جایگاه حاج قاسم سلیمانی در سایه مناجات با خدا به دست می‌آید

تهران- ایرنا- نماینده مجلس خبرگان گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی در سایه مناجات با خدا به جایگاهی رسید که حتی دشمنانش؛ از جمله وزیر امور خارجه آمریکا می‌خواستند با او ملاقات کنند و در نهایت به مقام شهادتی شیرین نائل شد.

حجت الاسلام محمد حاجی ابوالقاسم دولابی در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا ضمن تشریح آیات مقاومت در قرآن و نقش دعا در زندگی انسان به مناجات سردار جبهه مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: یکی از فرماندهان ارتش عراق که در رکاب حاج قاسم نبرد می کرد، ضمن مراجعه به یکی از روحانیون مستقر در عراق درباره زیارت عاشورا سوال کرد و آن روحانی عراقی علت را جویا شد و این فرمانده گفته بود اگرچه از اهل تسنن است دیده حاج قاسم با این دعا انس ویژه ای داشته و به عنوان یکی از شیفتگان حاج قاسم علاقه به این زیارت پیدا کرده است.

وی افزود: همین جلوه های انس با دعا و مناجات بود که کار را به جایی کشاند که وزیر خارجه آمریکا به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفته بود اگر برای یک بار هم که شده مایلم قاسم سلیمانی را ببینم و همین ارتباط با خدا بود که این افتخار را برای سردار مقاومت ثبت کرد که شهادت شیرین و مثال زدنی را برای او آفرید و در برابر دشمنانی که با ذلت و زبونی و با شیوه ای بسیار ناجوانمردانه او را به شهادت رساندند او را جاودانه کردند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: آیات قرآن به انسان درس مقاومت می آموزد و یکی از نکات مهم در حوزه مقاومت این است که بدانیم قرآن کتاب عرفان و حماسه است. مومنی که با قرآن انس دارد، در یک دست سلاح و در دست دیگر کتاب دعا همراه دارد. مومنی که تحت تربیت قرآن است، روزها را همانند شیر در میدان نبرد و شب ها را با تضرع به درگاه الهی سپری می کند.

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان ادامه داد: اوج این درهم آمیختگی عرفان و حماسه در آخرین آیه سوره بقره آمده است و آن دعایی است که رسول خدا (ص) در سفر معراج به محضر پروردگار عرضه داشتند و یکی از درخواست ها در این آیه درگذشتن از ما و پیروزی بر دشمنان است. یعنی پیامبر (ص) در لحظه اوج ملاقات و ارتباط با پروردگار به فکر غلبه بر دشمنان و از بین بردن مزاحمان راه حق است.

روح امید و مقاومت با دعا به دست می آید

نویسنده کتاب سی پله تا بهشت با اشاره به آثار دعا افزود: به دعا به عنوان یکی از اصلی ترین ابزارها برای پیروزی جبهه مقاومت باید توجه جدی کرد و یکی از آثار دعا دمیدن روح امید و افزایش روح مقاومت است. کسی که دعا می خواند می داند غیر از خدا کسی در جهان کاره ای نیست و کسی که دست به دعا بر می دارد می داند از اسباب طبیعی جهان بدون اذن پرودگار کاری ساخته نیست.

حاجی ابوالقاسم با استناد به روایتی از حضرت علی (ع) گفت: از همه مردم آگاه تر به خدا و صفات او کسی است که از دیگران بیشتر از خدا چیزی درخواست می کند و به محضر خدا دعا می کند. بنابر این کسی که خدا را بشناسد، می داند عوامل لازم برای موفقیت لازم بسیار فراتر از اسباب مادی است و لذا با تکیه بر خدا احساس قدرت می کند.

وی افزود: مومنی که دست به دعا برمی دارد از تکیه گاه قوی برخوردار است و همین تکیه گاه قوی باعث می شود در برابر دشمن به زانو درنیاید و رسول خدا (ص) فرمود دعا، سلاح مومن و ستون دین و نور آسمان ها و زمین است.

عضو مجلس خبرگان ادامه داد: ‌تثبیت ایمان در قلب و جان انسان یکی از فواید دعاست. انسان در زندگی روزمره خود در اثر مواجه شدن با شبهات و شهوات ممکن است بلغزد ولی در لحظاتی که خالصانه و آرام با خدا سخن می گوید، در آن لحظه ارتباطش با خدا بیشتر می شود.

دعا عامل پیروزی است

حاجی ابوالقاسم افزود: دعا عامل پیروزی است. یعنی مومنی که دعا می کند، ایمان را در قلب خود تثبیت می کند، امید می گیرد و معارف بلند اسلامی را می آموزد، حتما در برابر دشمن پیروز می شود و امام صادق (ع) فرمود تاثیر دعا از تاثیر نیزه و شمشیر نیز بیشتر است.

وی به بعضی دعاهای پیامبران در قرآن اشاره کرد و اظهار کرد: پیامبران از خدا درخواست پیروزی در جبهه مقاومت را در برابر دشمنان داشتند و در آیه ۱۴۷ سوره آل عمران به زندگی برخی پیامبران گذشته و پیروان خدا محور آنان اشاره شده که سخنانشان این بود: خدایا گناه ما را ببخش، خدایا از زیاده روی های ما درگذر و ما را ثابت قدم بدار و بر دشمنانمان پیروز بگردان و در آیه بعد، خدا پیروزی در دنیا و پاداش ارزشمند آخرت را به آنها عطا فرمود.

حفظ ایمان به وسیله دعا

این حافظ کل قرآن یکی از فواید دعا را محفوظ ماندن ایمان انسان دانست و افزود: در این زمان که فضای مجازی تبدیل به قتلگاه جوانان و نوجوانان شده، باید برای حفظ و حراست جوانانمان دست به دعا برداریم.

امام صادق (ع) فرمود به زودی با شبهاتی مواجه می شوید که نه با علم می توانیم آنها را حل کنید و نه امامی حضور دارد، کسی از این شبهه نجات پیدا می کند که این دعا را بخواند یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک یعنی ای خدایی که دل ها را زیر و رو می کنی دل مرا بر مسیر ایمان ثابت قدم بدار.

حاجی ابوالقاسم با اشاره به روایتی از رسول اعظم (ص) گفت: دعا سلاحی است که انسان را از شر دشمنان نجات می دهد و باعث افزایش رزق و روزی می شود و لذا پیامبر فرمود صبح و شب دعا کنید و پیوسته خدا را بخوانید.

وی افزود: در کشوری زندگی می کنیم که مردم با دعا انس ویژه ای دارند و در این شب ها با وجود شیوع ویروس کرونا و بسته شدن درهای اماکن متبرک و حرم های مطهر، صدا و سیما شرایطی را ایجاد کرده که می توانیم بهترین بهره را از دعاها و مناجات ماه مبارک رمضان ببریم.

نویسنده کتاب فراعصری بودن قرآن با اشاره به فرازهایی از وصیت نامه امام خمینی (ره)، جایگاه دعاهای ائمه معصومین را به عنوان قرآن صاعد برشمرد و افزود: صحیفه سجادیه، مناجات شعبانیه، دعای عرفه امام حسین(ع) و صحیفه فاطمیه که کتاب الهام شده از جانب خدا به زهرای مرضیه است، از افتخارات شیعه است.

این عضو مجلس خبرگان افزود: در ایامی که مبتلا به بیماری کرونا هستیم، نقش دعا بسیار مهم است و رهبر معظم انقلاب به مردم توصیه کردند دعای هفتم صحیفه سجادیه را بخوانند دعایی که امام سجاد برای برون رفت از مشکلات به ما آموختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha