هادی رجایینیا روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سالهای اخیر به دلیل فقدان مدیریت صحیح "کارخانه آساک دوچرخ" دچار مشکلات عدیدهای بود که در برخی مقاطع منجر به تعطیلی آن شده بود اما با همت مسوولان شهرستان قوچان این کارخانه هم اکنون در حال فعالیت است.
وی ظرفیت واثعی تولید کارخانه آساک دوچرخ را بیشتر از میزان فعالیت کنونی آن ذکر و بیان کرد: ظرف پنج ماه اخیر پیگیریهای مناسب و موثری در سطح خراسان رضوی و شهرستان قوچان برای ارتقا توان این واحد صنعتی صورت گرفته لذا طی دو ماه آتی خبرهای خوبی از افزایش تولید "کارخانه آساک دوچرخ" منتشر میشود.
فرماندار قوچان ظرفیت تولید اسمی این کارخانه را ۳۰۰ هزار دستگاه دوچرخه در سال ذکر و بیان کرد: با توجه به مشکلات گذشته و تعدیل نیروی کار هماینک تولید "کارخانه آساک دوچرخ" بر اساس سفارش انجام میشود زیرا فعلا امکان دپوی محصولات تولیدی در این محل وجود ندارد.
وی ادامه داد: آساک دوچرخ یکی از کارخانههای بزرگ خاورمیانه و از صنایع مطرح شهرستان قوچان، پیش از این زیرپوشش بانک صنعت و معدن بود اما پس از تصویب اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد.
رجایینیا همچنین به بازدید مستمر مسوولان شهرستان از جمله امام جمعه، رییس دادگستری و دادستان قوچان از آساک دوچرخ اشاره و بیان کرد: این کارخانه هماینک فعال بوده و با استفاده از مواد اولیه موجود در انبارها، خط مونتاژ آن در حال تولید محصول است.
کارخانه آساک دوچرخ که فعالیت تولیدی آن از سال ۱۳۷۶ در حومه شهر قوچان در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار با زیربنای چهار هکتار، اشتغال ۱۹۲ نفر و سرمایهگذاری ۵.۵ میلیون دلار با مشارکت بانک صنعت و معدن فعال شده آغاز شد، بخاطر برخی مشکلات مالی برای مدتی تعطیل گردید.
این کارخانه که تا سال ۱۳۸۳ فعالیت داشت، همان سال در دوران اوج فعالیت اشتغال ۱۴۳ نفر و تولید ۴۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه دوچرخه را در کارنامه خود ثبت کرد اما از آذر ماه ۱۳۸۳ که واحد به بخش خصوصی واگذار شد، در حوزه تولید دچار روند نزولی گردید و با گذر زمان این وضعیت بدتر شد. ظرف سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ این واحد عملا فعالیت اقتصادی موثر نداشت و تنها با هدف وانمود به فعالیت تولیدی به منظور ارزش افزوده پیدا کردن و واگذاری به سرمایهگذار جدید شاهد حضور و فعالیت نابسامان تنها ۴۰ کارگر بود.
در این مدت عملیات مونتاژ دوچرخه در آساک انجام میشد که در مجموع سالانه ۷۰۰ دستگاه تولید داشت. علاوه بر اینها، اعتراضات کارگری نیز طی سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در این واحد رخ داد تا اینکه ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات ریالی و ۴۸ میلیارد ریال تسهیلات ارزی به آن پرداخت شد.
همه این مشکلات با پیگیری مسوولان استان خراسان رضوی و شهرستان قوچان رسیدگی و تا حدی مرتفع شد که کارخانه آساک دوچرخ تولد دوباره یافته و هماینک هرچند کمتر از توان واقعی اما با فعالیت خط مونتاژ همچنان فعال است.
۱۲۳ واحد صنعتی در قوچان وجود دارند که ۹۲ واحد آن فعال بوده و بقیه آنها به صورت فصلی فعالیت میکنند.
مرکز شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان در فاصله ۱۳۷ کیلومتری شمال غربی مشهد واقع است.
نظر شما