بانک گلدمن ساکس پیش بینی کرده که بازار جهانی نفت حداقل سه تا چهار هفته دیگر با محدودیت ظرفیت مخازن نفت رو به رو می شود.
این موضوع باعث خواهد شد تا ۲۰ درصد تولید نفت جهان متوقف شود.
زیرا زمانی که جایی برای نگهداری نفت و خریداری برای آن وجود نداشته باشد تولیدکنندگان نفت ناچار می شوند تنها برای تقاضای موجود نفت تولید کنند و از آنجایی که تقاضای نفت تحت تاثیر شیوع کرونا با کاهش همراه بوده، تولید نیز کم می شود.
همچنین از خاورمیانه نیز خبر می رسد که فجیره به عنوان بزرگترین مرکز ذخیره نفت خاورمیانه پر شده و حدوددو هفته، بسته شده است.
با توجه به این موارد هر روزی که به ۱۹ آوریل (سررسید تحویل معاملات آتی برای ماه ژوئن) نزدیک شویم باید منتظر کاهش بیشتر قیمت ها در بازار طلای سیاه باشیم.
با توجه به اینکه اغلب مخازن ذخیره سازی در خشکی پر شده و حتی نفتکش ها نیز از نفت سرریز هستند، دیگر جایی برای نفت تولیدی نخواهد بود و نفت بدون مشتری روی دست تولیدکنندگان می ماند.
موضوعی که باعث شد تا در هفته گذشته قیمت نفت آمریکا به زیر صفر رود و حتی به منفی ۳۷ دلار در هر بشکه نیز برسد.
اما این تمام ماجرا نیست. علاوه بر نفت خام، وضعیت فرآورده های نفتی نیز حال روز خوبی ندارد. مخازن بنزین پالایشگاه ها و مراکز نگهداری در حال پر شدن است.
موضوعی که می تواند فرآیند تولیدی در پالایشگاه ها را متوقف کرده و جهان را با بحران جدید کمبود گازوییل مواجه کند.
با توجه به این موارد نفت برنت ۵.۲ درصد از ارزش خود را از دست داد و ۱۸ دلار و ۹۵ سنت به فروش رسید.
نفت آمریکا اما روندی سقوط را با شتاب بیشتری تجربه کرد و ۱۳.۶ درصد ارزان شد. با این کاهش قیمت نفت شاخص آمریکا به ۱۱ دلار و ۴ سنت در هر بشکه رسید.
این امر به دنبال تولید بیش از اندازه نفت در سطح جهان و جنگ قیمت ها میان روسیه و عربستان و کاهش تقاضای جهانی آن تقریبا ۳۵ میلیون بشکه چیزی در حدود یکسوم تولید صورت گرفته است.
با توجه به حجم ذخیره سازی ها به نظر می رسد حتی با اجرای توافق کاهش تولید از دو روز دیگر، نباید انتظار داشت که قیمت نفت به این زودی ها با افزایش همراه شود زیرا اکنون برای مدت ها نفت برای مصرف در دنیا تولید و ذخیره شده است.
نظر شما