شبکه تلویزیونی ۱۱۲ اوکراین روز شنبه اعلام کرد: برای خاموش کردن آتش در مناطق جنگلی و علفزارهای پیرامون نیروگاه هستهای چرنوبیل، حدود هزار مامور آتش نشانی در حال تلاش هستند.
در چهار منطقه جنگلی، یک هزار و ۶۶ مامور ویژه اطفاء حریق با استفاده از بیش از ۳۰۰ دستگاه شامل خودروهای آتش نشانی یا بالگرد و هواپیما به دنبال خاموش کردن آتش هستند.
در استان ژیتومیر در همسایگی استان کییف هم حریق به مناطق جدید سرایت کرده و حدود ۶۰۰ نفر برای اطفاء حریق به محل اعزام شدهاند.
در همین حال رسانههای روسیه از حضور الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس در محدوده پیرامون نیروگاه هستهای آسیب دیده چرنوبیل خبر دادند.
تارنمای روسی گازتا رو نوشت: لوکاشنکو در یک پارک جنگلی به نام پریپیاتسکی در محدوده پیرامون نیروگاه هستهای چرنوبیل در کاشت چند هزار اصله درخت شرکت کرد.
نیروگاه هستهای چرنوبیل در محدودهای نزدیک به مرز اوکراین با بلاروس و نیز مرز با روسیه واقع شده است.
آتش سوزی در محدوده پیرامون نیروگاه هستهای آسیب دیده چرنوبیل روز چهارم ماه آوریل (۱۶ فروردین ماه) آغاز و پس از ۱۰ روز خاموش شد اما روز ۱۶ ماه آوریل (۲۸ فروردین ماه) دوباره از سرگرفته شد.
در این محدوده از دو هفته پیش تاکنون ۱۲ روستای متروکه، اراضی جنگلی، علفزار و نیزاردر آتش سوخته است.
علت وقوع آتش سوزی عمدی بوده است و ماموران پلیس دو نفر را در این رابطه دستگیر و بازجویی از آنان ادامه دارد.
حادثه اتمی چرنوبیل روز ۲۶ ماه آوریل ۱۹۸۶ بر اثر وقوع دو انفجار در رآکتور این نیروگاه رخ داد که در اثر آن حدود ۲۸ نفر در دم جان باختند. شهر ۵۰ هزار نفری چرنوبیل در ۱۲۰ کیلومتری شهر کییف پایتخت اوکراین و محل واقع شدن نیروگاه هستهای به همین نام اکنون به منطقهای متروکه و خالی از سکنه تبدیل شده است.
دولت شوروی سابق که از انفجار نیروگاه چرنوبیل غافلگیر شده بود، سه روز پس از حادثه، خبر آن را اعلام کرد و بیش از ۲۰۰ هزار نفر نیز برای اقدامات امدادی و رفع پیامدهای آن از مناطق و جمهوریهای مختلف شوروی وقت به محل اعزام شدند.
بر اثر این سانحه، ۱۷ کشور اروپایی دچار آلودگی شدند، ۲۳ درصد قلمرو بلاروس،۱۰ درصد خاک اوکراین و حدود ۲ درصد قلمرو روسیه به تشعشعات رادیواکتیو آلوده شد.
نظر شما