به گزارش روز چهارشنبه معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش، محمدرضا مسیب زاده در خصوص برنامههای اداره کل قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش برای ایام ماه مبارک رمضان گفت: امید است امسال نیز خداوند به ما توفیق دهد تا برکات ماه میهمانی خدا را درک کنیم و بتوانیم از این خوان گسترده الهی بهرمند شویم.
وی ادامه داد: فلسفه اصلی روزه تمرین صبر و بردباری و تحمل مشکلات است. امسال که حلول ماه مبارک رمضان با شیوع ویروس کرونا متقارن شده و با شرایط خاص بهداشتی مواجه هستیم فکر می کنم بهترین زمان است که خود را با آموزههای ارزشمند دینی به خصوص روزه عجین کنیم تا با صبر و بردباری و در عین حال با رعایت نکات بهداشتی روزهای به یاد ماندنی در ذهن مان به جا بگذاریم و این تهدید را که به نوعی همه دنیا را با خود درگیر کرده است به یک فرصت تبدیل کنیم.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: خدا را شاکریم با همت همه مسئولان و دست اندرکاران وزرات آموزش و پرورش در این زمان شبکه آموزش مجازی شاد راهاندازی شده است و خوشبختانه این شبکه آموزشی مورد استقبال خانوادهها و دانش آموزان قرار گرفت؛ زیرا فضای بسیار خوبی است تا با دانش آموزان ارتباط دوسویه ای در کنار معلمان برقرار کنیم.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود در باره ماه مبارک رمضان فرمودند :«در این ماه علاوه بر اینکه باید به توصیه های بهداشتی ستاد ملی کرونا توجه ویژه داشته باشید، اما در عین حال لازم است خود را به قرآن نزدیک کنید؛ زیرا ماه مبارک رمضان، ماه بهار قرآن و ماه نزول قرآن نیز هست.»
مسیب زاده تصریح کرد: به همین منظور آموزش و پرورش نیز مانند سنوات گذشته، اما با رویکردی جدید و با استفاده از فضای مجازی و استفاده از ظرفیت صدا و سیما در شبکه های مختلف اجتماعی و تلویزیونی و توجه ویژه به فعالیتهای غیر حضوری به استقبال ماه مبارک رمضان میرود.
وی ادامه داد: چند اتفاق ویژه امسال در فضای مجازی خواهیم داشت. اولاً ادعیه ویژه ماه مبارک رمضان را در قالب متن، ترجمه و یک پیام ویژه تقدیم دانش آموزان و فرهنگیان عزیز خواهد شد که در نوع خود کار بدیعی است. اقدام بعدی ما توصیه به تشکیل محافل انس با قرآن در فضای خانواده ها است و براساس این طرح هر خانواده با تشخیص خود روزانه یا چند روز یک بار گرد هم جمع می شوند یک صفحه و یا چند صفحه از قرآن را تلاوت می کنند و یا به تلاوت هایی که از تلویزیون یا رادیو پخش می شود گوش می دهند و فضای خانه را به عطر قرآن کریم متبرک می کنند که در همین زمینه کلیپ های خوبی ساخته شده و در شبکه های اجتماعی و به ویژه شبکه شاد بارگذاری خواهد شد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: کانال معاونت پرورشی و فرهنگی در شبکه آموزشی شاد راه اندازی شده و اتفاقاً با فعالیت های قرآنی کار خود را آغاز و متبرک کرده است. کلیپ های قرآنی منتشر شده در این کانال حدود ۵۰۰ هزار بازدید کننده در مدتی کوتاه پس از انتشار داشته است و این جزء ارزش های شبکه شاد است که جا دارد از وزیر آموزش و پرورش و دستاندرکاران این اقدام ارزشمند تقدیر و تشکر کنیم.
وی تصریح کرد: باز هم در فرمایشات مقام معظم رهبری به نکته بسیار مهمی اشاره شده بود که رییس جمهوری محترم نیز بر آن تاکید کردند و آن هم کمک مومنانه به نیازمندان بود. همان طور که گفته شد روزه تمرین صبر و بردباری و تحمل مشکلات است و با توجه به شرایط خاص جامعه در شیوع ویروس کرونا ممکن است برخی از خانواده ها برای تامین مایحتاج زندگی خود با مشکلاتی مواجه شوند و نتوانند نیازهای روزمره خود را تامین کنند.
مسیب زاده گفت: البته مصادیق کمک مومنانه فراوان است و بسته به شرایط و زمان متفاوت است و همیشه کمک مصداق مالی ندارد. بلکه گاهی کمک ها می تواند معنوی باشد و بنابر این حتی با نشر یک مطلب علمی با ترویج یکی از آموزش های ارزشمند دینی به یک خانواده کمک کنیم که آن هم مصادیق بارز کمک مومنانه است.
وی ادامه داد: در همین راستا رزمایش مواسات و همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان را با محوریت دارالقرآن ها در سراسر کشور راه اندازی کردیم. چنین اقدامی هم راستا با راهکارهای تربیتی سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش مبنی بر بسط و فرهنگ نیکوکاری و تعاون، مشارکت پذیری و مشارکت جویی در جامعه و در بین دانش آموزان با الهام از آموزههای دینی و با توجه به موقعیت و جایگاه مقبول و معنوی مراکز در دارالقرآن کریم آموزش و پرورش در سطح شهرها و شهرستان های سراسر کشور است.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش افزود: معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با سر دادن ندای لبیک به امر مقام معظم رهبری اقدام به فراخوان رزمایش کمک مومنانه برای جلب کمک های خیرین و نیکوکاران در آستانه ماه مبارک رمضان و توزیع در بین خانوادههای نیازمند کرده است. این اقدام ارزشمند و خیرخواهانه از ابتدای ماه مبارک رمضان آغاز و تا نیمه ماه مبارک رمضان و همزمان با ولادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) کریم اهل بیت، ادامه خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین هدف این طرح ترویج سیره عملی و اخلاقی اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام در کمک به نیازمندان و ایجاد جلوه هایی از جامعه مهدوی بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و کمک به نیازمندان و افراد کم برخوردار و کاربست فرهنگ و روحیه انفاق و ایثار در جامعه و معرفی دارالقرآن الکریم به عنوان پایگاه قرآنی اجتماعی فرهنگی و همچنین آشنایی آحاد جامعه دانش آموزان و اولیاء با فعالیت های دارالقرآن ها برای جذب فعالیت های ارزشمند است.
مسیب زاده افزود: همان طور که می دانید انسان در مشکلات است که خود را به خدا نزدیک تر می بیند. در همین راستان ذکر نام خداوند و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و تمسک به قرآن و سیره اهل بیت معصومین (علیهم السلام) می تواند ما را برای مواجهه با مشکلات و تحمل برخی از ناملایمات آماده کند.
وی یادآورشد: ضرورت این اقدام هم کاملا مشخص است. کمک و یاری رساندن به فقرا و محرومین از ضرورت های رفتاری هر فرد و جامعه به حساب میآید؛ به ویژه که در شرایط فعلی کشور و شیوع ویروس کرونا جامعه با التهابات اقتصادی مواجه شده، ضرورت توجه به نیازمندان و اقشار آسیب پذیر جامعه بیش از پیش احساس می شود و این جزء واجبات است که باید به آن توجه کنیم و در آیات مختلف قرآن کریم خداوند متعال به این موضوع اشاره شده است. در همین زمینه در آیه ۲۵۴ سوره مبارکه بقره می فرمایند:« یا ایهاالذین آمنوا انفقوا مما رزقناکم... ای کسانی که ایمان آوردید از آنچه به شما روزی دادیم انفاق کنید.»
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: فضای دارالقرآن ها کاملاً مهیای این کار است و این فعالیت کاملاً اختیاری است و اجباری در آن وجود ندارد.
وی تصریح کرد: اقداماتی که عزیزان در این راستا انجام میدهند اطلاع رسانی و تبلیغ فراخوان رزمایش کمک مومنانه با استفاده از ظرفیت سازمان صدا و سیما، سایت ها، گروه ها و کانال های فعال در شبکه های اجتماعی است. البته چنین فعالیتی در تشکل های دانش آموزی نیز دنبال می شود که این کار هم بخشی از همان فعالیت است.
مسیب زاده ادامه داد: بنابراین این رزمایش را به اتفاق پیش خواهیم برد و مهمترین اقدام که شناسایی خانوادههای دانشآموزان نیازمند است؛ نیز با همکاری ادارات آموزش و پرورش در سطح شهرستان، منطقه و ناحیه انجام می شود. کمک های نقدی و غیر نقدی شامل مواد غذایی مواد بهداشتی بین خانوادهها و دانشآموزان نیازمند توزیع می شود.
وی با قدردانی از اقدامات ارزشمند معاونان پرورشی و روسای ادارات قرآن، عترت و نماز استانها در ایام شیوع ویروس کرونا در فضای مجازی، تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم در زمان قرنطینه خانگی توجه به فعالیت های قرآنی در منازل توسط دانش آموزان است که در همین راستا هم زمان با روز اول ماه مبارک رمضان طرحی در سراسر استان گیلان به صورت ویدئو کنفرانس آغاز به کار خواهد کرد تا همکاران ما از طریق فضای مجازی با خانواده ها و دانش آموزان ارتباط برقرار کنند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: با استعانت از خداوند و توجه ویژه به نکات بهداشتی میتوانیم کرونا را شکست دهیم. جا دارد از همین جا از مدافعان سلامت جامعه به ویژه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی سراسر کشور که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند تقدیر و تشکرکنیم.
وی در خاتمه گفت: خدا را شاکریم که در جمهوری اسلامی ایران علی رغم اینکه جز اولین کشور هایی بودیم که مورد هجمه ویروس کرونا قرار گرفتیم و تعدادی از مردم به این ویروس مبتلا شدند، اما اکنون با زحمات کادر پزشکی و درمانی کشور شرایط کنترل شده و این بیماری در کشور سیر نزولی پیدا کرده است. البته باید توجه داشت که هنوز این بیماری ریشه کن نشده و باید با مراقبت و رعایت نکات بهداشتی راه انتقال این ویروس را سد کنیم.
نظر شما