به گزارش خبرنگار ایرنا، ترامپ رییس سازمان بهداشت جهانی را به همدستی با چین در مخفی نگه داشتن خطر واقعی کرونا متهم کرده و تلاش کرده که تاخیر و ناتوانی دولت خود را در پیشبینی دقیق از شیوع کرونا و گسترش آن در آمریکا توجیه کند. ترامپ که اعتقادی به همکاری دولتها ندارد و پس از به قدرت رسیدن آمریکا را در مسیر ملیگرایی قرار داد. در این راستا یکی پس از دیگری از کنوانسیونهای دفاعی، حقوقی، اقتصادی و تجاری و حتی فرهنگی که بر اساس اصل همکاری بنا شدهاند خارج شده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه ۲۶ فروردین اعلام کرده است که به دلیل قصور سازمان بهداشت جهانی در مواجهه با بحران ویروس کرونا، کمک مالی آمریکا به این نهاد بین المللی را تعلیق میکند. وی در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید مدعی شد که سازمان بهداشت جهانی در انجام وظیفه خود در واکنش به شیوع ویروس کرونا ناکام بوده است. او سازمان بهداشت جهانی را که وابسته به سازمان ملل است را به جانبداری از چین متهم کرد و گفت که این سازمان واقعیت را درباره آنچه که در مرکز شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان در چین روی داده، بیان نکرده است.
به گفته ترامپ سازمان بهداشت جهانی اطلاعات نادرستی در خصوص ویروس کرونا منتشر کرده و با اقدام آمریکا در ممنوعیت ورود مسافران از چین مخالفت کرده است.
حالا تدروس آدانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، در سخنانی تازه پاسخ اتهامات دونالد ترامپ را داده و گفته است که واشنگتن از روز اول در جریان مسائل مربوط به شیوع ویروس کرونای جدید در ووهان چین قرار داشت. تدروس اول اردیبهشت ماه گفت که ما از روز اول هشدار دادیم که این دیویست که همه باید با آن بجنگند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در جریان کنفرانس خبری خود اعلام کرده که کارشناسان آمریکایی در این نهاد حضور داشته اند و اطلاعات را بهطور مستقیم در اختیار دولت قرار میدادند. سازمان جهانی بهداشت میگوید ۱۵ تن از کارکنان مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا در همکاری نزدیک با این نهاد وابسته به ملل متحد بودند.
به گفته تدروس حضور کارکنان مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریها نشان میدهد که از روز اول چیزی را از آمریکا پنهان نکردیم. چون اینها خود آمریکاییهایی بودند که با ما کار میکردند. این طبیعیست و آنها میگویند مشغول چه کاری هستند.
ترامپ که زیر فشار تند منتقدان عملکرد خود در مقابله با کرونا قرار دارد، در روزهای گذشته هم انتقاداتی از سازمان جهانی بهداشت داشته است. اظهاراتی که واکنش تدروس آدهانوم، رییس سازمان جهانی بهداشت (WHO) را در پی داشت. آدهانوم روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ضمن اعتراض به برخورد دونالد ترامپ با این سازمان گفت که باید از سیاسی کردن ویروس پرهیز کرد.
واکنش تهران به تعلیق بودجه سازمان جهانی بهداشت
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز نگرانی از تصمیم رئیس جمهور آمریکا در تعلیق بودجه سازمان بهداشت جهانی و کمک مالی آن کشور به این سازمان بین المللی آنهم در شرایط بحرانی ناشی از ویروس کرونا، این تصمیم را گام دیگری در راستای تضعیف چند جانبه گرایی و نهادهای بین المللی از سوی دولت آمریکا دانست و آن را شدیدا محکوم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آمریکا در بدترین زمان ممکن و در میانه مبارزه علیه یک بلای جهانی ناگهان تنها هماهنگ کننده بهداشت جهانی را مجازات میکند که این اقدام عین بی مسئولیتی و جنایت علیه بشریت است.
موسوی به مناسبت روز جهانی بهداشت، در توئیتی با تاکید بر دوری از یکجانبهگرایی در روند مبارزه با کرونا، نوشت: روز جهانی بهداشت، روزی بهنگام برای اندیشیدن دوباره درمورد دنیای پساکروناست. بحران کرونا، یک فرصت است، اگر مبارزه جهانی با کووید – ۱۹ به همبستگی و همکاری جهانی منتهی شود. سازمان جهانی بهداشت، وظیفه هماهنگیاش را به خوبی انجام می دهد، اگرچه «ویروس یکجانبه گرایی»، اقدامات جمعی را آلوده می کند.
ترامپ به دنبال شانه خالی کردن از تعهدات
در شرایطی که مبارزه با کرونا به اتحاد کشورها نیاز دارد، رییس جمهور آمریکا کمکهای مالی به سازمان بهداشت جهانی را متوقف کرد. رفتارهای او عمدتا رفتارهای غیرمعمول و برخلاف تمام پروتکل های بین المللی بوده است.
اقدام اخیر دولت آمریکا در تعلیق بودجه سازمان بهداشت جهانی را می توان در کنار اقداماتی مانند خروج از معاهدات و پروتکلهای بین المللی، آژانس های سازمان ملل، جنگ تجاری با کشورها و وضع تحریم همه جانبه بر سایر کشورها و تهدیدی جدی علیه اصول سازمان ملل متحد دانست. اقدامات یکجانبه گرایانه آمریکا دوام و اثرگذاری سازمانها و نهادهای بین المللی را با مخاطره جدی مواجه ساخته است.
ترامپ و همفکران او در کاخ سفید قصد دارند با متهم کردن رئیس سازمان بهداشت جهانی به همدستی و همکاری با چین به عنوان بهانه ای برای شانه خالی کردن از تعهدات خود در قبال سازمان بهداشت جهانی استفاده کنند.
نظر شما