به گزارش پایگاه خبری آتلانتیک، شیوع جهانی ویروس کرونا ممکن است بزرگترین آزمایش برای رهبران سیاسی باشد که جهان تاکنون شاهد آن بوده است. تمام رهبران در جهان با یک تهدید بالقوه مشابه رو به رو هستند و رهبران مختلف به اشکال گوناگون با این تهدید رو به رو شدهاند و تمام آنها با نتایج اقدامات خود قضاوت خواهند شد. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان از رویکردی علمی استقبال کرده و نارندرا مودی نخست وزیر هند در حالی که ۱.۳ میلیارد نفر را تحت تدابیر محدودیت رفت و آمدی قرار داده جلسات توضیحی زیادی با خبرنگاران ندارد. در این میان، برخی رهبران جهان مانند جیسیندا آردرن نخست وزیر نیوزیلند هم با رویکردی مبنی بر همدردی در بحران مردم را به مراقبت از خود ترغیب میکنند.
هلن کلارک نخست وزیر سابق نیوزیلند در سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ درباره رویکرد دولت این کشور میگوید: مردم احساس میکنند که آردرن "به آنها موعظه نمیکند بلکه در کنار آنها ایستاده است و به علت این همدردی سطح بالایی از اعتماد به دولت وجود دارد" . کلارک افزود: او (آردرن) یک ارتباط گیرنده است و خاطرنشان کرد که مدرک دانشگاهی در ارتباطات دارد. این نوعی از بحران است که به موفقیت یا شکست رهبران منجر میشود و نخست وزیر نیوزیلند از جمله موفقها خواهد بود.
یک نظرسنجی در اوایل ماه آوریل نشان داد که ۸۸ درصد مردم نیوزیلند برای اتخاذ تصمیمات درست به دولت اعتماد دارند و ۸۴ درصد نیز واکنش دولت به شیوع کرونا را تایید میکنند.
یکی از نوآوریهای نخست وزیر نیوزیلند انجام منظم چتهای زنده در فیسبوک است که هم غیررسمی است و هم اطلاعرسانی دارد. او مفاهیم مفیدی ارائه کرد مانند فکر کردن به اینکه شما و افرادی که در این دوره زمانی همراه شما در زندگی هستند در یک "حباب" قرار دارید و طوری رفتار کنید که گویی بقیه افراد خارج از این حباب مبتلا به کووید-۱۹ هستند. او در یکی از گفتگوهای زنده در حالی که اسباب بازی پشت میز کارش دیده میشد توضیح داد که در "حباب کاری" است. این صحنه بیانگر دورانی است که کار و زندگی به طور مداوم با هم تلاقی دارند.
آنچه این رویکرد ارتباطی جالب نیوزیلند را بااهمیت میسازد این است که او در کنار این رویکرد همچنین سیاستهایی در پیش گرفته که نتایج واقعی در پی داشته است.
نیوزیلند از ماه مارس هدف ملی خود را بر افقی کردن منحنی تعداد مبتلایان به کرونا – همانند بسیاری دیگر از کشورها – و همچنین از بین بردن کامل ویروس قرار داده و در مسیر تحقق این هدفها است. تستهای کووید-۱۹ بطور گسترده انجام میشود و نظام درمانی در کشوری با جمعیت نزدیک به ۵ میلیون نفر با ازدحام و فشار بیش از حد رو به رو نشده است. نیوزیلند با توجه به موقعیت جغرافیایی هم شرایط مناسبی برای از بین بردن ویروس داشته است.
کلارک در این زمینه گفت: چون تعداد بسیار کمی از موارد آلوده به کرونا به کشور ما رسید ما واقعا توانستیم بر روی راهبرد امحای ویروس کار کنیم. بدون شک قرار گرفتن در حاشیه جهان یک مزیت است.
با این حال دولت نیوزیلند هم اقدامات به موقعی انجام داد و نسبت به کشورهای دیگر زودتر اقدام به اعمال محدودیت های رفت و آمد کرد و مسافرت از چین را در اوایل فوریه ممنوع کرد زمانی که نیوزیلند هنوز موردی از کرونا را ثبت نکرده بود و در اواسط ماه مارس زمانی که تنها چند مورد کرونا در این کشور وجود داشت، مرزهای خود را به روی تمام افراد غیرساکن بست.
البته همه این موفقیتها هم مرهون اقدامات نخست وزیر نیست بلکه محصول تلاش جمعی همه موسسات بهداشت و درمان عمومی و در کل تمام مردم نیوزیلند است که تا حد زیادی از مقررات فاصله گذاری اجتماعی تبعیت کردهاند. امروز دوشنبه تنها ۹ مورد جدید کرونا در نیوزیلند تایید شد که شمار کل مبتلایان با این رقم به یک هزار و ۴۴۰ نفر رسید که از این تعداد، حدود یک هزار نفر بهبود یافته و ۱۲ نفر جان باختند.
آردرن نخست وزیر نیوزیلند امروز دوشنبه اعلام کرد که از یک هفته دیگر روند کاهش محدودیتها آغاز خواهد شد. وی در کنفرانسی خبری اعلام کرد که این کشور برای مدت یک هفته دیگر در حالت آمادهباش سطح ۴ که بالاترین حد محدودیتها را دارد قرار خواهد داشت، و از روز ۲۷ آوریل (هفته آینده) محدودیتها به سطح۳ کاهش مییابد.
نظر شما