۳۱ فروردین ۱۳۹۹، ۱۴:۴۹
کد خبر: 83756611
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا بر ادامه آموزش‌های مجازی 

تهران- ایرنا- آموزش‌های مجازی در مقاطع مختلف دانش‌آموزی و دانشجویی به عنوان جایگزین آموزش‌های حضوری از اواخر سال گذشته درپی شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی در سراسر کشور آغاز شدند و اکنون در آستانه ورود به دومین ماه از این تعطیلی‌ها با تاکید رئیس جمهوری، این روند همچنان ادامه دارد.

مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کشور به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا از اوایل اسفند ماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ماه جاری به حال تعطیل درآمدند. این تعطیلی بعد از ایام نوروز نیز ادامه پیدا کرد و اکنون با افزایش شیوع این بیماری در کشور، ستاد ملی مدیریت کرونا ادامه این روند را ضروری می داند. 

تعطیلی مدارس در سال جدید به گفته وزیران آموزش و پرورش و علوم به معنی تعطیلی آموزش نیست بلکه این امر در فضای مجازی در حال انجام است و ایجاد زیرساخت های بهره مندی حداکثری دانش آموزان و دانشجویان از این امر صورت گرفته و در حال افزایش است.

به رغم اینکه از بیست و سوم فروردین ماه امسال فعالیت حضوری برخی مراکز، ادرات و مشاغل در کشور به صورت نسبی آغاز شده است و رفته رفته نیز با تصمیمات جدید ستاد مدیریت و مقابله با کرونا بر تعداد آن افزوده می شود، اما فعالیت دانشگاه ها و مدارس با توجه به اینکه بخش اعظم جمعیت کشور را تشکیل می دهند، همچنان به صورت غیرحضوری در حال انجام است.

با آغاز ماه اردیبهشت و شروع فعالیت مشاغل در پایتخت با توجه به تصمیمات ستاد و رفع قرنطینگی حمل ونقل بین استانی، این امر به ذهن خطور می کرد که شاید مدارس نیز در این ماه شروع به فعالیت کنند.

اما امروز در جلسه ستاد مدیریت و مقابله با کرونا در کنار سایر تصمیماتی که برای کنترل شیوع این ویروس در کشور گرفته شد، رییس جمهوری نیز در خصوص فعالیت مراکز آموزشی گفت: نسبت به فعالیت حضوری آموزش و پرورش و دانشگاه ها تصمیم جدیدی نگرفته ایم، در این شرایط فقط مقطع تحصیلات دکتری می توانند فعالیت آموزشی حضوری داشته باشند و بقیه موارد فعلا به همین صورت می ماند و به صورت کلاس‌های مجازی و غیرحضوری فعالیت آموزشی خود را ادامه می دهند.

این تصمیم گویای این است که دانش آموزان نباید فکر این باشند که آموزش تعطیل است بلکه باید به جد از برنامه های در نظر گرفته شده در شبکه آموزشی «شاد» روی فضای اینترنتی کشور استفاده کنند؛ چرا که شاید سال تحصیلی ۹۸-۹۹ در فضای مجازی به پایان برسد.

امروز همچنین در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا در خصوص بازگشت دانشجویان ایرانی خارج از کشور نیز تصمیماتی گرفته شد.

چندی است که خبرهایی مبنی بر بازگشت دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل از کشورهای درگیر کرونا از جمله ایتالیا و اسپانیا منتشر می شود و به تازگی به رغم اینکه یک پرواز از ایتالیا نیز انجام شده اما خبر از لغو سایر پرواز دانشجویان از ایتالیا و اسپانیا به ایران داده شده است.

ماجرا از این قرار است که بر اساس اعلام منابع خبری، دانشجویان ساکن ایتالیا پس از بازگشت به کشور به هتلی منتقل و دو نفر از آنها از محل قرنطینه فرار کردند، وزارت بهداشت اعتقاد دارد با توجه به عدم شناخت مناسب از نوع ویروس کرونا در کشورهای دیگر، این دانشجویان و سایر ایرانیان مقیم خارج از کشور باید طبق پروتکل ستاد ملی مبارزه با کرونا، ۱۴ روز در یک مرکز مجهز قرنطینه بمانند و بعد از تست‌های لازم نزد خانواده برگردند.

در پی این مساله سفارت ایران در ایتالیا چند روز پیش اعلام کرد پرواز فوق العاده ایران‌ایر برای بازگشت دانشجویان، به دلیل رفتارهای نامناسب عده‌ای از مسافران در پرواز ایتالیا به تهران و عدم تمکین آنها به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مقررات قرنطینه‌ای، لغو شده است، گویا چند صد ایرانی دیگر که در ایتالیا زندگی می‌کنند، قصد بازگشت به کشور را دارند.

دانشجویان خارج از کشور باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند

حال امروز در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با ویروس کرونا رئیس جمهور در این خصوص اظهار داشت: ایرانیان در خارج از کشور، چه دانشجو و چه غیردانشجو که خواستار برگشت به ایران هستند، باید پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده را رعایت کنند، حتما برای آنها قرنطینه ای خواهد بود و از آنها تست گرفته خواهد شد.

وی افزود: اگر تست همه منفی بود، به فعالیت خود ادامه می دهند اما اگر تعدادی مثبت بودند، مدتی باید در قرنطینه بمانند، این مقررات را وزارت راه و شهرسازی، وزارت بهداشت و وزارت کشور با مشارکت یکدیگر تعیین کرده و انجام می‌دهند، این مقررات به همه ایرلاین‌ها و مردم اعلام شده است تا مشکلی ایجاد نشود.

طراحی اپلیکیشن غربالگری کرونا توسط دانشگاهیان

با توجه به عدم فعالیت حضوری دانشگاهیان در دانشگاه های کشور، اما در شرایط شیوع این ویروس دانشگاهیان بی تحرک ننشسته و همچنان به فعالیت های خود ادامه می دهند به طوری که هر روز از دانشگاه های مختلف کشور در جهت مقابله با این ویروس طرح یا محصولی بیرون می آید.

امروز نیز روحانی در خصوص غربالگری کرونا در کشور از طرح ارایه شده توسط پژوهشگران دانشگاه شریف خبر داد و افزود: دانشگاه شریف با داده‌هایی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختیارش قرار داده است، اپلیکیشنی آماده کرد که در جمعی که با هم توافق داشته و اپلیکیشن را نصب کرده‌اند و بلوتوث شان روشن است، افراد در شرایط قرمز (مبتلا)، زرد (غیرمبتلایان) و بنفش (دارای وضعیت درمان شده و تا حدی پادتن دارند) نشان داده می‌شوند. این برنامه برای بسیاری از مراکز و تجمعات در ادارات و بخش های مختلف می‌تواند مفید باشد. 

وی ادامه داد: به غیر از تستی که انجام می‌شود، از تست آنتی بادی هم همزمان استفاده می‌کنند و در جلسه ستاد کرونا دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرد در این تست آنتی بادی افرادی که مثبت هستند، بررسی می شود و قابل اعتماد است؛ یعنی آنهایی که قبلا این بیماری را داشتند و گذرانده اند و آنهایی که منفی هستند و محل بحث است،‌ مشخص می شوند. این شیوه هم به کمک شیوه‌های قبلی می آید و قرار است در برخی شهرها و کارگاه‌ها اینها تست شود و نتیجه آن را وزارت بهداشت اعلام می‌کند.

روحانی با اشاره به شرایط سخت این روزها در کشور و دنیا اظهار داشت: شرایط این روزها برای همه مردم در سراسر دنیا سخت است؛ کشوری نداریم با این ویروس درگیر نباشد و مشکل نداشته باشد. این ویروس در زندگی اجتماعی و سیاسی‌ همه تاثیرگذار بوده در اقتصاد و سیاست جهانی هم تاثیر گذاشته است. اما این شرایط برای مردم ما سخت تر بوده چراکه دو سال است در شرایط تحریم بسیار سخت به سر می بریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha