موج جدید ملخ صحرایی تا ۱۵ روز آینده به کشور وارد می‌شود

شیراز-ایرنا-رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: بر اساس پیش بینی‌های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ۱۵ روز آینده با حجم بسیار گسترده‌ای از هجوم ملخ صحرایی به کشور و به ویژه در استان‌های جنوبی بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان مواجه خواهیم شد.

محمد رضا درگاهی، یکشنبه در حاشیه سفر به شیراز با بیان اینکه امسال کشور ما از ۲ جهت مورد هجوم ملخ صحرایی قرار گرفته است، افزود: حمله این آفت در روزهای آینده از شرق هندوستان و پاکستان با شدت بیشتری صورت می‌گیرد و با توجه به اینکه در شبه جزیره عربستان در حال حاضر مراتع و عرصه‌های کشاورزی پوشش گیاهی ندارند از طرف شمال شرق آفریقا که هم اینک کانون‌های تخلیه شده دارند با حجمی بیشتر از سال ۹۸ به سمت جنوب کشور ما هجوم می‌آورند.

به گفته وی، در مرحله نخست مبارزه با این آفت، حدود ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار در اختیار استان‌ها قرار گرفت و در مرحله دوم پیش‌بینی می‌شود که حدود ۳۰۰ میلیارد ریال دیگر ظرف روزهای آتی در هیات دولت مصوب شود و در اختیار استان‌ها قرار گیرد.

سرپرست قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور حقوقی و مجلس، بیان داشت: تا امروز (سی و یکم فروردین ۹۹) ملخ صحرایی در بیش از پنج میلیون هکتار از عرصه‌های طبیعی و کشاورزی پایش و در سطحی افزون بر ۱۰۰ هزار هکتار مبارزه با این آفت انجام شده و پیش‌بینی می‌شود این رقم به بیش از یک میلیون هکتار افزایش یابد. 

درگاهی، با تاکید براینکه وظیفه همه کارکنان جهاد کشاورزی، حفظ امنیت غذایی در کشور است، گفت: این آفت به مراتع و عرصه‌های زراعی و باغی حمله می‌کند که در صورت عدم کنترل و مهار آن، خسارت جبران ناپذیری در پی دارد اما همکاران فعال در این نهاد از بُعد علمی و شناخت رفتار این آفت از دانش بسیار خوب و بالایی برخوردار هستند زیرا در سال ۹۸ دوره‌های آموزشی بسیار خوبی در این زمینه برای آنها برگزار شد.

اطلاع‌رسانی در مبارزه با ملخ نقش مهمی دارد

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در بخش دیگری از مطالب خود، عملکرد استان فارس در مبارزه با ملخ صحرایی را بسیار عالی توصیف کرد و گفت: سه رکن شامل، اطلاع رسانه‌ای از طریق رسانه‌ها، اقدام پشتیبانی و فنی در مبارزه موفقت‌آمیز با این آفت، نقش موثری دارند.

به گفته وی، موفقیت حاصل شده در این زمینه در کشور، مرهون تلاش و همکاری مناسب سه بخش رسانه‌ای و اطلاع رسانی صحیح، پشتیبانی و لجستیک و همچنین فنی و اجرایی است که همکاری و هم افزایی و حضور دائم و توام آنها در این عرصه موجب شده تا امنیت غذایی کشور حفظ شود و تاکنون هیچ گونه خسارتی در این زمینه نداشته باشیم.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه ملخ صحرایی یک آفت بسیار خطرناک است که بر کشور ما تحمیل شده بیان کرد: کشور ما در مسیر حرکت ملخ صحرایی قرار گرفته و فصل بهار جولانگاه آنان می‌شود، اما روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی و استانداران در استان‌های درگیر در مدیریت این آفت، موفق عمل کردند.

موج جدید ملخ‌های صحرایی از شامگاه جمعه دوم اسفندماه ۹۸ وارد جنوب فارس شد که بنابر اعلام مسوولان جهاد کشاورزی استان، حجم آن ۱۰ برابر حمله پارسال ملخ‌های صحرایی به کشور بود. 

ملخ‌های زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخ‌های پرنده هستند که بزرگی آنها به ۱۵سانتی‌متر می‌رسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار می‌آیند.

پیش‌بینی مبارزه با آفت سن گندم در سطحی افزون بر یک میلیون هکتار

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در زمینه مبارزه با آفات، این سازمان وظایف حاکمیتی دارد و علاوه بر ملخ صحرایی سایر آفات هم از طریق استان‌ها مورد پایش و مبارزه قرار گرفته است.

درگاهی ادامه داد: تاکنون در بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور با انواع بیماری‌های گندم و جو مبارزه شده که تقریبا با توجه به بارندگی‌هایی که داشتیم در سطحی به وسعت ۲۳۰ هزار هکتار با بیماری زنگ گندم مبارزه شده است.

این مقام مسوول بیان کرد: همچنین تاکنون در سطحی افزون بر ۲۴۰ هزار هکتار در کشور با آفت سن گندم مبارزه شده، هر چند گندم در استان های جنوبی در حال برداشت است اما در مرکز و استان‌های شمالی، عملیات مبارزه با این آفت ادامه می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز مانند سال ۹۸ در بیش از یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی با آفت سن گندم مبارزه شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha