۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۰۳
کد خبرنگار: 2239
کد خبر: 83780891
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جهش سلامت البرز بربام دیوار بلند محرومیت

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۰۳
کد خبر: 83780891
جهش سلامت البرز بربام دیوار بلند محرومیت

کرج - ایرنا -  استان البرز تا پیش از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید از مناطق محروم کشور به لحاظ امکانات بهداشتی و درمانی بود، موضوعی که بارها به عنوان  دغدغه مردم و مسوولان از آن یاد می شد.

وجود ۹ بیمارستان فرسوده دولتی با حدود ۸۰۰ تخت قدیمی از مهمترین مسایلی بود که نمایندگان مردم البرز  در مجلس شورای اسلامی و مسوولان اجرایی این استان در نشست های مختلف تا پیش از روی کارآمدن دولت یازدهم به آن اشاره می کردند و از مسوولان ملی و خیرین برای تحول در این  بخش مدد می جستند.

قرار گرفتن استان البرز بر روی حدود ۴۰۰ کیلومتر گسل زلزله و ناایمن بودن بیمارستان ها و مراکز دولتی از موارد مهمی بود که همواره انگشت اشاره و کنایه ها به سمت آن می رفت ضمن آنکه مهاجر پذیر بودن البرز و افزایش بی رویه جمعیت آن هراس و دلمشغولی را برای مسوولان منطقه بیشتر کرده بود.

زمستان ۹۳ بود که دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر وقت بهداشت و درمان در سفری سر زده صبحگاهی وارد بیمارستان امام علی (ع) کرج شد که مشاهده تعداد زیادی بیمار در راهروهای این بیمارستان سبب ابراز نگرانی وزیر شد و البرز را به عنوان محروم ترین استان کشور به لحاظ امکانات بهداشتی و درمانی معرفی کرد.

او گفت: برایش باورکردنی نیست که استان البرز در همجواری پایتخت تا این اندازه از امکانات بهداشتی محروم باشد و بسیاری  از بیماران در کمبود تخت بیمارستانی روی زمین درازکش شوند.

سفر عضو کابینه وقت دولت یازدهم به البرز در واقع سرآغازی برای یک تحول بهداشتی و درمانی در این استان بود موضوعی  که حتی رقبای دولت تدبیر و امید و نمایندگان مردم البرز در مجلس روی آن صحه می گذارند و بدون تعارف و چشم پوشی از اقدامات ارزشمند دولت در عرصه سلامت سخن به میان می آورند.

اظهارات نمایندگان مردم البرز در مجلس پیش از طرح تحول

محمدجواد کولیوند و عزیز اکبریان ۲ نماینده ادواری مردم البرز در مجلس شورای اسلامی بارها در سخنرانی های خود به کمبودهای بهداشتی و درمانی این استان اشاره کردند و از مسوولان کشوری برای زدودن محرومیت از سیمای سلامت البرز کمک خواستند.

فرسودگی ساختمان های تمام ۹ بیمارستان دولتی استان ، کمبود مراکز تخصصی درمانی و مراجعه بیماران البرز به تهران از مواردی بود که این ۲ نماینده مجلس و نمایندگان قبل از آنان همواره به آن اشاره می کردند.

تحول سلامت آغازی بر محرومیت زدایی درمانی در البرز

طرح تحول سلامت که در  دولت یازدهم آغاز شد در واقع شروع یک حرکت  بنیانی برای زدون  محرومیت از سیمای سلامت استان البرز و دیگر مناطق کشور بود طرحی که توانست از روی دیوار بلند محرومیت البرز عبور کند.

در وصف این طرح عظیم باید به این نکات اشاره کرد که نوسازی و توسعه بیمارستان ها ، راه اندازی مراکز تخصصی و فوق تخصصی درمانی ، افزایش سه برابری تعداد تخت ها، کاهش سفرهای بیماران البرز به تهران ، متعادل شدن هزینه های درمانی به سود بیماران ،  افزایش تعداد خانه های سلامت روستایی و  رضایتمندی  مردم کادر پزشکی و درمانی ، تکریم ارباب رجوع  و بسترسازی برای بهبودی سریع بیشتر بیماران از نتایج آن بوده است.

مدیریت کرونا در استان پرجمعیت و شاهراه مسافران ۱۵ استان کشور یکی از نتایج  تحول سلامت و اقدامات مدیریتی در حوزه سلامت البرز به شمار می رود که این استان در زمینه بهبود بیشترین بیماران  از رکوردداران به شمار می رود.

حرکت جهادی طرح تحول سلامت در البرز

همانطور که اشاره شد استان البرز تا قبل از طرح تحول سلامت دارای ۱۰ بیمارستان دولتی وتامین اجتماعی  بود که بیشتر این بیمارستان ها از ساختمان و امکانات مناسب برخوردار نبوده و بسیاری از بیماران استان از جمله دیالیزی ها هر روز  روانه پایتخت می شدند.

طرح تحول سلامت در واقع با حرکت جهادی در استان البرز همراه شد و به یکباره حجمی از امکانات و فضای بهداشتی و درمانی در کمتر از سه  سال در  این استان به وجود آورد.

پس از اجرای طرح تحول سلامت بیش از ۹۰ پروژه بزرگ ، متوسط و کوچک بهداشتی و درمانی در استان البرز آغاز شد که از ساخت و تکمیل ۲ بیمارستان گرفته تا راه اندازی مراکز تخصصی درمانی و تشخیصی و خانه های بهداشت و مراکز آموزشی را شامل شد.

 به بار نشستن ۷۰ پروژه بهداشتی درمانی در سال ۹۶ البرز

 سال ۱۳۹۶ مردم استان البرز شاهد به بار نشستن وعده صادق دولت بودند ، افتتاح ۷۰ پروژه بزرگ ، متوسط و کوچک بهداشتی و درمانی با حضور دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی ، وزیر وقت بهداشت و درمان  و آموزش  بودند، پروژه هایی که تعداد آنها به لحاظ کمی و کیفی بیش از تعدادی بود که در ۳۷ سال قبل آن  در این استان ساخته شده بود.
تعداد تخت های البرز کمتر از ۸۰۰ تخت بیمارستانی بود اما راه اندازی ۱۴۰۰ تخت جدید آن هم در یک دوره کمتر از ۲ سال نوید بخش تحرک اساسی در بخش بهداشت و درمان البرز شد.
راه اندازی ۳۰ اتاق عمل، ۱۲۰ تخت مراقبت ویژه 'سی سی یو' و 'آی سی یو' ، مرکز جامع سلامت، ۲۲ خانه بهداشت، ۹ پایگاه اورژانس و یک مرکز هدایت عملیات و بحران (EOC)  از جمله دستاوردهای دولت تدبیر و امید بود که به بار نشست .

