در نامه شورای صنفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به محمدحسین کریمیان معاون آموزشی این دانشگاه که امروز دوشنبه نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: مدتی است که کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار چالشهایی شده و آموزش در دانشگاهها نیز از این امر مستثنی نیست. البته آموزش مجازی به رغم مشکلات هرچند تا امروز پیش رفته است ولی در ابلاغیه معاونت آموزشی که منتشر شده، نیاز است مواردی اصلاح شود تا حقی از دانشجویان پایمال نشود.
پیش تر در ابلاغیه شماره ۸ دانشگاه ذکر شده بود حذف اضطراری یک یا چند درس نظری یا عملی به شرط آنکه تعداد واحدهای باقیمانده دانشجو از حد نصاب ۱۲ واحد کمتر نشود، قابل انجام است. با توجه به شرط حدنصاب ۱۲ واحد بسیاری از دانشجویان تنها مجاز به حذف یک درس یا در حالت بغرنج تر نظر به وضعیت نابسامان انتخاب واحد، مجاز به حذف هیچ درسی نیستند تا این بند ابلاغیه دانشگاه در وضعیت آنان بی تاثیر شود.
با توجه به مشکلات اساسی گزارش شده در خصوص وضعیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی، با مجاز شدن حذف یک درس برای دانشجویان کارشناسی ارشد بدون پیش شرط تعداد واحد، بخشی از این مشکلات حل میشود.
حذف اثر مشروطی دانشجویان در نیمسال جاری
شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر در خصوص حذف اثر در این نامه آورده است: نظر به وضعیت آموزش مجازی و اثربخشی بسیار کمتر آن در مقایسه با آموزش حضوری، اجرای تمام و کمال و سخت گیرانه قوانین آموزشی چندان معقول به نظر نمیرسد. بر همین اساس از شورای آموزشی دانشگاه تقاضا داریم ترتیبی اتخاذ کنند که چنانچه معدل دانشجو در دروس گذرانده شده در این نیمسال کمتر از حدنصاب معین ( ۱۲ در مقطع کارشناسی و ۱۴ در مقطع کارشناسی ارشد) شد، این مشروطی با توجه به شرایط خاص این نیمسال بلا اثر شود.
حذف مرحله اعمال نظر کمیسیون موارد خاص، در فرآیند حذف ترم (بدون احتساب در سنوات تحصیلی)
نظر به عدم امکان آموزش مجازی به همه دانشجویان، تصمیم گیری برای وضعیت صلاحیت حذف ترم دانشجویان با ارائه ادله در کمیسیون موارد خاص، کمی ناعادلانه به نظر می رسد. بر همین اساس تقاظا میشود روند حذف ترم در این نیمسال تحصیلی (بدون احتساب در سنوات) فقط منوط به تصمیم دانشجو مبنی بر حذف یا ادامه ترم باشد.
اعمال شفاف سازی و تسهیلات بیشتر در وضعیت ترم تابستانی
شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر گفت: با توجه به عدم امکان استفاده دانشجویان دوره کارشناسی ارشد از سایت و امکانات جانبی تحصیل در صورت حذف ترم و حساسیت بیشتر وضعیت دانشجویان دوره ارشد در ترمهای چهارم، تقاظا میشود در صورت فروکش کردن بیماری کرونا زودتر از شهریورماه، امکان استفاده دوباره این دانشجویان از امکانات مذکوربا رعایت اصول بهداشتی فراهم شود.
شفاف سازی در خصوص نحوه پایان بندی ترم جاری
این شورا گفت: نظر به عدم اعلام دقیق نحوه پایان بندی ترم جاری و تعداد هفتههای آموزشی اضافه شده به پایان ترم، شاهد سردرگمیها و عدم وجود برنامه ریزی مناسب در بعضی از دانشجویان و استادان هستیم. زیرا اساتید به علت عدم اطلاع دقیق از نحوه پایان ترم جاری، با سرعت بسیار بالایی در حال تدریس هستند که این امر امکان برنامهریزی مناسب را از دانشجویان گرفته و باعث عقب افتادگی آنان از طرح درس کلاس شده است. بر همین اساس تقاضا داریم نسبت به رفع این مشکل اقدام شود.
شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: نحوه تاثیر دروس مردودی دانشجویان در این ترم به نحوی باشد که دروس مردودی دانشجو در نیم سال جاری، علاوه بر تعداد واحد مجاز در کارنامه کل پایانی، بی اثر شود تا در شرایط حساس کنونی موجب آرامش خاطر هرچه بیشتر دانشجویان شود.
نظر شما