محمد حسین خنکال شنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به بارش تگرگ پس از سرمازدگی بهاره باغ های شهرستان شاهرود، اظهار داشت: کشاورزان هنوز از خسارت سرما فارغ نشده بودند که تگرگ بقیه محصول آن ها را هدف قرار داده و ۱۰درصد محصول باقی مانده از سرما که دلگرمی کوچک کشاورزان بود را از بین برد.
وی شدت و طولانی مدت بودن بارش تگرگ در شاهرود را بی سابقه خواند و افزود: این موضوع باعث شد درختان انگور برگی بر تنشان نماند و عریان و بدون بار پیش چشم کشاورزان قامت خم کنند تا داغ افرادی که چشم به راه تابستان و چیدن محصولات نوبرانه خود هستند را تازه کند.
دبیر خانه کشاورز استان سمنان با بیان اینکه بارش تگرگ درختان پسته باغ های شرق میامی را هم بی نصیب نگذاشت، افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی لازم است که برای ثبت خسارت های وارد شده به کشاورزان، مزرعه به مزرعه و باغ به باغ به صورت جداگانه سرکشی کنند.
خنکال تأکید کرد: اقتصاد بیشتر مردم شاهرود وابسته به کشاورزی است و اگر کشاورزان پول داشته باشند بازار چرخه طبیعی خود را طی می کند اما با شرایطی که به وجود آمد، زنجیره ای که از اتصال کشاورزان، کامیون داران، کارگران، میدان تره بار و راننده های نیسان تشکیل شده فلج خواهد شد و آثار آن سه ماه دیگر که شروع فروش نوبرانه کشاورزان است، قابل لمس خواهد بود.
وی با بیان اینکه کشاورزان ۶ ماه به صورت شبانه روزی زحمت کشیدند و بعد از این حادثه رمقی برایشان نمانده که از باغ های خود سرکشی کنند، تصریح کرد: اکنون تنها چیزی که کشاورزان را همراهی می کند بدهکاری آن ها است که حاصل خرید کود و سم اقساطی برای باغ ها و مزرعه هایشان بود و نگران قول هایی هستند که به مردم دادند تا هنگام جمع آوری محصول بدهی های خود را پرداخت کنند.
باغ های شهرستان شاهرود فروردین امسال برای پنجمین سال پیاپی دچار سرمازدگی گسترده شدند. برخی از محصولات مانند زردآلو و گردو در شهرستان به طور کامل از این سرما آسیب دیدند. سرمازدگی همچنین به مخصولات دیگری چون آلو، هلو، آلبالو و گیلاس هم خسارت وارد کرده است. ایستگاه های هواشناسی در شهرستان بامداد پنجشنبه ۲۱ فروردین در شهر شاهرود دمای منفی ۲ درجه، در بسطام و کلاته خیج منفی پنج درجه، در مجن منفی هشت درجه و حتی در بخش بیارجمند منفی یک درجه را به ثبت رسانده اند.
سرمای اردیبهشت پارسال نیز به ۱۰ هزار هکتار از باغ های این شهرستان خسارت زده بود.
۳۲ درصد باغ های استان سمنان معادل ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار در شهرستان شاهرود واقع است و سالانه در این شهرستان حدود ۸۰ هزار تن زردآلو و ۱۳۰ هزار تن انگور تولید می شود.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان ۲ درصد اراضی کشاورزی است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش های مختلف اشتغال دارند.
نظر شما