به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری رویترز از کوالالامپور، دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در مدیترانه شرقی در توصیه جدید خود از مردم خواست روغنهای اشباع نشده در ماهی، آووکادو، آجیل، روغن زیتون، روغن سویا، کلزا، آفتابگردان و روغن ذرت را به جای روغنهای اشباع شده در گوشت چرب، کره، روغن نخل و روغن نارگیل، خامه، پنیر و کره مایع مصرف کنند.
مالزی که دومین تولیدکننده بزرگ روغن پالم در دنیاست، این توصیه را منسوخ شده دانست.
«کالیانا سوندرام» مدیرعامل شورای روغن پالم مالزی گفت: باتوجه به چربیهای رژیمی به عنوان منبع اصلی کالری، سازمان جهانی بهداشت با توصیه اخیر خود بار دیگر همان روش سابق ترویج روغن هایی خاص و بیتوجهی به روغن نخل را درپیش گرفته است.
شورای روغن پالم مالزی نیز در این زمینه اعلام کرد: روغن پالم از تعادل طبیعی چربیهای اشباع شده و نشده برای اطمینان از جذب ریزمغذیهای مختلف غذایی برخوردار است، نیازی به هیدروژنی کردن (تصفیه روغنهای دارای هیدروژن برای افزایش عمر مفید آنها) ندارد و در مقادیر زیادی دردسترس است.
شورای مزبور افزود: در کشورهایی که مصرف چربیشان کمتر از توصیههای سازمان جهانی بهداشت است، همچون بخشهای وسیعی از آسیا و آفریقا، تمرکز بهداشت این کشورها، متفاوت است. نیاز به تامین یک منبع مطمئن، پایدار و مقرون به صرفه از کالریها برای جلوگیری از سوءتغذیه (و افزایش حساسیت به عفونت) ، بسیار مهم است.
به گفته کالیانا، سازمان جهانی بهداشت باید به جای تمرکز بر پیامهای منسوخ شده و قدیمی به ایدههای مدیریت متفاوت بهداشتی توجه داشته باشد.
روغن پالم در همه چیز استفاده میشود، اما تقاضا برای روغن نباتی به دلیل تعطیلی رستورانها در جریان قرنطینه کرونایی، افزایش یافته است.
مالزی و اندونزی با هم ۸۵ درصد از روغن پالم یا نخل جهانی را تولید میکنند، اما این صنعت از سوی فعالان زیست محیطی به دلیل قطع گسترده درختان جنگلهای گرمسیری برای پرورش این محصول سودآور، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
هند بزرگترین خریدار روغن پالم در جهان محسوب میشود و مالزی یکی از کشورهای اصلی صادر کننده این محصول به هند است. در شش ماه اول سال ۲۰۱۹ ارزش واردات روغن پالم هند از مالزی حدود ۹۰۰ میلیون دلار برآورد شده است. دهلی نو دومین مشتری بزرگ روغن پالم مالزی است.
نظر شما