محمد جانباز روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: طبق گزارش های ارسالی پنج نفر شتر در جاسک دچار مشکل شده بودند که چهار نفر آنها تلف شده و یک مورد با درمان های صورت گرفته، بهبود یافته است.
وی متولی بررسی موضوع مرگ و میر دام را سازمان دامپزشکی کشور دانست و بیان داشت: به نظر می رسد علت تلفات چهار نفر شتر در اثر مسمومیت باشد و بیماری نیست.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان اظهارداشت: پرورش دهنده چون موضوع را دیر به اداره کل دامپزشکی استان اعلام کرده نه تنها اطلاعی از علائم بالینی حیوان نداریم بلکه به دلیل فساد لاشه نمونه بردای مناسبی انجام نشده است.
جانباز با بیان اینکه اکنون تنها به کبد حیوان دسترسی داریم، تصریح کرد: برای نمونه گیری از بخش های مختلف لاشه حیوان باید در نهایت طی چند ساعت اولیه پس از مرگ کارشناسان خود سازمان دامپزشکی حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: این درحالیست که اکنون کبد حیوان توسط خود دامدار پس از یک روز دراختیار دامپزشکی استان هرمزگان قرار گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان یادآورشد: اکنون نمونه فعلی برای تشخیص به آزمایشگاه ارسال شده اما در صورت مشاهده موارد دیگر به طور حتم نمونه برداری توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی هرمزگان انجام می شود.
جانباز با بیان اینکه نگهداری وپرورش شتر در منطقه جاسک جنبه اقتصادی دارد، اظهارداشت: در حال حاضر بیش از ۲۲ هزارنفر شتر درهرمزگان و نزدیک هفت هزار شتر در منطقه جاسک وجود دارد که چرای آزاد دارند بنابراین ممکن است در اثر مصرف گیاه و ناشی از سمپاشی علیه افت ملخ صحرایی از بین رفته باشند.
پس از این ادعا، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جاسک، تلف شدن شتر و بز دامداران بر اثر سمپاشی صورت گرفته جهت مقابله با ملخهای صحرایی را تکذیب کرد.
خدابخشیان بیان داشت: قبل از سمپاشی هوایی به بخشداری جاسک نامه ارسالشده است و به بخشدار جاسک نیز اعلام شد که جهت سمپاشی هوایی با دهیار و دامداران هماهنگی لازم انجام شود.
وی یادآورشد: در مناطقی که تصاویر تلف شدن شتر و بز منتشرشده بههیچوجه سمپاشی هوایی و زمینی صورت نگرفته است و حتی یک روز پرواز هواپیما سمپاش را به دلیل ارسال نکردن نامه به بخشداری به تعویق انداختیم تا تمامی مراحل اداری طی شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جاسک گفت: خود را ملزم به اجرای قانون میدانیم و اینکه گفته شود بدون اطلاع سمپاشی صورت گرفته بههیچعنوان صحت ندارد.
در روزهای گذشته اخباری مبنی بر تلف شدن شترها و بزهای دامداران در منطقه جاسک مطرح شده بود که برخی علت این تلفات را سمپاشی علیه آفت ملخ صحرایی در منطقه مذکور عنوان کرده بودند.
شهرستان جاسک در ۳۰۰ کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.
بندرعباس- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: چهار نفر شتر در روزهای اخیر در منطقه جاسک این استان تلف شدند که علت آن در دست بررسی است.
اخبار مرتبط
-
کشتار دام در کشتارگاه های هرمزگان با نظارت دامپزشکی انجام می شود
بندرعباس- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: تمامی مراحل کشتاردام از ذبح تا بسته بندی گوشت…
-
پرورش شتر در جنوب کرمان اقتصادی است
جیرفت - ایرنا - کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با توجه به ظرفیت های اقلیمی و جغرافیایی…
-
برخورد مرگبار پژو با شتر در جاسك 2 كشته برجا گذاشت
بندر عباس -ایرنا- معاون سیاسی اجتماعی فرماندار جاسك گفت: شتر رها شده در حاشیه جاده جاسك به…
نظر شما