حضور خودجوش معلمان عشایر خراسان شمالی در مدارس

بجنورد-ایرنا- توی چادر نشسته و با کتاب هایش ور می‌رود، درس‌های گذشته را چند بار خوانده، اما مطالب جدید را نمی‌فهمد، آقا معلم چند بار تلفنی توضیح داده، اما متوجه نشده بود، صدای هم‌کلاسی‌اش او را به خود می آورد، با اشتیاق می‌گوید: محمد بیا، آقا معلم آمده مدرسه، گفته از این پس کلاس را برگزار می‌کند.

آقا معلم این روزها، تمام فکرش درگیر این بود که دانش آموزان، چگونه باید امتحان آخر سال را بدهند، کتاب هایی که کرونا، تدریس آن را ناتمام گذاشت و مدارس را به تعطیلی برد،  وجدانش لحظه ای آرامش نمی گذاشت، اما حال آمده است تا به دل تنگی های دانش آموزان و دوری از مدرسه، پایان دهد.  

دانش آموزان با استعداد و باهوشی که به علت نداشتن گوشی و اینترنت از آموزش بازمانده اند. در این مدت بارها با خانواده ها تماس گرفته و پیگیر درس و مشق دانش آموزان شده، اما گویا تلفنی تدریس را به جایی نرسانده است، نداشتن گوشی هم سبب شده تا هیچ کدام نتوانند وارد برنامه شاد شوند.  

تعدای از اولیا، از طریق پیام رسان ها مطالبی را دریافت کرده اند اما این امر هم به یکی دو پیام محدود شده است، نداشتن اینترنت سد راه آموزش شده است.  بالاخره تصمیمش را می گیرد.  مسیر شیروان تا مراوه تپه را هر روز سال طی کرده، این بار هم به جاده می زند و خود را به چادرها می رساند. دانش آموزان از دور معلمشان را می بییند و به سویش می دوند.

«آقا اجازه، شما هرچی تلفنی به بابام گفته بودید انجام دادیم اما نمی دانستیم چطور برای شما ارسال کنیم.»

«آقا اجازه، اصلا بابام نفهمیده بود که شما کدام بخش آزمایش کتاب علوم را گفته بودید که انجام بدم»

«آقا اجازه، آمده اید که کلاس رو تشکیل بدید؟ از این پس مدرسه بیایم؟»

آقا معلم این بار آمده بود که کلاس ها را حضوری تشکیل دهد، با خود تعدادی ماسک هم آورده بود تا خیالشان از کرونا راحت شود، تعدادشان هم کم است، می شود به راحتی، فاصله گذاری را رعایت کرد.  

آقا معلم این بار آمده بود که کلاس ها را حضوری تشکیل دهد، با خود تعدادی ماسک هم آورده بود تا خیالشان از کرونا راحت شود، تعدادشان هم کم است، می شود به راحتی، فاصله گذاری را رعایت کرد

معلمان عشایر خراسان شمالی، این روزها،  در اقدام خودجوش، در چادرها حضور پیدا کرده و تدریس را به صورت حضوری پیگیری می کنند.  

مدارس عشایر خراسان شمالی، همچون سایر مدارس، با شیوع کرونا به تعطیلی رفته اند اما معلمان وقتی محرومیت دانش آموزان از امکانات فضای مجازی را دیدند، به صورت خودجوش پای کار آمده و آستین بالا زدند تا به صورت غیررسمی، کلاس های درس را دایر کنند.  

اکنون چند وقتی است که کلاس های درس در چادرهای منطقه مراوه تپه، محل حضور عشایر خراسان شمالی، برگزار می شود، معلمان دلسوز برای اینکه دانش آموزان از کلاس درس و آموزش عقب نمانند، تدریس را به صورت حضوری برگزار کرده اند.  

البته آموزش و پرورش می گوید مجوزی برای برگزاری کلاس ها به صورت حضوری، نداده است اما معلمان تاب نیاورده و خود نسبت به برگزاری کلاس ها اقدام کرده اند.  

دانش آموزان عشایر بی بهره از آموزش های مجازی 

یکی از معلمان عشایر در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: دانش آموزان عشایر، دانش آموزان با هوش و با استعداد هستند، برای من خیلی سخت بود ببینم که توقف آموزش آنان این قدر طولانی شود، فصل امتحانات نزدیک است و آنان پس از کرونا هنوز آموزشی را دریافت نکرده اند، البته هر از چند مدت در منطقه حضور یافته و مطالبی را به آنان رسانده ام، اما دیگر تصمیم گرفتم کلاس را دایر کنم.

