نماینده پارلمان عراق: خروج اشغالگران خواسته مرجعیت از دولت آینده است

بغداد - ایرنا - «حسن شاکر الکعبی»، رئیس فراکسیون پارلمانی «بدر» امروز (دوشنبه) اعلام کرد که مرجعیت عالی عراق موضوع‌های مهمی را که باید در برنامه دولت آینده لحاظ شود، مشخص کرده که از جمله آنها برنامه خروج نیروهای اشغالگر و بیگانه از کشور است.

الکعبی در مصاحبه با خبرگزاری «المعلومه» عراق با اعلام این که برخی از جناح‌های سیاسی و مؤلفه‌ها خواستار حضور سیاسی در دولت بودند، گفت که گروهی از مشاوران نخست‌وزیر مکلف را برای تشکیل دولت با هدف تحقق گفت و گو با جناح‌های سیاسی برای غلبه بر موانع و مشکلات، حمایت می‌کنند.

وی بر اهمیت اعلام اسامی نامزدها برای سمت‌های وزرا و برنامه‌های دولت پیش از رای اعتماد به منظور تعیین چهره دولت و سنجش توانایی آن در رفع چالش‌ها و بحران‌های پیش روی کشور تاکید کرد و افزود: زمان جلسه رای اعتماد پارلمان به دولت پس از توافق در مورد نامزدهای وزارتخانه‌ها و برنامه‌های دولت اعلام خواهد شد.

رئیس فراکسیون پارلمانی بدر گفت: مرجعیت نکات مهمی را که باید در برنامه دولت لحاظ شود، از جمله بازیابی اعتبار دولت، انجام اصلاحات لازم، تصویب بودجه سال ۲۰۲۰، گسترش ثبات و امنیت در عراق و جدول زمان‌بندی خروج نیروهای خارجی را مشخص کرده است.

در همین حال، «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر مکلف عراق چهارشنبه گذشته در جمع خبرنگاران تاکید کرد که در مورد پایان دادن به هرگونه مظاهر حضور غیرقانونی نیروهای بیگانه در کشور جدی است.

الکاظمی در این نشست خبری از گفت و گوی جدی در آینده نزدیک با آمریکا در مورد ماهیت حضور آنها در عراق خبر داد.

وی اضافه کرد که با آمریکا در مورد ماهیت حضور آنها در عراق گفت و گو خواهیم کرد و از همه مهمتر، آنچه من باید محکم با آن مقابله کنم این است که عراق عرصه‌ای برای تسویه حساب نیروهای خارجی نباشد.

نخست‌وزیر مکلف عراق تأکید کرد که کوشش خواهم کرد تا مبتنی بر اصل منافع مشترک در حوزه خارجی - عربی و اسلامی با سیاست باز عمل کنم و این نیازمند آن است که با جدیت در این بخش کار شود.

پارلمان عراق در اوایل ژانویه سال میلادی جاری در نشستی فوق‌العاده با حضور «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر مستعفی رای به اخراج و پایان حضور نیروهای بیگانه در خاک این کشور داد.

پس از اعلام انصراف «عدنان الزرفی»، «برهم صالح» رییس جمهوری (پنجشنبه بیست و یکم فروردین ۹۸) به درخواست فراکسیون‌های عمده شیعه در پارلمان، الکاظمی را مامور تشکیل دولت کرد تا جایگزین عبدالمهدی شود.

دولت الکاظمی عمر کوتاه یکساله خواهد داشت و ظرف این مدت باید فضا را برای انتخابات زودهنگام پارلمانی فراهم و همچنین قانون بودجه ۲۰۲۰ را تهیه و به پارلمان ارائه کند.

الکاظمی همچنین با چند چالش مهم در این مدت روبرو است که یکی چالش شیوع «ویروس کرونا» و دیگری بحران اقتصادی و همچنین مطالبات تظاهرکنندگان برای بهبود وضعیت معیشتی و رفاه عمومی در عراق است.

مساله اخراج نیروهای آمریکایی از عراق طبق مصوبه پارلمانی این کشور یکی از مهمترین چالش‌هایی است که دولت الکاظمی با آن مواجه خواهد بود و برخی بقای عمر دولت او را در گرو میزان پایبندی الکاظمی به این مصوبه پارلمانی می‌دانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha