دکتر افشین دلشاد روز شنبه اظهار داشت: تعداد ۳۶ دستگاه پالس اکسی متر برای استفاده در مراکز جامع خدمات سلامت ارسال شد.
وی ادامه داد: اقلام پیشگیری از کرونا از ۲۷ فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه به ۱۷ هزار و ۲۰۰ ماسک سه لایه، ۵۱۲ماسک n۹۵ و ۶ هزار و ۲۰۰ جفت دستکش لاتکس در شهرستان ها توزیع شده است.
این مسوول خراسان شمالی همچنین از توزیع ۲۰۰ دستکش یکبار مصرف و تعداد ۲ هزار پمفلت، ۱۶۲ شیلد، ۱۹ هندرآپ و ۲۰۵ گان (لباس محافظ) خبر داد.
دلشاد به توزیع ۵۰ کاور لباس در ۳۶۹ واحد و ۸۳ مرکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی در سطح شهرستان های استان برای استفاده کارکنان بهداشتی درمانی که در برنامه بسیج ملی کرونا فعالیت دارند اشاره کرد و افزود: تعداد ۳۶دستگاه پالس اکسیمتر (اکسیژنسنج خون) برای استفاده در مراکز جامع خدمات سلامت به این مراکز ارسال شده است.
کرونا از بدو ورود به ایران، سبک متعارف زندگی را به هم زده و آسیب جانی و مالی زیادی را بر اقشار مختلف مردم در ۳۱ استان کشور وارد کرده است، به طوری که جز مقابله جدی با این بیماری راهی نماند و ایرانیان با وجود دشواریها و محدودیتها، در پرتو ایمان و همدلی در این مسیر پیش میروند.
پس از ماه ها شیوع کرونا در جهان هنوز اما و اگرهای علمی زیادی راجع به آن وجود دارد، هرچند این بیماری ویروسی با وجود انتقال سریع و گسترده، هم اکنون یکی از شناخته شدهترین ها در میان عموم مردم است
هم اکنون شرایط امروز جهان متفاوت شده است و این ویروس در سیاست های جهانی تاثیرگذار بوده، این درحالی است که تاثیرگذاری این ویروس در کشور ما با سایر کشورها متفاوت بوده و بواسطه تحریم های ظالمانه و دید و بازدید ایام باستانی نوروز و همزمانی با ماه مبارک رمضان بیشتر است.
با این حال دولت با انجام طرحهای فاصلهگذاری اجتماعی و غربالگری توانست تا حدود زیادی جلوی شیوع این بیماری را بگیرد، اما این ویروس شاخدار دارای جوانب ناشناخته ای است که مبارزه با آن همچنان ادامه دارد تا بلکه از سرعت اپیدمی کرونا کاسته شود.
در تازهترین تصمیمات، کشور بر اساس ابتلا به کرونا و شیوع و مقررات وزارت بهداشت و درمان، تقسیم و به مناطق سفید، زرد و قرمز منطقهبندی میشود و مساجد، اماکن مذهبی و نمازهای جمعه مناطق سفید در صورت بررسی و گزارش وزارت بهداشت باز میشوند و بعد از ماه مبارک رمضان نیز بررسیهای جدیدی در این زمینه انجام می شود.
با وجود بکارگیری ظرفیت ها برای کنترل شیوع این بیماری توسط دستگاه ها همچنان توجه به توصیه های متخصصان و پزشکان، اتخاذ روش های پیشگیرانه، رعایت نکات بهداشتی، دوری از اضطراب ، حداقل رساندن تماس ها و ارتباطات و پیگیری اخبار از منابع رسمی و موثق از مهمترین اقداماتی است که هر فرد می تواند برای مقابله با این ویروس انجام دهد.
کرونا که ویروس عامل آن از طریق ریز قطرات فرد آلوده در هوا و نیز اشیای آلوده منتقل میشود و هنوز دارو و واکسن مشخصی برای آن شناسایی نشده است، اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر ۹۸) در شهر ووهان در مرکز چین گزارش شد و اواخر بهمن ماه ۹۸ به طور رسمی به کشورمان راه یافت.
نظر شما