سیامک محبی روز چهارشنبه در گفتوگویی اضافه کرد: مرحله دوم این طرح در مراکز جامع سلامت و خانههای بهداشت در حال انجام است.
وی ادامه داد: تاکنون ۲۰ درصد از جمعیت قم مورد غربالگری قرارگرفتهاند و برای شتاب بیشتر این موضوع نیازمند همکاری بیشتر مردم هستیم.
محبی گفت: فاز دوم غربالگری کووید ۱۹ با اولویت پیگیری موارد خود اظهاری، گروههای پرخطر همچون افراد سالمند، بیماران تحت درمان، اعضای خانوار در تماس با فرد بیمار کرونایی و همچنین جمعیت تحت پوشش از ۳۱ فروردینماه در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاهها و خانههای بهداشت آغازشده است.
وی اضافه کرد: در این مرحله نیز مراقبان سلامت با شمارههای ۴۰۳۰ با خانوادهها تماس گرفته و وضعیت سلامت اعضای خانواده را مورد ارزیابی قرار میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: در مرحله اول بیش از یکمیلیون و ۱۳۷ هزار تن غربالگری شدهاند که ۹۴ درصد کل جمعیت قم را شامل میشد.
وی ادامه داد: این طرح که باهدف شناسایی زودهنگام موارد بیماری در استان انجام میشود گامی در جهت کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا در شهر مقدس قم، خواهد بود.
وی عنوان کرد: در طرح فاصلهگذاری هوشمند بازرسیها انجامشده و تمرکز مرکز بهداشت قم بر مسائل صنفی و صنعتی است.
محبی در پایان برای شناسایی و پایش افراد مشکوک از مردم خواست که به تماسهایی که با شماره ۴۰۳۰ با آنها گرفته میشود حتما پاسخ دهند.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما