وضعیت کرونایی قم همچنان پرخطر
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، با هشدار نسبت به ادامه وضعیت خطرناک ابتلا به کووید ۱۹ گفت: در ۲ هفته گذشته سیر نزولی مبتلایان به کرونا در قم متوقفشده و کاهش پیدا نکرده است و باید روند عادی سازی متوقف شود.
محمدرضا قدیر در ستاد پیشگیری از بحران افزود: در ۱۴ روز گذشته تعداد ۱۶۰ بیمار کرونایی بستری در مرکزهای درمانی ثابت بوده است که نشان میدهد هشدارها و خطرات این ویروس در بین مردم نادیده گرفتهشده است.
عملکرد نامطلوب ادارات در فاصلهگذاری اجتماعی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: شکل اجرا و پایبندی دستگاههای اجرایی قم به طرح فاصلهگذاری اجتماعی نامطلوب و پرخطر است.
سیامک محبی در ستاد پیشگیری از بحران افزود: مرکز بهداشت قم خواستار نظارت و بازرسی مستمر از ادارات برای الزام آنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
دولت الکترونیک لازمه زیستن در شرایط کرونایی
استاندار قم؛ با بیان اینکه دولت الکترونیک لازمه زیستن با شرایط کرونایی و پیشبرد اهداف پیشگیرانه است، گفت: دستگاههای اجرایی از فرصت کرونا برای تحقق کامل دولت الکترونیک در ابعاد مختلف استفاده کنند.
بهرام سرمست در جلسه ستاد پیشگیری از بحران افزود: تحقق کامل دولت الکترونیک یک امر زمانبر است و دستگاههای اجرایی باید بهصورت مستمر بر تامین زیرساختهای این مهم برنامهریزی کنند.
حمایت از کسبوکارهای هنر و رسانهای خسارتدیده از کرونا
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، با اشاره به فراخوان ثبت اطلاعات صاحبان کسبوکارهای فرهنگ، هنر و رسانه متضرر از کرونا گفت:رستههای مشاغل فرهنگی، هنری و رسانهای و تولید محتوای دیجیتال استان میتوانند از این بستهها بهره ببرند.
سید موسی حسینی کاشانی در ستاد پیشگیری از بحران افزود: این افراد برای بهرهمندی از بستههای حمایتی دولت، صاحبان مشاغل فرهنگی، هنری و رسانهای متقاضی دریافت حمایت دولتی برای جبران خسارت کرونا میتوانند با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی اینترنتی www.farhang.gov.ir درخواست خود را ثبت کنند.
بخشیدهشدن اجارهبها توسط شهرداری
معاون خدمات شهری شهرداری قم گفت: اجارهبهای مجموعههای ورزشی شهرداری در ۲ ماه پایانی سال گذشته بخشیدهاست.
سید امیر سامع در ستاد پیشگیری از بحران افزود: همچنین اجارهبهای تمام غرفههای شهرداری در آرامستانها و سایر مشاغل آسیبدیده در ایام کرونا نیز بخشیده شدهاست.
بخشی از تبعات شرایط جدید کرونایی مسائل اجتماعی و فرهنگی است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: کمیته اجتماعی و فرهنگی ستاد مبارزه با کرونا با حضور نهادهای حمایتی دولتی و مردمی تشکیلشده است.
بیژن سلیمانپور در ستاد پیشگیری از بحران افزود: بخشی از تبعات شرایط جدید کرونایی مسائل اجتماعی و فرهنگی است که باید به این مباحث خارج از مسائل مالی و اقتصادی پرداخته شود.
جلوگیری از تجمع و رعایت پروتکلهای بهداشتی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت: به ۱۰۰ خبرنگار قمی با معرفی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تسهیلات قرضالحسنه پرداخت میشود.
مهرداد غضنفری در ستاد پیشگیری از بحران افزود: دستورالعمل استفاده از ۷۵ هزار میلیارد ریال اعتبارات دولتی برای جبران خسارتهای کرونا به کسبوکارهای فاقد بیمه بیکاری در استان ابلاغشده است.
وی با اشاره به شکل فعالیت مجتمعهای تجاری ادامه داد: برای جلوگیری از تجمع و رعایت پروتکلهای بهداشتی باید بر حجم نظارت مرکز بهداشت قم افزوده شود.
بخشودگی اجارهبهای ۷۲ مجموعه ورزشی آسیبدیده کرونایی
مدیرکل ورزش و جوانان قم گفت: اجارهبهای ۷۲ مجموعه ورزشی در ماه اسفند سال گذشته و فرودین ماه امسال به میزان ۶۰۰ میلیون تومان و اردیبهشتماه جاری به میزان۳۳۰ میلیون بخشیده شده است.
رسول منعم در ستاد پیشگیری از بحران افزود: به ۱۶۸ باشگاه ورزشی که تخلف بهداشتی در ایام کرونا نداشتند، هرکدام ۴۰ میلیون ریال به باشگاه و ۲۰ میلیون ریال نیز به مربیان شاغل در آنها پرداخت خواهد شد.
جمعآوری ۸ میلیارد تومان کمک در ستاد مردمی کریمه اهل بیت(ع)
رییس ستاد کمکهای مردمی قرارگاه کریمه اهلبیت(س) قم گفت: تاکنون ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان کمک مردمی در این ستاد جمعآوریشده است.
محمود پارچهباف در ستاد پیشگیری از بحران افزود: ۲۰ هزار خانواری که زیر پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند، از این کمکها بهرهمند خواهند شد.
مشکل لاینحل بیمه بیکاری اتوبوسرانان
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: مساله بیکاری کارکنان حملونقل عمومی قم لاینحل مانده است و آسیب و تبعات اجتماعی زیادی از ناحیه آنها همچنان احساس میشود.
عباس ذاکریان در ستاد پیشگیری از بحران افزود: ناوگان حملونقل عمومی قم بنا بر دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیلشده است و امروز باید ستاد تدبیری برای خسارتهای وارده به آنها بیندیشد.
باز بودن سه مسجد بینراهی
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای قم گفت: سه مسجد بینراهی قم که متولی آن اداره کل راهداری و حملونقل جادهای است در روزهای شیوع کرونا باز بوده و تعطیل نشدهاست.
محمدحسن کلهری در ستاد پیشگیری از بحران قم افزود: در مجتمعهای خدماتی رفاهی خصوصی که مسجد یکی از ارکان آن است به علت تعطیلی مجتمع، مساجد نیز بسته شدهاست.
خسارت کرونا به آموزشگاههای فنیوحرفهای
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای قم گفت: ۲۰۷ آموزشگاه فنی در حوزههای مختلف در سطح استان فعال است.
محمود تقی پور در ستاد پیشگیری از بحران افزود: بسیاری از این آموزشگاهها به دلیل استیجاری بودن مکان فعالیتشان با خسارتهای مالی در دوران کرونا روبهرو شدند.
توزیع ۱۳۰ هزار پرس غذای سحری میان نیازمندان
مسئول قرارگاه جهادی فاطمیون قم، با اشاره به فعالیت های پویش مردمی «علی یاوران» گفت: تا پایان ماه مبارک رمضان ۱۳۰ هزار پرس غذا در این قرارگاه جهادی طبخ و در میان محرومان استان توزیع میشود.
مهدی سلحشور سهشنبه شب در گفت وگویی افزود: در هر شب از ماه مبارک رمضان چهار هزار و ۳۰۰ پرس غذا به همت این قرارگاه جهادی به یک هزار خانواده نیازمند به صورت ثابت در تمام محلات شهر تحویل داده می شود که در نهایت، با اتمام این ماه مبارک به مجموع ۱۳۰ هزار پرس غذا خواهد رسید.
افزایش ۸۱ درصدی خرید اینترنتی
مدیرکل پست قم گفت: خرید اینترنتی در روزهای شیوع ویروس کرونا از اسفند ۹۸ تا فروردین ۹۹ نسبت به ۲ ماهه قبل از آن ۸۱ درصد افزایش داشت.
ابوالفضل باقری منش در گفت وگو با ایرنا افزود: ترافیک خرید اینترنتی پیش از شیوع ویروس کرونا در این استان حدود هفت هزار بسته پستی بود که این رقم با رشد چشمگیر در اسفندماه ۹۸ و فروردین ۹۹ به ۱۳ هزار بسته افزایش یافتهاست.
مبارزه بدون توقف با ویروس کرونا
استاندار قم گفت: رونق هرچه بیشتر در بخش کشاورزی با استفاده از افزایش بهرهوری و تکمیل زنجیره تولید در اولویت برنامههای اقتصادی استان در سال جهش تولید است.
بهرام سرمست در حاشیه بازدید از سه مزرعه کشاورزی در بخشهای جعفریه و مرکزی در گفتوگو با خبرنگاران افزود: امسال همزمان با مبارزه بدون توقف با ویروس کرونا، برنامههای جهش تولید را در بخشهای اقتصادی استان دنبال میکنیم و هدف از بازدید امروز نیز کمک به رونق هرچه بیشتر بخش کشاورزی در راستای جهش تولید است.
صدمه جدی کرونا به مرغداران
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: شیوع ویروس کرونا و شرایط به وجود آمده در اثر آن، بازار فروش گوشت مرغ را به شدت تحت تاثیر قرار داد و به مرغداران قمی صدمه جدی زد.
عباس پورمیدانی در گفت وگو با ایرنا افزود: شیوع ویروس کرونا موجب برگزار نشدن مراسمهای جمعی و در نتیجه کاهش مصرف گوشت مرغ شد و قیمت این محصول در بازار به شدت پایین آمد.
«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ بههنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما