دکتر مجید حمیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه عمل پیوند عضو شرایط ویژه ای را می طلبد و باید اهدا کننده و گیرنده عضو آزمایش هایی متعددی را انجام دهند بنابراین اجرای این عمل ها در شرایط کرونایی سخت بود.
وی اضافه کرد: مسری بودن ویروس کرونا و احتمال سرایت آن به بدن اهدا کننده یا گیرنده عضو پیوندی انجام این عمل ها را دشوار کرده بود و در صورت بروز مشکل و کوچکترین سهل انگاری طرفین با مشکلات عدیده ای بعد از عمل پیوند مواجه می شدند.
مسوول تیم فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: زمینه انتقال بیماران اورژانسی به سایر استان ها برای انجام عمل پیوند نیز وجود نداشت چرا که همه نقاط کشور با این ویروس درگیر و مواجه بودند.
حمیدی ادامه داد: بنابراین مجبور به ادامه فرایند درمان برای بیماران نیازمند به پیوند عضو بودیم برای مثال برای افراد نیازمند به کلیه، دیالیز همچنان صورت می گرفت.
وی یادآوری کرد: بخشی از اهداکنندگان عضو را افراد مرگ مغزی که به علت سانحه رانندگی به این وضعیت دچار شدند تشکیل می دهند که در جریان بروز کرونا میزان سوانح جادهای و افراد مرگ مغزی نیز به شدت کاهش یافت.
مسوول تیم فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: ۷۰ بیمار در همدان چشم انتظار پیوند کلیه هستند و سال گذشته ۱۴ مورد پیوند صورت گرفت که ۱۱ مورد موفق بوده و سه مورد به علت آزمایش دیرهنگام و فوت فرد، ناموفق بود.
حمیدی اولویت این مجموعه در سالجاری را فرهنگسازی دانست و گفت: استقبال خانواده ها برای اهدای عضو بسیار کمرنگ بوده و بیشتر خانواده نسبت به اهدای عضو عزیزانشان رضایت نمیدهند.
وی بیان کرد: همزمان با ۳۱ اردیبهشت روز ملی اهدای عضو از ظرفیت صدا و سیما مرکز همدان، رسانه ها، بیلبوردهای موجود در سطح شهر، تلویزیون شهری و اتوبوس ها برای تبلیغ گسترده در این زمینه استفاده میشود.
بر اساس گزارش انجمن اهدای عضو ایرانیان، هر ۲ ساعت یک بیمار نیازمند به پیوند، جان خود را از دست میدهد و در هر ۱۲ ساعت یک بیمار موفق به دریافت عضو حیاتی میشود و به زندگی بازمیگردد.
به گفته کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجموع مبتلایان به ویروس کرونا تا روز ۱۶ اردیبهشت سالجاری به ۹۹ هزار و ۹۷۰ نفر رسید که از این تعداد بیمار ۸۰ هزار و ۴۷۵ نفر بهبود یافته و ترخیص شدند.
نظر شما