به گزارش خبرگزاری رویترز، شاخص بازار بورس عربستان با کاهش ۲ درصدی سهام شرکت نفتی آرامکو و ۳.۹ درصدی سهام شرکت صنعتی (سابک)، ۱.۶ درصد کاهش یافت.
این در حالی است که عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت در جهان ماه گذشته اعلام کرده بود که حدود ۵ درصد از بودجه سال جاری این کشور معادل ۵۰ میلیارد ریال سعودی کاهش یافته و قرار است در خصوص هزینههای این کشور با توجه به شرایط بازار نفت بازنگری انجام شود.
شاخص بورس دبی نیز به دنبال کاهش ۴.۸ درصدی سهام بانک ملی امارات دبی به عنوان بزرگترین بانک این امارت نشین و ۴.۱ درصدی بانک اسلامی دبی، ۳.۳ درصد کاهش داشت.
بانک ملی دبی روز دوشنبه اعلام کرده بود که سود خالص این بانک ۲۴ درصد در سه ماهه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته و به ۵۶۶.۳۳ میلیون دلار رسیده است.
بر اساس این گزارش، شاخص بورس ابوظبی نیز با کاهش ۴.۹ درصدی سهام بانک ابوظبی کاهش ۲.۷ درصدی یافت.
بورس قطر نیز به دلیل کاهش ۲.۳ درصدی سهام بانک ملی قطر و ۲.۳ درصدی سهام پتروشیمی این کشور ۱.۴ درصد کاهش داشت.
قیمت هر بشکه نفت پایه وست تگزاس اینترمدیت (WTI) برای تحویل در ماه می، در جریان معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی، بزرگترین سقوط روزانه خود را تجربه کرد و با ۳۱۶ درصد کاهش به منفی ۳۹ دلار و ۵۵ سنت رسید که رقمی بیسابقه در طول تاریخ به شمار میرود.
در همین حال، نفت خام برنت دریای شمال که شاخص اصلی بهای نفت در اروپا و بقیه جهان محسوب میشود هم روز دوشنبه با حدود ۹ درصد کاهش، برای تحویل در ماه ژوئن، به بشکهای ۲۶ دلار سقوط کرد.
نهمین نشست وزیران نفت و انرژی ۲۳ کشور عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ۲۱ فروردین ماه به صورت کنفرانس ویدئویی و به ریاست مشترک وزیران انرژی عربستان و روسیه برگزار شد. در این نشست شرکت کنندگان بر سر کاهش تولید روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت توافق کردند.
همچنین بر اساس توافق جدید، قرار است اوپک پلاس تولید خود را به ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز برساند.
سرانجام توافق کاهش تولید اوپک پلاس نهایی شد تا در مجموع ۹.۷ میلیون بشکه از تولید خود را برای تعادل قیمت از بازار خارج کند.
براساس این توافق، تاکید شده که سهم اعضای اوپک از کاهش تولید بر اساس میزان تولید اکتبر سال ۲۰۱۸میلادی(آبان ۱۳۹۷)، کاهشی ۶ میلیون بشکهای خواهد بود.
نظر شما