خبرگزاری آناتولی روز جمعه به نقل از بیانیه انتشار یافته از سوی حماس گزارش داد: دو طرف درباره تحولات سیاسی به ویژه تشکیل دولت اسراییل که در صدد اجرای طرح «معامله قرن» آمریکا و الحاق زمین های کرانه باختری است، با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند.
آنها همچنین در ارتباط با تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا و پیامدهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی حاصل از آن و راه های مقابله با این ویروس و درمان بیماران گفت وگو کردند.
بر پایه این گزارش، هنیه در این تماس تلفنی گفت: ما به عنوان ملت فلسطین باید یکپارچه علیه توطئه های دشمن ایستادگی کنیم و آنها را به شکست بکشانیم و با هر گونه طرحی که حقوق فلسطینیان را نادیده می گیرد، مخالفت کنیم.
وزارت بهداشت فلسطین دیروز (پنجشنبه) با صدور بیانیه ای اعلام کرد که شمار مبتلایان به کرونا در کرانه باختری به استثنای بخش شرقی بیت المقدس به ۳۳۶ نفر و نوار غزه به ۱۷ نفر افزایش یافته است.
حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین سالهاست که با یکدیگر اختلاف دارند. حماس کنترل باریکه غزه و تشکیلات خودگردان کنترل کرانه باختری را برعهده دارد.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسراییل و رهبر حزب لیکود که دوران نخست وزیری اش به پایان رسیده دوشنبه گذشته با «بنی گانتس» رئیس ائتلاف « آبی – سفید » در خصوص تشکیل دولت متحد به توافق رسید و قرار است هر دو به طور دوره ای ریاست آن را برعهده بگیرند به شرط آنکه نتانیاهو در ابتدا ریاست دولت را به مدت ۱۸ ماه برعهده بگیرد.
بر اساس توافق نتانیاهو و گانتس طرح الحاق منطقه «دره اردن» و شهرک های اسراییلی واقع در کرانه باختری در اوایل ژوئیه آینده به اجرا درخواهد آمد.
ارزیابی فلسطینیان حکایت از آن دارد که بیش از ۳۰ درصد کرانه باختری بر اساس طرح معامله قرن به قلمرو رژیم صهیونیستی ملحق خواهد شد.
فلسطینیان هشدار دادند که تحقق یافتن این اقدام ایده شکل گیری دو کشور فلسطین و اسراییل را از بیخ و بن خواهد کند.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه گذشته در یک گفت وگوی مطبوعاتی ابراز داشت که کشورش معتقد است «تصمیم گیری در خصوص موضوع الحاق مناطق کرانه باختری به خود اسراییل بستگی دارد.»
۱۴۸۷
نظر شما