مجید پاتو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق طرح ممیزی، چرای دام در مراتع از ۱۵ آبان تا ۱۵ اردیبهشت ممنوع است اما برخی دامداران شهرستان به بهانه نداشتن علوفه در مجموع چهار هزار و ۵۷ راس دام سبک و سنگین خود را برای چرا به مراتع میبردند که در این زمینه ۱۲۰ فقره پرونده چرای زودرس در منابع طبیعی مهاباد تشکیل شد.
وی اضافه کرد: از مجموع پروندههای تشکیل شده چرای غیرمجاز در این شهرستان ۵۰ فقره پرونده به پرداخت ۲۲۰ میلیون ریال جریمه محکوم شدند و ۲۴ فقره پرونده نیز برای بررسی بیشتر به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
وی افزود: در ۲۰ فقره پرونده نیز دامدار متعهد به خروج دام از مراتع و دریافت اخطاریه قانونی شده و مابقی پروندهها نیز در دست اقدام و بررسی قرار دارند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد در خصوص زیانهای چرای زودرس دامها در مراتع بیان کرد: استفاده از مراتع در این محدوده زمانی، باعث آسیبدیدن پوشش گیاهی و لگدکوبشدن مراتع میشود و این امر به طور مستقیم به زیان دامداران است.
«پاتو» گفت: برای حفاظت دقیق از عرصههای منابع طبیعی و اراضی ملی، حضور مردم در صحنه مهمترین رکن بوده و به همین علت سامانه ۱۵۰۴ به صورت شبانهروزی آماده دریافت گزارشیهای مردمی و رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در سطح منابع طبیعی مهاباد است.
وی از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده تجاوز به حریم مراتع و عرصههای ملی به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند تا در اولین فرصت اقدام قانونی صورت گیرد و از تخریب این عرصهها جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه در مهاباد مازاد دام به چرا وجود دارد، گفت: در این شهرستان ۱۷۰ هزار راس دام مجاز به استفاده از مراتع هستند در حالی که هماکنون سه برابر این مقدار دام در این شهرستان وجود دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد افزود: بیش از پنج هزار بهرهبردار در مراتع مهاباد مشغول فعالیت هستند که سالانه بیش از ۸۰ هزار تن علوفه را از این مراتع برداشت میکنند.
در شهرستان مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما