قیمت قبلی باید عرضه شود و این برای دست اندرکاران عرضه نان مقدور نیست.
کاظم ابراهیم افزود هر بسته نان برای فرپزی ها هزار و ۱۰۰ لیر تمام می شود و ۴۰۰ لیر نیز سود توزیع کنندگان است و به دلیل افزایش قیمت دلار برای این اتحادیه و پخت کنندگان نان صرفه اقتصادی ندارد که هزینه حمل و نقل و توزیع ( ۴۰۰ لیره) را بپردازند و از این پس نان ها فقط در نانوایی ها عرضه خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد ما به جز آرد و سوخت بقیه لوازم را با دلار می خریم اما نان را باید به قیمت رسمی و لیره لبنان بفروشیم و امروز که لیر لبنان نیمی از ارزش خود را از دست داده برای تهیه و عرضه کنندگان نان صرفه اقتصادی ندارد که با قیمت های گذشته این کالا را عرضه کنند.
اظهارات رییس اتحادیه نانوایان لبنان در این زمینه در حالی مطرح می شود که بر اساس تحقیقات برخی منابع لبنانی هزینه تولید نان که شامل آرد، قند، نمک، مخمر و نایلون برای بسته بندی می شود بین ۷۵۰ تا ۸۵۰ لیر محاسبه شده و بیش از ۴۳ درصد از قیمت کنونی نان سودی است که به جیب دست اندرکاران تولید و عرضه این محصول می رود.
از سوی دیگر با کاهش قیمت جهانی نفت، هزینه یکی از عوامل مهم تولید نان نیز کاهش یافته و بالارفتن قیمت دلار نمی تواند تاثیرات چندانی روی افزایش قیمت نان داشته باشد.
علاوه بر این تولید کنندگان نان از مدتها قبل نسبت به کاهش وزن بسته های نان اقدام کرده اند بدون آنکه دولت به آنان اعتراضی کرده باشد و اعتراض آنان در واقع به کاهش سودهای کلانی است که از این حرفه به دست می آورند.
برخی منابع لبنانی نیز می گویند کارتل های تولید و عرضه نان در لبنان در سال های گذشته سودهای کلانی از محل این حرفه بدست آورده اند و درست نیست در این شرایط که بسیاری از خانواده های لبنانی زیر خط فقر بسر می برند و نان اصلی ترین غذای آنان به حساب می آید دستخوش اعتراض های سودجویانه این افراد قرار گیرند.
این منابع می افزایند : ممکن است گرانی های اخیر ارز ۱۵ درصد هزینه تولید نان را افزایش داده باشد اما این موضوع نمی تواند بهانه ای برای افزایش ناگهانی قیمت نان شود و در این صورت چه بسا مورد اعتراض اقشار مختلف مردم که هم اینک نیز با مشکلات مختلف اقتصادی مانند گرانی و بیکاری دست و پنجه نرم می کنند، واقع شود و آنها را بار دیگر به خیابان ها بکشاند.
دولت وحدت ملی لبنان به منظور حمایت از اقشار کم درآمد جامعه و در شرایطی که به دلیل انتقال غیر قانونی ده ها میلیارد دلار از دارایی های بانک ها به خارج از کشور قادر به عمل به تعهدات ارزی و پرداخت بدهی های خارجی و داخلی خود نیست، ارز دولتی را فقط برای واردات گندم، سوخت و دارو اختصاص می دهد.
نظر شما