پروژه ۱۳۰ تختخوابی بیمارستان شهید مدنی با ۳۶ تخت مراقبت ویژه آی سی یو، پروژه ۲۲۰ تختخوابی بیمارستان کمالی  از جمله ۳۰ تخت مراقبت ویژه ان آی سی یو ، پروژه ۱۶۰ تختخوابی بیمارستان شهید رجایی با ۲۴ تخت مراقبت ویژه آی سی یو ، بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی کوثر با ۲۰ تخت مراقبت ویژه آی سی یو ، پروژه ۳۲ تختخوابی بیمارستان امام جعفر صادق (ع) شامل ۱۲ تخت سی سی یو، ۱۰  تخت  آی سی یو و ۱۱ تخت دیالیز از پروژه هایی بود که توانمندی طرح تحول سلامت را به نمایش گذاشت.
همچنین  ۱۲۰ تخت مراقبت ویژه آی سی یو  و ان سی سی یو  ، بیش از ۳۰ اتاق عمل جراحی در بیمارستان های شهید مدنی، امام حسن مجتبی (ع)، دکتر شریعتی، کوثر و شهید رجایی و کمالی، مرکز هدایت عملیات و بحران ، پایگاه اورژانس و ۳۰ دستگاه آمبولانس پیش بیمارستانی راه اندازی شد.
دانشکده دارو سازی به متراژ سه هزار ۵۰۰ متر، دانشکده دندانپزشکی و کلینیک ویژه دندانپزشکی با ۶۰ یونیت دندانپزشکی، ساختمان دانشکده پرستاری و مامایی، سه مجموعه کلینیک ویژه تخصصی در نقاط مختلف شهر کرج با بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ مراجعه کننده در هر روز، دستگاه سی تی اسکن ۱۶ اسلایس در بیمارستان شهید مدنی، اولین دستگاه تصویر برداری «ام. آر. آی» بیمارستان کمالی و کلینیک دیالیز با همکاری بخش غیر دولتی در بیمارستان دکتر شریعتی بهره برداری شد.

همچنین راه اندازی بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی امام حسین (ع) محمدشهر و الحاق بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی کوثر به  دانشگاه علوم پزشکی از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم است که کارآمدی  بیشتر طرح  تحول سلامت را به نمایش گذاشت.

اذعان نمایندگان  مجلس به خدمات دولت در البرز

 عزیزاکبریان نماینده مردم کرج ، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی  در زمان گشایش این پروژه ها اعلام کرد که  با گشایش پروژه های جدید درمانی در البرز در واقع رکورد تعداد تخت های بیمارستانی البرز از زمان قاجار تا به امروز بالاخره شکسته شد.
وی گفت: از زمان ناصر الدین شاه قاجار تا به امروز تعداد ۸۰۰ تخت بیمارستان در استان وجود داشت ولی درچهار سال اخیر حدود ۱۴۰۰ تخت به بیمارستان های استان البرز افزوده شده است.
اکبریان با اشاره به بازسازی عمومی فضاهای بیمارستانی شهرکرج و احداث بخش های جدید درمان افزود : بهره برداری از بیمارستان های خصوصی مریم و تخت جمشید عظیمیه با تجهیز قریب بر ۴۰۰ تخت بیمارستانی در طی دو سال اخیر نوید خوبی در بخش درمان است.
نماینده مردم کرج خاطر نشان کرد: تعداد تخت دیالیز از چهار تخت به ۱۰۰ تخت افزایش یافت.
با این حال با توجه به کثرت جمعیت و قرار گرفتن استان البرز در مسیر مسافران ۱۴ استان کشور، آنطور که کارشناسان می گویند، تعداد مراکز بیمارستانی و درمانی این استان باید به چند برابر افزایش یابد ضمن آنکه خدمات تخصصی برای جلوگیری از انتقال بیماران به تهران در کرج و دیگر شهرهای البرز بایدفراهم شود.

همچنین  محمد جواد کولیوند دیگر نماینده مردم استان البرز در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از خدمات دولت در عرصه بهداشت و درمان این استان ، طرح تحو.ل سلامت را حرکتی بزرگ توصیف کرد که محرومیت را از سیمای این استان زدود.

وی بیان داشت: خدمات دولت بهداشتی درمانی دولت در کلانشهر کرج و استان البرز فراموش ناشدنی است.

گلنگ زنی پروژه های جدید درمانی درالبرز

یکی از مناطق پرجمعیت و محروم استان البرز شهرستان ۶۰۰ هزار نفری فردیس است که با نبود بیمارستان دولتی مواجه است که البته در سفر روز چهارشنبه ۲۶ آبان ماه سال ۹۵ رییس جمهوری و کاروان تدبیر و امیدنخستین مجموعه هتل بیمارستان با ۲۸۰ تخت بیمارستانی و ظرفیت ۷۰۰ نفر اقامت در این شهرستان کلنگ زنی شد ، مجموعه ای که دارای سه ساختمان شامل بیمارستان ۱۷ طبقه ای ، هتل پنج ستاره با ۱۷ طبقه و هتل اقامتی با ۱۵طبقه قرار است توسط بخش خصوصی در این شهرستان احداث و راه اندازی شود.

بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی کمالشهر از دیگر مراکزی است که هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده و مردم در انتظار ساخت این مجموعه هستند.

افزایش رضایتمندی مردم البرز 

به دنبال اجرای طرح تحول سلامت بسیاری از بیماران البرز از اجرای این طرح ابراز رضایتمندی کردند به ویژه آنکه کاهش هزینه های درمانی بیماران تقلیل یافت ضمن آنکه بیماران دیگر مجبور نیستند برای ادامه درمان به مراکز تخصصی تهران مراجعه کنند.

هرچند که استان البرز به لحاظ امکانات تخصصی و فوق تخصصی با شاخص ها فاصله دارد اما تحول در بخش سلامت استان طی ۶ سال گذشته با قبل از آن قابل قیاس نیست و خدمات دولت تدبیر وامید در این بخش مشهود است .

ایجاد ۷۵ هزار متر مربع فضای بهداشتی درمانی جدید در البرز

طبق گزارش پایان سال ۹۷  معاونت توسعه  و مدیریت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی البرز  ، از سال ۹۳ تا سال ۹۶ حدود ۷۵ هزار متر مربع فضای بهداشتی و درمانی جدید در البرز ایجاد شد.

به گفته دکتر  اسماعیل کسانی  معاون  پیشیین توسعه ، مدیریت منابع انسانی  دانشگاه علوم پزشکی البرز، در بررسی و ارزیابی هایی که توسط دانشگاه علوم پزشکی البرز و مسوولان دولتی ، وزارتی و استانی از وضعیت بهداشتی و درمانی البرز در سال ۹۳ (قبل از طرح تحول سلامت )  صورت گرفت کمبود فضاهای درمانی ، تخت بیمارستانی استاندارد ، امکانات و تجهیزات در مراکز بهداشتی ، آموزشی و درمانی و مستهلک بودن بسیاری از فضاهای بیمارستانی به عنوان مهمترین چالش استان پرجمعیت البرز شناخته شد.
وی ادامه داد: فقر شدید زیر ساخت های استان در بخش سلامت ، کمبود پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت ، فرسودگی و غیر ایمن بودن سازه های بیشتر بیمارستان ها و عدم توسعه بهداشت و درمان متناسب با جمعیت نزدیک به سه میلیون نفراستان، مسوولان وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی البرز را برآن داشت تا در یک حرکت جهادی برای بهسازی و نوسازی مراکز بیمارستانی و توسعه خدمات این استان وارد میدان شوند.
کسانی یادآور شد: در آن زمان استان البرز با رشد جمعیت بالا تنها از ۸۰۰ تخت درمانی آن هم غیراستاندارد بهره مند بود و این تعداد تخت پاسخگوی نیاز درمانی مردم نبود و بیماران مجبور بودند به شهرهای اطراف به ویژه تهران مراجعه کنند.
معاون توسعه ،مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: نبود فضای درمانی کافی و استاندارد مشکلات عدیده ای را برای بیماران و کادر درمانی تا قبل از سال ۹۳ به وجود آورده بود و خدمات رسانی در این بخش پرچالش شده بود.
وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع بیماران به علت نبود تخت خالی بروی برانکادر در راه روها خوابانده می شدند یا بروی صندلی سرم بدست منتظر خالی شدن تخت بودند که این اتفاق ناخوشایند در شأن مردم شریف استان نبود و برای ما مسئولان درد بزرگی بود که به یاری خدا در طرح تحول نظام سلامت ، جانی دوباره به بهداشت و درمان استان البرز دمیده شد.
کسانی گفت: طی سال های ۹۳ تا ۹۶  توانستیم اقدامات قابل توجهی را برای تغییر شرایط موجود انجام دهیم و با همت جهادی ، کار گروهی و برنامه ریزی منسجم ، طرح ارتقای بهداشت و درمان استان عملی شد.
معاون پیشین توسعه ،مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان داشت: یکی از افتخارات دانشگاه علوم پزشکی البرز در سطح کشور، ساخت پروژه های عظیم بهداشتی و درمانی با پایین ترین هزینه و بالاترین کیفیت است که این مهم ، نشان از تحقق مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی دارد.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: این دانشگاه در مدت  سه سال توانست یک هزارو۴۰۰ جدید جدید بیمارستانی در استان ایجاد کند و ظرفیت تخت ها را به ۲ هزارو ۲۰۰ تخت رساند.
کسانی بیان داشت: در دولت یازدهم بیش از ۷۵ هزار مترمربع فضای درمانی با اعتباری بالغ بر یک هزارو۷۰۰ میلیارد ریال ساخته و به بهره برداری رسید.تمام فضاهای درمانی استان البرزبه لحاظ هتلینگ با صرف ۱۵۰ میلیارد ریال نوسازی و بهسازی شده است.

