۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۲۰:۴۳
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83780226
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سفر خلیل‌زاد به پاکستان با هدف متقاعد کردن طالبان به آتش‌بس

اسلام‌آباد - ایرنا - نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان روز جمعه و برای دومین در کمتر از یک‌ماه درحالی به پاکستان سفر کرد که گفته می‌شود واشنگتن برای متقاعد کردن طالبان به اجرای آتش‌بس و یا تحت فشار گذاشتن آنان، به نقش اسلام‌آباد چشم دوخته است.

عدم پیشرفت در آغاز گفت‌وگوهای فراگیر میان گروه‌های داخلی افغانستان، مخالفت طالبان با مطالبه مستمر کابل و آمریکا برای آتش‌بس و عدم رضایت طالبان از اجرای مفاد پیمان صلح دوحه از عمده مواردی است که این روزها سبب اختلال در حرکت فرآیند صلح افغانستان شده است.

به عقیده کارشناسان امور افغانستان: عدم اجرای آتش‌بس و مخالفت طالبان با کاهش خشونت‌ها، باعث نگرانی آمریکا نسبت به تبعات منفی آن بر پیمان صلح دوحه با طالبان شده است به همین دلیل کاخ‌سفید بار دیگر نماینده ویژه خود را به منطقه اعزام کرد.

براساس این گزارش، زلمای خلیل‌زاد که ۲۷ فروردین گذشته نیز به اسلام‌آباد سفر کرده بود، در کمتر از یک‌ماه دوباره از پاکستان بازدید کرد موضوعی که کارشناسان آن را تلاش جدید واشنگتن برای استفاده از نفوذ اسلام‌آباد جهت متقاعد کردن و یا تحت فشار قرار دادن طالبان برای اجرای آتش‌بس در افغانستان تعبیر می‌کنند.

روابط عمومی ارتش پاکستان ساعاتی پیش اعلام کرد: ژنرال 'قمر جاوید باجوا' فرمانده ارتش این کشور و 'زلمای خلیل‌زاد' نماینده ویژه آمریکا تازه‌ترین تحولات امنیتی منطقه از جمله وضعیت افغانستان را بررسی کردند.

فرمانده ارتش پاکستان در این دیدار گفت که تعهد این کشور در حمایت مستمر از روند صلح افغانستان، نشان دهنده رویکرد صادقانه اسلام‌آباد درخصوص صلح است.

خلیل‌زاد نیز از ادامه تلاش‌های پاکستان برای کمک به تقویت صلح و ثبات در منطقه قدردانی کرد.

ارتش پاکستان به جزئیات بیشتر نشست ژنرال باجوا و خلیل‌زاد اشاره نکرد اما آنچه تحلیلگران معتقدند: واشنگتن بار دیگر برای برون رفت بن بست فعلی در مذاکرات با طالبان در افغانستان انتظار نقش‌آفرینی از اسلام‌آباد دارد.

تحلیل‌گران امور افغانستان می‌گویند: آمریکا به دنبال نقش آفرینی پاکستان است اما باید دید که اسلام‌آباد تا چه سطحی قادر به متقاعد طالبان خواهد بود.

'محمد طاهر خان' کارشناس پاکستانی امور صلح افغانستان به خبرنگار ایرنا گفت: تا زمانی که شرط طالبان مبنی بر آزادی ۵ هزار نفر از زندانیان آنان در افغانستان عملی نشود، هیچ امیدی به آغاز فوری گفت‌وگوهای بین الافغانی نیست هرچند آمریکا به نقش پاکستان چشم دوخته است اما طالبان خواستار عملی شدن پیمان صلح دوحه است.

'آصف علی خان درانی' سفیر سابق پاکستان در ایران نیز درخصوص اهداف سفر خلیل‌زاد به ایرنا گفت: واشنگتن برای آغاز گفت‌وگوها میان گروه‌های داخلی افغانستان بر نقش آفرینی پاکستان تاکید دارد در عین حال دولت اشرف غنی مجبور به اجرای شرط طالبان برای آزادی زندانیان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha