نشریه آمریکایی نیوزویک روز چهارشنبه در گزارشی با عنوان «مقامات میگویند آمریکا هیچگونه شواهد و مدارکی مبنی بر وخیم بودن وضعیت رهبر کره شمالی ندارد» افزود:
دو مقام ارشد اطلاعات آمریکا به نیوزویک گفتند که جامعه اطلاعاتی آمریکا هیچ مدرکی مبنی وخامت حال کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ندارد.
فقدان حضور «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در مراسم امسال روز ۱۵ آوریل (۲۷ فروردین) در روز ملی آفتاب در بزرگداشت «کیم ایل سونگ» پدر بزرگ اون و رهبر فقید، گمانه زنیها در مورد وضعیت سلامت وی را بیشتر کرد. کیم جونگ اون پیش از این هم برای مدتی در انظار عمومی ظاهر نشده بود. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۴میلادی که غیبت وی بیش از یک ماه به طول انجامید و به شایعات مورد سلامت وی دامن زد. با این حال، این بار رسانههای بین المللی پوشش غیرقابل انتظاری به غیبت او دادهاند.
«روزنامه دیلی ان کی» مستقر در کره جنوبی که از جمله مخافان سرسخت سیاستهای کره شمالی است و بودجه مستقیم خود را از کنگره آمریکا دریافت میکند، روز دوشنبه برای نخستین بار گزارش داد که کیم جونگ اون در ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین) و تحت عمل جراحی قلب و عروق قرار گرفته است.
این روزنامه با استناد به یک منبع ناشناس در کره شمالی، ادعا کرد که کیم حالا در ویلای کوهستانی در یکی از استانهای شرقی کره شمالی به نام هاینگ سان(Hyangsan) در حال گذران دوران نقاهت است. پس از آن شبکه خبری سی ان ان هم با استناد به یک مقام رسمی که نامش فاش نشده بود، مدعی شد: ایالات متحده در حال نظارت بر اخبر و اطلاعاتی است که گویای وخامت اوضاع این رهبر جوان است.
اما پس از این اخبار، یکی از مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا روز سه شنبه به نیوزویک گفت که جامعه اطلاعاتی در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر درست بودن این ادعاها ندارد اما همچنان بر اخباری که از شرکای منطقهای میرسد، نظارت دارد.
کاخ آبی (اقاماتگاه رییس جمهوری کره جنوبی) هم اوایل روز سه شنبه اعلام کرد: شاهد هیچ فعالیت غیرمعمولی در رابطه با سلامتی کیم جونگ اون نبوده و به نظر میرسد که این کشور طبق روال معمول، امور خود را انجام میدهد.
سخنگوی وزارت امورخارجه چین هم روز سه شنبه در اظهاراتی گفت: از گزارشهای مربوط به سلامتی حاکم کره شمالی آگاه است، اما «دمیتری پسکوف» سخنگوی رییس جمهوری روسیه گفت که کرملین منتظر دریافت اطلاعات رسمی است.
«رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز سهشنبه به خبرنگاران گفت که دولت «دونالد ترامپ» گزارشات رسیده از پیونگ یانگ را از نزدیک تحت نظارت دارد.
کیم جونگ اون بعد از درگذشت پدرش کیم جونگ ایل در سال ۲۰۱۱، این مقام را به ارث برد. گفته میشود وی جوانترین رهبر جهان است که براساس گمانه زنیها در زمان قبول رهبری کشورش، ۲۷ سال سن داشته است.
نظر شما