وی گفت: با همکاری بخش خصوصی در دولت دوازدهم حدود پنج هزار مترمربع فضای درمانی به بیمارستان ثارالله  البرز اضافه خواهد شد که شامل ۱۰۰ تخت است.
معاون پیشین توسعه ،مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان داشت: ساخت سه بیمارستان در سفرآبان ماه سال ۹۵ رییس  جمهوری به استان تصویب شد که ساخت بیمارستان سید الشهدا (ع) با ۲۶۰ تخت ، بیمارستان کمالشهر با ۱۰۰ تخت و بیمارستان فردیس با ۳۵۰ تخت آغاز شده است.
.
افزایش ۲۰ تخت دیالیز و ۱۲ اتاق عمل
کسانی افزود: طی سال های ۹۳ تا ۹۶  دربخش توسعه فضاهای بهداشتی البرز از جمله تعمیر ، بازسازی و تجهیز تمام مراکز سلامت جامعه ،پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت (بیش از ۲۲۰مرکز) ، گسترش فضای فیزیکی ۲۷ مرکز سلامت جامعه و راه اندازی ۱۸ مرکز سلامت جامعه جدید صورت گرفته است.
معاون پیشین توسعه ،مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت :  در بخش بهداشت ۱۰۱ پروژه ی جدید با اعتبار بالغ بر یک هزارمیلیارد ریال دردست اقدام داریم که در سفرآبان ماه سال ۹۵ رییس جمهوری به استان اعتباری معادل ۳۲۰ میلیارد ریال به آن تخصیص داده شد.

کسانی افزود: نزدیک به ۳۵۰۰ فرصت شغلی در بخش بهداشت و درمان با راه اندازی ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی، پایگاه  ها و مراکز سلامت در استان ایجاد شده است.
وی بیان داشت: در بخش آموزش دانشگاه علوم پزشکی البرز، دانشکده دندانپزشکی و کلینیک ویژه با ۶۰ یونیت در سال ۹۶  به بهره برداری رسید و دانشکده داروی سازی البرز برای اولین بار در کشور به عنوان دانشگاه نسل سوم و کارآفرین با ۵۰ دانشجوفعال شد.

همچنین ساختمان جدید دانشکده پیراپزشکی و بهداشت در محل پردیس دانشگاه علوم پزشکی البرز به مساحت هشت هزار متر مربع مهرماه سال ۹۸  راه اندازی شد ضمن آنکه تمام تجهیزات و امکانات آموزشی لازم دانشکده پیراپزشکی که از هر نوع امکانات آزمایشگاهی محروم بود خریداری و تجهیز شد.
وی گفت: در دولت یازدهم در حدود ۱۰ هزارمتر مربع فضای آموزشی برای دانشگاه علوم پزشکی البرز ساخته شده است که در این بخش حدود ۱۵۰ میلیارد ریال  هزینه شده و بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال تجهیزات خریداری شده است.
خریداری ۳۵۰ هزار متر مربع زمین برای احداث پروژه های بهداشتی و درمانی استان البرز را از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید در بخش تحول سلامت بوده است .

حریرچی : امکانات بیمارستانی البرز با قبل از سال ۹۲ قابل قیاس نیست

دکتر ایرج حریرچی  معاون وزارت بهداشت و درمان  زمستان ۹۷ در مراسم تودیع و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز بابیان اینکه اکنون کیفیت امکانات و تجهیزات بیمارستانی استان البرز با پیش از سال ۹۲ قابل مقایسه نیست، گفت: مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز باید در بازه زمانی معقول بیش از ۹۵ درصد بیماران را در استان درمان کنند و نبایستی هیچ یک از بیماران را برای درمان به تهران انتقال دهند.

وی اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته تا بیش از سال ۹۲بسیاری از بیماران البرز به علت کمبود تخت بیمارستانی روی صندلی ها درمان و مداوا می شدند.

وی افزود: به دنبال بازدید های میدانی مسوولان وزارت بهداشت و درمان از وضعیت درمانی استان البرز، اقدام لازم برای توسعه و تجهیز بیمارستان های این استان در دستورکار قرار گرفت.

معاون وزیر بهداشت  با بیان اینکه اکنون کیفیت امکانات و تجهیزات بیمارستانی استان البرز با پیش از سال ۹۲ قابل مقایسه نیست، افزود: شاخص خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق شهری و روستایی استان البرز بهبود یافته و شاهد تحول اساسی در این بخش هستیم هر چند که تا وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد.

فعال شدن سه هزار تخت بیمارستانی در البرز

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز  اقدامات انجام گرفته در اجرای طرح تحول سلامت در این استان را به نسبت سال های قبل از آن قابل قیاس ندانست و گفت : اکنون سه هزار تخت فعال بیمارستانی در استان البرز داریم که با توجه به جمعیت بالای استان باید این تعداد به ۶ هزار تخت برسد.

دکتر حسین کریم بیان داشت : اکنون به ازای هر یک هزار نفر یک تخت بیمارستانی داریم که بیشتر از شاخص کشوری می باشد اما  ضریب اشغال تخت های بیمارستانی دراستان البرز بالای ۸۰ درصد است .

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت : این استان با مشکلات حاشیه نشینی، زندان ها و شمار بالای مدجویان بهزیستی مواجه بوده و بایستی امکانات و تجهیزات بیمارستانی آن بالاتر از شاخص کشوری باشد.

وی  با اشاره به وضعیت اجرایی چند پروژه بیمارستانی در این استان گفت : اکنون عملیات احداث بیمارستان ۳۶۰ تختخوابی فردیس با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است که تا پایان سال جاری  راه اندازی می شود.

وی به وضعیت ساخت بیمارستان حضرت سیدالشهداء(ع) کرج اشاره کرد و افزود: احداث این بیمارستان از وزارت بهداشت و درمان به وزارت راه و  شهرسازی  سپرده شده که تاکنون کاری انجام نگرفته و باید مسوولان وزارت راه و شهرسازی پاسخگو باشند.

کریم در خصوص روند ساخت بیمارستان کمالشهر کرج گفت : این بیمارستان دچار برخی مشکلات حقوقی است که باید با کمک شورا و شهرداری حل شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان داشت : اکنون مراحل ساخت یک مرکز سوانح و سوختگی در بیمارستان امام علی (ع)  کرج را  پیگیری می کنیم.

همچنین در سال ۹۸ با وجود محدودیت های مالی و اعتباری دولت ، بیش از چهار مرکز تخصصی و درمانی  از جمله آزمایشگاه جامع کرونا در استان البرز راه اندازی شد.

 دولت فاصله محرومیت درمانی را کم کرد

دکترسعید جوانشیر مدیرکل بیمه سلامت استان البرز  اظهار داشت: به خاطرسیاست های خوب دولت تدبیر و امید فاصله محرومیت امکانات بهداشتی درمانی در ۳۱ استان کشور کم شده و تا حدودی به تعادل نزدیک شده است.
وی ادامه داد: بخش درمان تغییرات شگرفی پیدا کرده و با گذشته قابل قیاس نیست هرچند هنوز هم مشکلاتی در این بخش وجود دارد.
جوانشیر، بیمه درمانی محرومان کشور را نقطه عطفی در خدمات بیمه رایگان و همگانی دانست و گفت: اکنون جمعیت بیمه شدگان ایران در بخش بیمه سلامت به ۴۰ میلیون نفر رسیده که سهم خدمات بیمه سلامت البرز ۶۰۰ هزار نفر است.
وی بیان داشت: آنچه بیش از هر چیزهمه مهم و قابل درک به نظر می رسد، حمایت بیمه ای از بیماران خاص مانند بیماران«اعصاب و روان»،«ام .اس »، «سرطان» ، «کلیوی»،«هموفیلی » و ... است که در طرح تحول سلامت به آنان نگاه ویژه شده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز افزود: برخی از داروهای خاص هم در ردیف تعهدات بیمه قرار گرفته و میزان پرداخت های درمانی مردم در طرح تحول سلامت به مراتب کمتر از گذشته است.

وی ادامه داد: دراین طرح بسیاری از داروها رایگان در اختیار بیماران خاص قرار می گیرد یا بین ۱۰ تا ۳۰ درصد هزینه ها توسط آنان پرداخت می شود.طی ۳۰ سال گذشته، بهداشت و درمان جزء اولویت های اول نبود اما در دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به آن شده است.

مدیرکل بیمه سلامت البرز در توضیح بیشتر این نکته اظهار داشت: قبل از طرح تحول سلامت ، بیماران افزون بر هزینه های واقعی در بیمارستان ها ، زیر میزی پرداخت می کردند یعنی به موازات خدمات درمانی دولتی به صورت پنهانی و خصوصی مردم وادار به پرداخت زیر میزی می شدند.
وی ادامه داد: اکنون خبری از زیرمیزی در بیمارستان نیست ضمن آنکه پزشک مقیم و متخصص همیشه هست و همه کارها در بیمارستان انجام می شود.

مدیرکل بیمه سلامت البرز بیان داشت: با وجود اینکه این استان شرایط پیچیده خاص خود را دارد اما تعامل بین دستگاهی به ویژه در بخش بهداشت و درمان در حد عالی است و همه درک می کنند که شرایط استان خاص است.

 جوانشیر گفت: شعار ما این است که هیچ ایرانی بدون دفترچه  درمانی نباشد و طرح بیمه رایگان این بود که هر کس دفترچه ندارد بیمه شود و بر اساس آمارهای غیر رسمی هنوز ۱۰ درصد جمعیت کشور و استان بیمه نیستند.

وی ادامه داد: تلاش ها براین است که تمام افراد اقشار جامعه تحت پوشش چتر بیمه ای قرار بگیرند.

جوانشیر یادآور شد که بیمه روستاییان از سال ۸۳ در کشور آغاز شده و به صورت رایگان استمرار دارد ضمن آنکه صندوق بیمه روستاییان راه اندازی شده است .

مدیرکل بیمه سلامت البرز گفت: قشرهای مختلف مانند دانشجویان ، طلاب و ... می توانند از چتر بیمه ایرانیان استفاده کنند.

 طرح ارجاع در بیمارستان های دولتی
جوانشیر یکی دیگر از دستاوردهای طرح تحول سلامت را ارجاع به بیمارستان های دولتی ذکر کرد و اظهار داشت: در سال های پیش از طرح تحول سلامت، امکانات مناسب برای ارجاع بیماران به بیمارستان های دولتی استان وجود نداشت اما اکنون این وضعیت تغییر کرده ضمن آنکه ارجاع بیمار به مراکز خصوصی هم از خدمات بیمه ای برخوردار است.
وی با اشاره به جمعیت میلیونی استان البرز گفت: پیش از اجرای طرح تحول سلامت میزان امکانات بهداشتی البرز متناسب با نیازهای جمعیت استان نبود اما اکنون تاحدود زیادی وضعیت بهتر از گذشته شده است.

اکنون از جمعیت سه میلیون نفری استان البرز حدود ۴۵۰ هزار نفر  تحت پوشش بیمه سلامت ، یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و بخشی نیز زیر پوشش سایر بیمه ها قرار دارند. 

استان البرز  با جمعیتی حدود سه میلیون نفر دارای ۱۷ بیمارستان دولتی، تامین اجتماعی  و خصوصی است. این استان دارای ۷۵ خانه بهداشت روستایی می باشد.

نکته پایانی 

طبق آمارها در مجموع حدود ۹۰ پروژه بهداشتی و درمانی در اجرای طرح تحول سلامت در استان البرز اجرایی شده که تاکنون حدود ۸۵ درصد این پروژه ها بهره برداری شده و شمار تخت های بیمارستانی دولتی البرز از ۸۰۰ تخت به سه هزار تخت رسیده است.

راه اندازی آزمایشگاه های جدید ، مراکز تخصصی تشخیصی درمانی، توسعه بخش های دیالیز ، درمان بیماران خاص از جمله سرطانی ها ، نوسازی تخت های فرسوده بیمارستانی ، راه اندازی مراکز آموزشی دانشگاهی ، افزایش شمار خانه های بهداشت روستایی از حدود ۴۰ خانه بهداشت به ۷۵ خانه بهداشت ، کاهش ۷۰ درصدی سهم درمانی بیماران بستری ، بیمه بستری بیماران فاقد بیمه و توسعه بیمه سلامت برای خانواده های فاقد پوشش بیمه از آثار ارزشمند طرح تحول سلامت در استان البرز بوده است.

همچنین تجهیز اورژانس البرز به امداد هوایی و آمبولانس های جدید یکی دیگر از آثار طرح تحول سلامت بوده که خدمات رسانی هوایی به بیماران و حادثه دیدگان در مناطق کوهستانی و جاده ها تاکنون توانسته جان تعداد زیادی بیمار و حادثه دیده بدحال را نجات دهد.

استان البرز در بحث مدیریت و درمان کرونا به وجود اینکه از استان های پرجمعیت کشور بوده و در مسیر مسافران ۱۵ استان کشور قرار دارد ، اما در این بخش به خاطر امکانات مناسب درمانی توانست بحران را به خوبی مدیریت کند و  حتی به استان های دیگر خدمات رسانی داشته باشد.

فعالیت حدود ۵۰ کارخانه تولید دارو و اقلام بهداشتی و درمانی در البرز از ظرفیت های این استان است .

با این حال استان البرز به لحاظ امکانات بهداشتی و درمانی اگر چه در طول ۶ سال گذشته به نسبت سال های قبل از آن درخشیده اما با توجه به جمعیت فراوان و شاهراه ارتباطی به امکانات بیشتری نیاز دارد و باید به شاخص های کشوری و بین المللی نزدیک تر شود.  

تسریع در تکمیل بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی شهرستان ۶۰۰ هزار نفری فردیس که اکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ، روشن شدن مراحل ساخت بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی شهر ۱۲۰ هزار نفری کمالشهر ، تسریع در تکمیل بیمارستان سیدالشهدا(ع) کرج از مطالباتی که مردم خواستار تحقق آنها در کمترین زمان هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha