حسن جعفری روز پنجشنبه در نشست مجمع مشورتی بانوان خراسان رضوی افزود: در پی شیوع بیماری ویروسی همهگیر کرونا دستاندرکاران برخی مشاغل با کمبود نقدینگی مواجه و بخش قابل توجهی از طبقات محروم جامعه نیز دچار مشکلات اقتصادی شدند.
وی ادامه داد: گرچه مشاهده میشود برخی افراد سودجو، خود را کارگر معرفی کرده و از آن سوء استفاده میکنند اما گروه دیگری از مردم و کارگران واقعا در تنگنای معیشتی شدید قرار گرفتهاند.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در این شرایط میبایست با تلاش برای افزایش و تقویت تابآوری، به همزیستی با بیماری کرونا عادت کنیم زیرا نمیتوان همه فعالیتها را تعطیل کرد.
وی بر لزوم از سرگیری کسب و کارها تاکید و بیان کرد: تاکنون در همین چارچوب ۱۰۲ پروتکل بهداشتی که ۱۱ هزار شغل را در بر میگیرد ابلاغ شده است. همه این دستورات بهداشتی باید بطور کامل و دقیق رعایت شوند.
جعفری افزود: مجمع مشورتی بانوان خراسان رضوی در چنین شرایطی میبایست موضوع آسیبهای اجتماعی را به ویژه در حوزه بانوان آسیبپذیر مورد توجه قرار داده و تلاش برای مهار آن را در دستور کار قرار دهد.
وی ادامه داد: بر این اساس اولویت کاری مجمع مشورتی بانوان از این پس برنامهریزی برای دوره پساکرونا است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در ادامه همچنین توجه به "طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی" را تنها راه برون رفت و فایق آمدن بر مشکلات توصیف و بیان کرد: نقش بانوان به عنوان اقشار مقتصد و برنامهریز جامعه در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در خراسان رضوی بسیار بااهمیت و موثر است.
وی همچنین به تامین بهنگام و بدون وقفه مایحتاج اساسی و نیازمندیهای مردم در سطح بازار اشاره و بیان کرد: آنچه باعث شد در بحبوحه بحران کرونا همه کالاها و اقلام مصرفی به وفور در دسترس عموم مردم باشد و کمبودی احساس نشود، فهم درست مردم و نقش ارزنده بانوان در مدیریت بحران بود، تا جایی که حتی توانستهایم به کشورهای دیگر نیز کمک و یاری برسانیم.
جعفری در ادامه "تکمیل بانک اطلاعاتی بانوان در حوزههایی که این قشر میتواند مشاغل و مناصب بالاتری را بر عهده گیرد" دیگر اولویت مجمع مشورتی بانوان خراسان رضوی ذکر و بیان کرد: در حوزه کارآفرینی، اشتغال و طرحهای فرهنگی باید بانک اطلاعاتی جامعی تهیه شود تا بر اساس آن از توان بانوان استان حداکثر بهرهبرداری صورت گیرد.
وی گفت: انتظار داریم بانوان با ایجاد کانالهای تخصصی برای ارتباط نزدیک بین شهرستان و مرکز استان، در حوزه فضای مجازی نقش پررنگی ایفا کنند. امسال نیز باید با اولویت قراردادن شهرهایی که محروم هستند برای تعدادی از شهرستانهایی که ضرورت دارد برنامه ریزی بیشتر صورت گیرد و ما نیز تمام توان خود را به هدفگذاری مجمع معطوف خواهیم کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی همچنین بر توجه بیشتر به آموزش در حوزههای مختلف تاکید و بیان کرد: مجمع مشورتی بانوان میتواند اثر بسیار خوبی در روند کاری حوزه بانوان استان ایفا و طرحهای بسیار مفید ارایه کند.
وی افزود: ما نیز انتظار داریم امسال شاهد رشد ویژه در خصوص مشاورههایی باشیم که در اختیار استان و مرکز قرار میگیرد و قول میدهیم از طرحها، ایدهها و برنامهها در حوزه بانوان به صورت صددرصدی حمایت کنیم.
"مجمع یا پارلمان مشورتی زنان" برای نخستین بار در کشور، از سوی استانداری خراسان رضوی با هدف "ارتقاء، توسعه و تثبیت جایگاه زنان به صورت نظاممند و مشارکت بانوان در رشد و توسعه متوازن با توجه به عدالت ترجیحی" پیشنهاد و طراحی شد و به عنوان یک نهاد تخصصی در همین استان شکل اجرایی به خود گرفت. دیگر اهداف این مجمع که نخستین نشست آن شهریور ماه ۱۳۹۶ در مشهد برگزار شد "ایجاد فرصت برای حضور زنان محلی در تصمیمگیریهای استانی و منطقه ای، طرح مطالبات در حوزه زنان، شناسایی زنان کارآفرین، متخصص و بانوان فعال حقوقی ومدنی، زنان نخبه اقتصادی، بانوان اندیشمند و توانمند در استان، ارائه راهکارهای بومی برای رفع چالششهای هر منطقه و تهیه بانک اطلاعاتی زنان برای حضور آنان در نظام تصمیمسازی کشور" هستند.
دبیرخانه این مجمع ذیل دبیرخانه دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی دایر شده است. مجمع مشورتی زنان خراسان رضوی مرکب از هیات رییسه ۱۳ نفره و پنج کمیسیون، ۱۱۴ عضو دارد که زنان برجسته، متخصص و منتخب مجامع مشورتی هر یک از شهرستانهای استان هستند.
۴۹.۶ درصد از جمعیت شش میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفری خراسان رضوی را زنان تشکیل میدهند. سن و سال ۲۶.۹ درصد این جمعیت صفر تا ۱۴ سال، ۶۷.۵ درصد ۱۵ تا ۶۴ سال و ۵.۶ درصد بالای ۶۵ سال است.
نظر شما