به گزارش پایگاه خبری استریتستایمز، "انوسورن تاماجای" مدیر مرکز تحقیقات اقتصادی دانشگاه رانگسیت تایلند روز یکشنبه نامه سرگشادهای خطاب به ۲۰ تن از ثروتمندترین افراد تایلند منتشر کرد که آشکارا اشارهای به درخواست کمک نخست وزیر تایلند از ثروتمندان این کشور در یک سخنرانی تلویزیونی در روز جمعه است.
"پرایوت چان-او-چا " (Prayut Chan-o-cha) نخست وزیر تایلند در سخنرانی تلویزیونی روز جمعه گذشته گفته بود که این هفته نامه سرگشادهای خطاب به ثروتمندان کشور مینویسد و از آنها میخواهد که به تلاشها برای مهار شیوع ویروس کرونا کمک کنند. اما سخنرانی نخست وزیر تایلند با واکنشهای منفی در فضای مجازی رو به رو شد و مردم با هشتگ #دولت_گدا به او واکنش نشان دادند.
در همین حال انوسورن نیز در نامه سرگشاده خود از ثروتمندان خواست اگر امکان دیدار با نخست وزیر را دارند از او بخواهند که به عنوان نخست وزیر و وزیر دفاع باید هزینههای خرید سلاح را در مدت سه تا پنج سال آینده کاهش دهد. وی خاطرنشان کرد که با این اقدام حدود ۱۰۰ میلیارد تا ۲۰۰ میلیارد "بات" (حدود ۴ تا ۸ میلیارد دلار) صرفهجویی می شود که این مبلغ میتواند به کمک به مردم و کسب و کارهای کوچک تحت تاثیر شیوع کرونا اختصاص یابد.
وی افزود: اگر دولت از فساد رهایی یابد و هزینه روی پروژههای غیرسازنده را کاهش دهد میتواند سالانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد بات صرفه جویی کند. این محقق دانشگاه همچنین از ثروتمندان تایلند خواست به نخست وزیر کشور بگویند که در وضعیت اضطراری کشور هم بازنگری کند زیرا کشورها و مناطقی مانند کره جنوبی، تایوان، نیوزیلند و دانمارک هم حالت اضطراری اعلام نکردهاند اما توانستهاند شیوع کرونا را مهار کنند. انوسورن خاطرنشان کرد که دولت به منظور اطمینان دادن به جامعه درباره مبارزه با کرونا همچنین باید به طور گسترده اقدام به گرفتن آزمایش کرونا در بخشهایی از کشور همانند بسیاری از دیگر کشورها کند تا مجبور به تعطیل کردن شهرهای تایلند نباشند و ثروتمندان هم میتوانند در صورت عدم توان مالی دولت برای انجام تستهای کرونا به دولت کمک کنند.
بر اساس این گزارش، در حالی که در چند روز گذشته شمار مبتلایان جدید به کرونا در تایلند به حدود ۳۰ مورد کاهش یافته است، بسیاری از مردم از قوانین قرنطینه و محدودیتهای رفت و آمد که موجب بیکار شدن افراد شده است راضی نیستند. برخی افرادی که در پی ثبت نام در وبسایت دولت موفق به دریافت کمک مالی نشدند روز سهشنبه گذشته در مقابل وزارت دارایی تایلند تجمع اعتراضی برگزار کردند.
تا کنون ابتلای حدود ۲ هزار و ۸۰۰ نفر به کرونا در تایلند تایید شده و ۴۷ نفر نیز جان خود را از دست داده در حالی که حدود ۲ هزار نفر بهبود یافتهاند. بحثهای مربوط به مقابله با کرونا در تایلند در حالی مطرح شده است که "ماها واجیرالونکورن" (Maha Vajiralongkorn) پادشاه تایلند از دو هفته پیش با خدمه خود در هتلی در آلمان قرنطینه شده و با انتشار گزارش هایی از این موضوع، مردم تایلند در رسانه های اجتماعی خشم و ناخشنودی خود را ابراز کردند و هشتگ "چرا به شاه نیاز داریم؟ " در توییتر داغ شد. این درحالی است که حرف زدن علیه پادشاه در تایلند جرم است و اهانت به پادشاه و ملکه مطابق قانون ممنوع است.
نظر شما