بیژن سلیمانپور روز دوشنبه در جلسه شورای اطلاعرسانی استان قم در سالن کرامت استانداری بیان کرد: تختهای بیمارستانی قم در روزهای اخیر با افزایش تقریبی بیماران مبتلابه کرونا روبهرو شده و در صورت بی غفلتی ممکن است موج دوم این بیماری در قم آغاز شود.
وی در ادامه گفت: ۱۰ هزار واحد صنفی فاقد پروانه در قم مشغول فعالیت است و باید برای ثبتنام آنها در سامانه سلامت و ملزم کردنشان به رعایت پروتکلهای بهداشتی تدبیر بهتری اندیشیده شود.
معاون استاندار قم اضافه کرد: آن چیزی که در رابطه با اصناف مهم است رعایت پروتکلهای بهداشتی است و نباید به ثبتنام ۹۰ درصد واحدهای صنفی قم در سامانه سلامت دلخوش بود.
وی گفت: مدیران استانی در بیان واقعیتهای کرونا و خطرات ناشی از آن شجاعت بیشتری به خرج بدهند و از ترس حضور رسانهها و انتشار خبر واهمهای به خرج ندهند و سلامت مردم را فدای مصلحتهای شغلی نکنند.
سلیمانپور خاطرنشان کرد: در دوران پساکرونا شاهد هجمه بر دولت توسط برخی افراد و گروهها خواهیم بود درحالیکه اصولا دولت توانی برای پرداخت ماهانه ۲ میلیون تومان کمک معیشتی مورد ادعای برخی افراد به مردم را ندارد.
وی اظهار داشت: دستاوردهای کادر درمان و سلامت و مردم در کاهش آمار مبتلایان کرونایی و متوفیان میتواند بخش زیادی از موج قم هراسی را خنثی کند.
وی همچنین افزود: یکپنجم از کمکهای خیرین کشور در تهیه اقلام بهداشتی و تامین تجهیزات توسط خیرین قمی انجامشده و این افراد بیش از ۲۰ میلیارد تومان کمک کردهاند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم همچنین ابراز کرد: در ایام کرونا به دلیل رعایت فاصلهگذاری اجتماعی برخی از دستگاههای دولتی دعوت از خبرنگاران را مدیریت کرده بودند و هدف آنها انتخاب گزینشی از افراد نبوده است.
وی بیان کرد: جلسات شورای اطلاعرسانی قم بهصورت اختصاصی باید درباره خبر و اطلاعرسانی اختصاص پیداکرده و مباحث حاشیهای کمتر در آن ورود پیدا کند.
سلیمانپور اضافه کرد: ارتقای سطح آگاهیهای جامعه پیرامون کرونا یکی از وظایف مهم و اصلی شورای اطلاعرسانی است.
وی همچنین با اشاره به گلایه اصحاب رسانه قم در عدم حضور در برخی جلسات استانی گفت: مجموعه مدیریت استان با اختصاصی کردن خبر مخالف است و خواستار عدالت در دعوت از خبرگزاریها و عدم انتخاب گزینشی است.
وی تصریح کرد: در رابطه با مسائل پساکرونا باید در برابر پدیدههایی مانند اقتصاد و مشکلات ایجادشده در اثر این بیماری هوشیاری بیشتری به خرج داد.
سلیمانپور در پایان بیان داشت: هدف در فاصلهگذاری هوشمند کاهش مشکلات معیشتی قشرهای ضعیف است و چارهای جز رونق کسبوکار در کنار رعایت مسائل بهداشتی برای پیشگیری از کرونا نبود.
به گزارش ایرنا، کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما