این رسانه در گزارش امروز (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت) خود به بازگشت مردم اسپانیا به خیابانها برای نخستینبار بعد از ۴۸ روز قرنطینه اشاره کرد و نوشت: تاکنون ۳.۴ میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده که بیش از ۲۴۲ هزار نفر از آنها جان باختهاند. این ویروس نیمی از انسانها را مجبور به قرنطینه کرد و اقتصاد جهانی را به بدترین وضعیت رکود از زمان رکود بزرگ سوق داده است.
با بروز نشانههایی از کنترل گسترش این بیماری مسری، بخشهایی از اروپا و ایالات متحده لغو محدودیتها را در تلاش برای تزریق جان تازهای به اقتصادهای فلج شده در نتیجه هفتهها تعطیلی و کاستن از فشار بر جمعیت دلزده از این اسارت و گرفتاری آغاز کردهاند.
بعد از دو ماه قرنطینه در ایتالیا که دومین آمار بالای جان باختگان را در جهان دارد، مردم این کشور از فردا(دوشنبه) اجازه دارند در پارکها قدم بزنند و با خویشاوندان خود دیدار کنند. رستورانها برای غذاهای آماده بازگشایی میشوند و عمده فروشیها نیز میتوانند فعالیت خود را از سربگیرند.
در مجارستان، برخی از فروشگاهها و موزهها، فضاهای باز، رستورانها و هتلها و سواحل میتوانند از فردا باز شوند اما محدودیتها در بوداپست، پایتخت این کشور که ۷۰ درصد از موراد ابتلا را به ثبت رسانده همچنان باقی خواهد بود.
آلمان از ابتدای این هفته (دوشنبه) به برنامه کاهش محدودیتها ادامه میدهد و انتظار میرود در برخی مناطق مدارس باز شود.
لهستان و اسلواکی نیز اجازه از سرگیری برخی فعالیتها را دادهاند و فعالیتها در فضاهای عمومی بار دیگر از سرگرفته میشود.
فرانسه اعلام کرده بخشی از محدودیتها را از ۱۱ مه (۲۲ اردیبهشت) لغو میکند. اما با توجه به هشدار کارشناسان درباره احتمال بروز موج دوم بیماری، این کشور همچنان به مقررات فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و آزمایشهای بیشتر برای شناسایی موارد مبتلایان پایبند است.
فشار بر رهبران ایالات متحده برای کاستن از محدودیتها شدید است. اقتصاد این کشور با توجه به بیکاری میلیونها نفر و بروز اعتراضها در مخالفت با محدودیتها و قرنطینه تحت فشار شدیدی قرار دارد.
آمریکا بالاترین آمار مرگومیر ناشی از کرونا را در جهان دارد و دونالد ترامپ علاقهمند است برای کاهش فشار اقتصادی تغییراتی را در محدودیتها ایجاد کند.
براساس این گزارش، نشانههایی از کاهش روند همهگیری در بخشهایی از ایالات متحده مشاهده شده است. با این حال موج گستردهای از ابتلا در بین جمعیت زندانیان آمریکا شیوع شده است.
آمریکا بیشترین جمعیت زندانیان را با رقم ۲.۳ میلیون نفر در جهان دارد و ابتلا به ویروس کرونا در زندانهای این کشور افزایش یافته است.
در زندانهای واشنگتن و کانزاس نیز به دلیل نبود مراقبتهای کافی و واکنش کُند مسئولان، شورشهایی رخ داده است.
به غیر از اروپا، برخی دیگر از کشورها نیز برخی اقدامات محدودکننده را کاهش دادهاند.
سنگاپور اعلام کرده که به تدریج محدودیتهای خود را کاهش میدهد و ترکیه نیز اعلام کرده محدودیتهای صادرات کالاهای پزشکی را لغو میکند.
تایلند به کسبوکارهایی مانند رستورانها، سالنهای آرایش و بازارهای روباز، اجازه داده از امروز فعالیت خود را از سرگیرند و آن را منوط به حفظ فاصله اجتماعی و اندازهگیری درجه حرارت بدن کرده است.
با این حال کارشناسان هشدار دادهاند که برخی از کشورها همچنان در مراحل اولیه شیوع ویروس هستند و ممکن است اوضاع در این مناطق بدتر شود.
2023
نظر شما