رحیم مهردادی روز چهارشنبه در نخستین جلسه شورای هماهنگی ادارات تابعه سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اهمیت زراعت چوب اظهار کرد: در اراضی غیرملی، منابعطبیعی به عنوان حامی عمل می کند و ضمن برقراری ارتباط بین تولیدکننده و مصرف کننده، تسهیلات ارزان قیمت و یارانه تولید نهال در اختیار مردم قرار می دهد.
وی با بیان اینکه از آب های غیرمتعارف می توان به توسعه زراعت چوب پرداخت گفت: با شناسایی عرصههای مستعد، امسال بخش قابل توجهی از این عرصهها زیر کشت زراعت چوب قرار می گیرد.
مهردادی همچنین در این جلسه از فعالیتهای جهشی ۹ گانه منابعطبیعی رونمایی کرد، و افزود: بر این اساس سیاست های ابلاغی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سالجاری ۹ برنامه راهبردی در دست انجام است که مشهور به طرح "۹ در ۹۹" است که اجرای طرح کاداستر با اولویت اراضی جنگلی وساحلی ، تشخیص حدود و آگهی ذخیره گاه های جنگلی ومناطق گون زار ، طرح مدیریت جامع مراتع در قالب رویکرد اقتصادی گیاهان دارویی در سال جهش تولید ، تعیین تکلیف پارک های جنگلی با تهیه طرح و تعیین مجری و اجرای طرح زراعت چوب برای تولید چوب از جمله آن هاست.
وی افزود: تشکیل صندوق حمایت ازمنابع طبیعی برای مشارکت مردمی و بهره برداران بخش منابع طبیعی، انجام واجرای برنامه دولت الکترونیک و تکمیل اتوماسیون اداری درسطح ادارات شهرستانی ، ارتقاء پوشش حفاظتی در اراضی ملی با پهنه بندی و بلوک بندی با مشخص کردن نقاط بحرانی ، نیمه بحرانی وعادی با استفاده از توان همیاران طبیعت و نیروهای حفاظتی و قرقبانان و اخذ حقوق دولتی و تصویب منابع اعتباری از جمله تعیین تکلیف طرحهای مربوط به ماده ۳ قانون و پروانه های چرا و طرحهای مرتعداری از دیگر فعالیت های جهشی امسال است.
وی با بیان اینکه در سال جاری فعالیتهای ۹ گانه باید به صورت جهشی در اداره کل منابع طبیعی و آیخیزداری استان اجرایی شود، اظهار کرد: کاداستر اراضی ملی با اولویت عرصههای جنگلی و سواحل باید با جدیت ادامه پیدا کند و تمام عرصههای زیر مدیریت منابع طبیعی نباید تا پایان امسال بدون تشخیص باشند.
مهردادی تشخیص، تعیین حدود و آگهی ذخیرهگاههای جنگلی را یکی دیگر از محورهای ۹ گانه اعلام و تاکید کرد: آیین نامه اجرایی سال های گذشته ما را مکلف کرده است رویشگاههای جنگلی را شناسایی و برای آن طرح تهیه کنیم و امسال کلیه ذخیرهگاهها در منابعطبیعی شناسایی و آگهی میشوند .
وی توجه به گیاهان دارویی را مصداق جهش تولید در کشور دانست و افزود: مرتع باید در قالب طرح و با رویکرد اقتصادی با تأکید بر گیاهان دارویی مدیریت شود و این موضوع زمینهساز جهش تولید در حوزه گیاهان دارویی مرتعی را فراهم میکند.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به پارک های جنگلی اشاره و خاطرنشان کرد: هیچ پارک جنگلی امسال بدون مجری و قرارداد باقی نمیماند و کمیتههای فنی باید درباره حفاظت بهینه پارکهای جنگلی مزایده برگزار کرده و برای آن مجری تهیه کنند.
وی دولت الکترونیک و ایجاد اتوماسیون اداری در گردش اطلاعات و نامههای اداری را امری لازم و ضروری دانست و تاکید کرد: تمامی ادارات منابعطبیعی در شهرستانها باید به اتوماسیون اداری متصل باشند تا تمامی مکاتبات رصد شود و از آسیبها و خطاهای وارده جلوگیری شود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به ارتقای پوشش حفاظتی در عرصههای منابعطبیعی اشاره و تاکید نمود: عرصهها باید براساس نقاط بحرانی، نیمهبحرانی و عادی تقسیم بندی شوند و نیروهای حفاظتی در این بلوک ها باید ساماندهی شود و در این خصوص باید از ظرفیتهای همیاران طبیعت در موضوع حفاظت استفاده شود.
وی با بیان اینکه فعالیتهای منابعطبیعی میتواند بستر جهش تولید را فراهم کند، افزود: آبخیزداری از خسارات سیل میکاهد و از فرسایش خاک جلوگیری میکند و اقدامات بیابانزدایی از ریزگردها جلوگیری میکند و برای زیرساختهای کشور و کشاورزی امنیت ایجاد میکنند تا تولیدات بهتری انجام شود.
مهردادی تولید گیاهان دارویی، زراعت چوب و جنگلکاریهای چند منظوره را مصداق جهش تولید نام برد که در منابع طبیعی بستر و زمینه آن فراهم می شود.
دو میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از وسعت ۴.۵ میلیون هکتاری استان آذربایجان شرقی اراضی ملی است و در حدود ۱۸۰ هزار هکتار در این استان جنگل وجود دارد.
نظر شما