رضا رحمانی اظهار داشت: دانش آموزان عشایر، حتی از دریافت برنامه های صدا و سیما محروم هستند، زیرا بیشتر آنان تلویزیون و حتی دسترسی به فضای مجازی به علت محرومیت زیرساخت ها، ندارند،  بسیاری از خانواده ها گوشی هوشمند و یا تبلت ندارند و تاکنون نتوانسته اند وارد برنامه شبکه آموزشی شاد شوند.  

دانش آموزان عشایر، به علت محرومیت زیرساخت ها، به فضای مجازی دسترسی ندارند، بسیاری از خانواده ها گوشی هوشمند و یا تبلت ندارد و نتوانسته اند وارد برنامه شبکه آموزشی شاد شوند

رحمانی اظهار داشت: نداشتن گوشی هوشمند از یک سو و نداشتن بسترهای اینترنت از سوی دیگر، سبب شده تا دانش آموزان نتوانند از مزایای آموزش در فضای مجازی بهره ببرند.  

وی گفت: پخش برنامه های آموزشی صدا و سیمای استان در رادیو هم به پخش این برنامه ها در اسفند ماه محدود شد و پس از آن متوقف شده است.

این معلم عشایر اظهار داشت: بسیاری از خانواده های عشایر به برنامه های تلویزیون دسترسی ندارند و برای حل این مشکل، قرار بود برنامه های آموزشی در رادیو استان پخش شود اما این امر در صدا و سیمای استان محقق نشد.  

یکی دیگر از معلم شیروانی هم که در مراوه تپه به تدریس مشغول است گفت: مدارس عشایر، از ۱۰ اسفندماه پارسال تعطیل شد و در این مدت، دانش آموزان نتوانسته اند، از فضای مجازی و یا صدا و سیما استفاده کنند.

وحید محمدی اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد خانوار عشایری، گوشی هوشمند ندارند و شمار زیادی هم حتی از داشتن تلویزیون محروم هستند، بنابراین تنها راه، تشکیل کلاس ها به صورت حضوری است.  

وی افزود: با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، امکان حضور در منطقه عشایری مراوه تپه میسر نبود اما پس از آن که امکان تردد ایجاد شد، هر از چند مدت در منطقه حضور می یابم و مطالب و محتواهای درسی را به دانش آموزان رسانده ام.  

وی افزود: اخیرا و با نزدیک شدن به فصل امتحانات، حضورم بیشتر شده است و کلاس ها را به صورت حضوری برگزار می کنم، البته حضور دانش آموزان با رعایت نکات بهداشتی است.

اخیرا و با نزدیک شدن به فصل امتحانات، حضورم بیشتر شده است و کلاس ها را به صورت حضوری برگزار می کنم، البته حضور دانش آموزان با رعایت نکات بهداشتی است

این معلم عشایری گفت: با توجه به کم بودن شمار دانش آموزان، رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی، کار مشکلی نیست.  

تشکیل کلاس با رعایت پرتکل بهداشتی

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مجوزی برای برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری، داده نشده است اما معلمان عشایر به صورت خودجوش و غیررسمی،  کلاس ها را تشکیل داده اند، البته این کلاس ها با رعایت پروتکل های بهداشتی بوده است.  

عصمت بدخشان اظهار داشت: جمعیت دانش آموزی در بیشتر مدارس عشایر استان، بسیار اندک است به طوری که ۹۲ مدرسه زیر ۱۰ نفر دانش آموز دارد، از این رو رعایت فاصله اجتماعی و برقراری پروتکل های بهداشتی در کلاس های درس به سادگی امکان پذیر است.  

بیشتر مدارس عشایر استان، بسیار اندک است به طوری که ۹۲ مدرسه زیر ۱۰ نفر دانش آموز دارد

وی افزود: از همان روزهای ابتدایی تعطیلی مدارس معلمان عشایر با از خودگذشتگی، آموزش را پیگیری کرده اند و در این مدت، پای کار بوده اند، راهبران آموزشی و معلمان، هر از چند مدت به دانش آموزان عشایر سر می زنند و تکالیف و محتواهای آموزشی را به صورت حضوری، ارائه می کرده اند.  

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: شمار زیادی از معلمان عشایر هم وقتی دیدند تعطیلی مدارس طولانی شده است، به صورت حضوری، در مناطق عشایری حضور می یابند و تدرس را پی گرفته اند.  

در خراسان شمالی چهار هزار دانش آموز در ۱۸۰ مدرسه عشایری زیر نظر حدود ۵۰۰ نفر معلم تحصیل می کنند.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha